Skocz do zawartości

sponsoring - gdzie udezyc ?

kubap10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wlasnie sie zastanawiam czy jest jakas szansa na znalezienie sponsora, potrzeboje lodki do grania, jest to sport extremalny cena okolo 7k zl. w zamian za to moge zaoferowac jakie logo na lodce czy dresach, to kwestia dogadania, wyjazdy sa na arenie polskiej i miedzynarodowej, za 2 miesiace sa mistrzostwa swiata wiec reklame jest niezla. myslem zeby uderzyc np do mobilking, lub cos w tym rodzaju, ale jakos zdaje mi sie ze to nie pyknie? macie jakies doswiadczenia lub wiedzie gdzie mozna udezyc ?

Ja to znam z drugiej strony, tygodnio dostaje ok 5-10 propozycji wykonania strony wzamian za reklame, oczywiscie wszystko leci do kosza, obawiam sie ze bedzie bardzo ciezko. Z zalozenia sponsoring na tym, ze w ofercie musisz pokazac co sponsor dostanie w zamian od razu - czyli nie co dostanie jak sie uda, za jakis czas itp tylko od razu. Wykladam kase, dostaje 10k wyswietlen reklamy od razu. Niestety to sie wyklucza ale tak to juz dziala :/

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

no tak, masz racje. ale popatrz. ktos sponsoruje kajak, odrazu daje tam swoja reklame na lodce wiec odrazu dostaje reklame, jak ja gdzies jade to widza ta reklame, tak samo na treningach tez jest reklama , tyle razy ile jej uzywam tyle razy ludzie widza reklame ;)

Nie można tak porównywać ofert wykonania strony za raklamę z ofertą reklamy na łódce. Taką stronę jak wykonasz to za 100PLN możesz ją sobie zahostować albo sprzedać. Łódką sam nie pojedziesz na MŚ.

Co do wykonywania stron za reklamę to taka historia: raz miałem zrobić CMS-a na dość ciekawą www o ff. Za 2 buttony :P Gość mnie olał, stwierdził, "że już nie jest zainteresowany bo znalazł kogoś kto mu to zrobi całkowicie za darmo". Osoby która "zaprojektuje małego CMS-a" szukają do dzisiaj.

Od tej pory każde zlecenie "za reklamę" lub "procent od przyszłych zysków" leci do kosza, nie ma sensu się użerać z pokemonami bo zawsze się znajdzie jakiś kumpel z gimnazjum który wszystko potrafi zrobić w 5 minut i za 10% ceny albo za darmo ;)

Jeszcze sprobowalbym duze firmy - np. Red Bull - oni inwestuja sporo w reklame. Niestety u nich to znowu przepychanka z serkretarkami, ktorym sie placi sporo walsnie za to, zeby Cie nie przepuscily dalej, takze tutaj warto cos im nasciemniac ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

kalendarz imprez jest znany juz dzis i wiem gdzie pojade, lodke mam ale nie na najwyzszym poziomie. a reklama za 7k drogo czy tanio, dla innych tanio dla innych drogo, zalezy o jakiej reklamie sie umowi do jakiego grona osob dojdzie, napisalem o mobilking bo kojarza sie jakos sporty extremalne bynajmniej dla mnie, myslelem ze macie jakies wejscia gdzie mozna zawiatac i sie popytac.

wiadomo ze ja nie mowie tutaj o amatorze, tylko o osobie ktora ma osiagniecia jest w kadrze polski, pocichu sie mowi ze w 2012 bedzie w programie olimpijskim itp itd, ale to nie jest wazne

Ja bym to najpierw dobrze zaplanował a później szukał.

Zrób plan takiego sponsoringu.

Kim jesteś, osiągnięcia, plan imprez, grupa docelowa, czy będą tam media, ranga imprezy, zobowiązania...

Nie można zrobić jakiejś pokemoniady, sponsor musi wiedzieć dokładnie na co idą pieniądze i to nie ważne czy to będzie Redbull czy mała firma.

Ja bym to najpierw dobrze zaplanował a później szukał.

Zrób plan takiego sponsoringu.

Kim jesteś, osiągnięcia, plan imprez, grupa docelowa, czy będą tam media, ranga imprezy, zobowiązania...

Nie można zrobić jakiejś pokemoniady, sponsor musi wiedzieć dokładnie na co idą pieniądze i to nie ważne czy to będzie Redbull czy mała firma.

Popieram w 100%. Musisz udowodnic sponsorowi, ze warto zainwestowac.

Ostatecznie zrob sciepe w necie digg/wykop + paypall mysle ze jest to realne przy odpowiednim szumie :-) a jak zaczneisz sprzedawac powierzchcnie na kajaku to szybko uzbierasz :-) sam dalem symboliczna kwote ostatnio na wycieczke rowerowa ktora byla na na wykopie.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Jeśli potrafisz coś ciekawego (ekwilibrystycznego), mozesz także poprzez youtuba pokazywać swoje umiejętności.

To medium jest tak mocne że szybko może Ci przybyć widzów, jak i zainteresowanych samą dyscypliną. Zrobisz szum wokół osoby bedzie latwiej :)

To co powiedział kolega lolki to podstawa i świetna rada.

Musisz udowodnić swoją wartość na papierku :) Taka życiowa niestety prawda...

rozumiem rozumiem, bardziej dzialam na arenie miedzynarodowej bo w Polsce to slabo rozwiniety sport ale niedlugo ma sie to zmienic, jak wejdzie (oby) na olimpiade. Na ME Francja - byla telewizja 10 kamer nadawali kazde mecze np klik, tutaj np, moj start nagrany aparatem, slaba jakos klik , zdjec w google czy yahoo jest duzo duzo duzo , ostanio np wrocilismy z Holandi, gazeta "glos szczecinski" opisala to, na zdjeciu Ja klik , jest tego naprawde sporo... mysle ze najwazniejszy krok to zrobic dobry plan, wszystko opisac i dzialac, dzieki za rady i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności