Skocz do zawartości

Tekst zabezpieczający przed spambotami w Scuttle

kmike

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dawno pisałem prośbę o umieszczenie takiego opisu a dziś sam umieszczam poradnik, a raczej link do bloga, w którym napisałem o tym artykuł.

https://blog.kmike.info/?p=7

Artykuł może nie jest pierwszej klasy, ale mysle, że komuś się napewno przyda w walce z spambotami.

Wypróbuj nowy i ładniejszy katalog sklepów GdzieKupic.org.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

kmike takie zabezpieczenia można jeszcze szybciej ominąć niż one powstają. Jest wiele trudniejszych sposobów które zabezpieczają skrypty przed spamowaniem, a i tak zostają z czasem złamane. To wszystko to kwestia czasu, zobacz np xrumer on łamie bardzo dużo rodzajów zabezpieczeń.

No tak, ale adder czy inny program dodający strony nie jest chyba, aż tak "mądry", że by sobie poradzil z tokenem czy takim tekstem. Na bazie tego ktoś rozgarnięty może zedytować odpowiednio pliki i dodać jeszcze jakies zabezpieczenie. Tutoriala napisałem dlatego, bo do mojego scuttle'a dochodzilo dziennie po chyba 15-20 wpisów a po dodaniu tego tekstu już nie.

Wykonam strony Internetowe, szablony WordPress, wizytówki firmowe, skrypty php. Portfolio

Do czasu kiedy jest to jednostkowe zabezpieczenie to mało kto będzie się tym zajmował, wraz z popularnością danego rozwiązania (zabezpieczenia) rośnie ryzyko że ktoś napisze skrypt do jego ominięcia i doda do dodawarek, spamiarek.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

W moim przypadku taki prosty tekst broni strone przed botami, a jak będą się nażucać to pomyśle nad innym sposobem :D

edit:

Można napisać tekst "przepisz czerwone znaki" i dać 5 czerwonych wśród 20 róznokolorowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności