Skocz do zawartości

Nowa strona Onetu

_kUtek_

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzmu sobie wprost: w tym nowym wydaniu wyszukiwarka google w onecie to tylko przynęta, a tak naprawdę pic na wodę. Przykład https://szukaj.beta.onet.pl/query.html?qt=projekty+dom%F3w, u mnie na pierwszym ekranie widać jedynie dwa pierwsze wyniki organiczne, reszta to linki sponsorowane albo wyżej info znalezione w onecie. Mam ustawione 1280x1024, a ze statystyk mi wynika, że połowa internautów używa 1024x768. W tej rozdzielczości to nie widzę nawet wszystkich czterech linków sponsorowanych. :D

Na jednej ze stron mam bana w onecie. Teraz bede mógł porównać liczbę wejść.

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Panownie a jak będzie z cennikiem za SEO ?

Teraz wycena będzie x2 czy jak smile.gif

10% onetu nie powinno podwyższyć cen za SEO x2 ale czy klient tego by nie kupil:)

głupi lud wszystko kupi... więc od razu o 8 razy !!

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
layout nawet ciekawy, lepszy od obecnego...

Cieszę się z wyszukiwarki.... Przynajmniej ONET się odłoży.... Teraz czas na WP i tylko w google pozycjonujemy :)

netsprint/wp raczej tak szybko nie skapitulują ;) nie wiem jak Wy ale u mnie netsprint to i tak było tylko 0,5-1% wejść, a onet około 2-3% wejść, więc teraz jak portal nr1 w Polsce będzie używać Google tym bardziej umocni / ułatwi pracę z Google :)

interia, onet, aol.... mają google

teraz czas na yahoo i live :) hahahaha microsoft tak zapowiada odświeżenie live na jesieni, a sie skonczy na tym ze bedzie "Powered by Google" buahahahahaha

Myśl i bogać się

A ja sie bym tak nie cieszyl z tego faktu. Do tej pory bylo tak, ze nawet jesli ktos (oswiecony internauta, nie user n-k) startowal z onetu, i tak szukal na google z poziomu google.pl. Teraz spora czesc moze zaprzestac odwiedzania strony google. Wyniki na onecie sa poprzedzane linkami reklamowymi z ich systemu, bedzie wiec mniejsza klikalnosc w topy.

Zjawisko wystapi najpewniej na mala skale, ale zawsze to kilka % skierowan.

Nie można mieć wszystkiego, ale... WSZYSTKO można osiągnąć.

Z nami jest to jeszcze łatwiejsze - RANKING

z tymi reklamami na 50% strony, w tym całą góre szeroko mówiąc, to onet przesadził jak zwykle..... zamiast zrobic jak interia, aol i inne googlowe, to widać że utargowali na google dobre dla siebie warunki, a google na to poszlo by zniszczyc jednego konkurenta.

tak przy okazji to szef Google POLSKA byl przez lata szefem onetu i rozwinął ich do obecnego poziomu na ktorym są od 3-4 lat.... teraz moze szykuje zemste :)

ogólnie mysle ze onet skupia sie na tym swoim śmiesznym zumi, a szukajka juz zupelnie dla nich stracila na znaczeniu.

Myśl i bogać się

Jakoś dotychczasowa (tj. stara wersja onet.pl) bardziej przypadła mi do gustu. Ot, takie proste piękno. Beta jak dla mnie nieco przekombinowana i zbyt kolorowa. Ponadto przesadzili z "długością" strony - Firefox potrafi mi się na chwilę zawiesić podczas jej wczytywania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności