Skocz do zawartości

iPlus - simdata / abonament 60

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem się spytać czy ktoś z forumowiczów korzysta z iPlus'a ?

Jak się sprawuje w miastach (Katowice / Częstochowa) a jak na obrzeżach ?

Jak jest z zachwalanym przez wszystkich HDSPA - 7,2 mb/s ?

Ogólnie interesował by mnie ten abonament 60pln/ msc i "nielimitowany" internet ( 1gb limit danych a potem 4kb/s...) co okazuje się niezłym bezsensem...

Jakie są wasze odczucia ?

Pozdrawiam

FiKaS

Obecnie w wyniku problemów z łączem przez telefon korzystam z iplusa (telefon podłączony do komputera), zasięg zwykły gprs (chyba), prędkość była około 250kb/s. Najbardziej wkurzający jest limit transferu - miesieczny transfer 1GB zleciał mi w...13dni (za mały transfer, za dużo youtube :D ) - teraz mam żółwie tempo (4KB/s, 12KB/s upload!).

P.s ktoś wie za ile można dokupic dodatkowy transfer z więlszą szybkością?

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Skoro miałeś prędkość około 250 kB/s to chyba byłeś w zasięgu EDGE. W zwykły m GPRS o ile się nie mylę to coś koło 50kB/s max.
EDGE ew. 3G miałeś :)

Możliwe, że EDGE - nie znam się na tym. A co do 3G to mi telefon pokazuje kiedy w nim jestem.

tutaj masz jakieś pakiety : Przywracanie Pełnej Prędkości Transferu

a na ile Ci ten 1gb wystarcza ? ( oczywiście korzystanie z internetu ale bez youtube download muzyka & pliki ) ?

Kolejne 50zł za 1GB!?! Te pakiety to rozbój w biały dzień!!

Co do transferu to myślę, że na samo przeglądanie stron z obrazkami+js bez flasha i animacji to by ledwo starczyło na miesiąc.

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

W orange nie ma limitu. Przynajmniej tak obklejają swoje salony. A na 7 mega bitów nie licz (to tylko teoria). Praktyczne możliwości tego typu sieci to coś około 4.

W stacionarnym internecie nie widzę limitu ale do laptopa jak już chesz mieć przenośny internet to limity są, co prawda idea może narazie ich nie egzekfować bo mało ludzi korzysta ale limity są

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności