Skocz do zawartości

To samo IP

ilder

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę utworzyć kilka stron na ten sam temat i wypozycjonować je na te same frazy.

Adresy stron byłyby różne natomiast wszystko leżałoby na tym samym serwerze. Czy ktoś może wie jak zostaną potraktowane takie strony, tzn. różne adresy www, unikalny i zupełnie różny content, różne szablony a jedynie taki sam adres IP tych serwisów oraz takie same frazy na które chciałbym spozycjonować te serwisy.

Czy może będę miał większy problem z pozycjonowaniem tych serwisów ze względu na takie samo IP?

Moglibyście pokazać jakąś (w miarę konkurencyjną) frazę, gdzie w top10 jest min 5 stron stojących na tym samym IP?

Zwykle zwracam na to uwagę i jak dotąd nie widziałem takiej sytuacji.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Z tym samym IP to ciekawe historie są. Ogólnie czy jak na tym samym serwerze ale na zupelnie innych skryptach + contentach + domenach bede mial trochee zapleczaa i pare stron unikalnych i dobrych, to czy takowe zaplecze nie będzie kłodą pod nogi dla tych pożądnych stron?

wiadomo, pożądne serwery duzo kosztują i nie stac mnie na razie na osobnego dedyka dla samego zaplecza itp.

Takie samo IP moze tu stanowic duzy problem? sytuacja podobna do ilder'a.

Myśl i bogać się

Myślę że nie ma znaczenia. Zaczynając się bawić w pozycjonowanie miałem wszystko na jednym serwerze po kilka podobnych stron pozycjonowanych na te same frazy i nie odczuwałem jakiś problemów.

Moglibyście pokazać jakąś (w miarę konkurencyjną) frazę, gdzie w top10 jest min 5 stron stojących na tym samym IP?

Przez około 1-2 miesiące miałem dwa qlweby na hasło "qlweb" w top4 (3 w top10). Teraz przestałem je linkować więc spadły.

nihil fit sine causa

Pięciu nie, ale 3 mogę Ci pokazać.

Pokaż ;)

Ewentualnie, jak bardzo nie chcesz rzucać adresami to spróbuj

chociaż przybliżyć konkurencyjność tego hasła.

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

swego czasu miałem 5 stron na tym samym ip w top10 na dość popularną frazę. Mówię miałem jako że porozrzucałem je obecnie na różne serwery jakieś 2 miesiące temu. W efekcie nie było ani spadków ani wzrostów pozycji więc myślę że samo ip nie ma tu większego znaczenia. To oczywiście moje zdanie

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności