Skocz do zawartości

Coś z programem partnerskim - Konto reseller

shreku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje jakichś konkretnych hostingodawców z opcją kont reseller z opcją późniejsza przeniesienia sie np na 5%zasobów(jak na Kei) serwera a docelowo dedyk po jakimś czasie.

To co mnie w sumie interesuje to możliwość odsprzedawania klientom pewnych pojemności dyskowych itp, z mozliwoscia dania dostępu klientowi do panelu ( albo używająć API hostingodawcy stworzyćwłasny panel ) z pełną funkcjonalnością. Nie wiem czy wogole cos takeigo da się znalezć poza dedykiem jakimś :). Aktualnie mam konta na IQ.pl jestestem zadowolony i było by w miare git gdyby nie brak API oraz w sumie możliwość sprzedawania wyłącznie kont takich jakie oni sprzedają.

Znajdzie się cos takeigo w Polszy? albo zeby chociaz panel byl conajwyzej po angielsku ;p, po drucie nie było zadaleko a BOK znał angielski ( jesli to by nie była polska )

moze jestem wredny, wybredny i malo wiedzacy ale Wasze 2 serwery mnie nie przekonuja jakos ;) Tymbardziej troche userow pewno macie i jak sie czyta to odrazu rzuca sie w oczy ze na tych samych maszynach stoją SQL'e, DNS'y, eftepy, apacze itp itd. Pada jedna maszyna i pada pol firmy. Sam generalnie jestesm zwolennikiem odpalania kazdej uslugi na innej maszynie ze wzgledu na rozne aspekty działania i kupujac sobie resellera nie naraze sie kientom ewentualnym.

Pisze to na podstawie tego co ze stronki wyczytałem + link od uptime'a ( ale to tez jest zalezne bo pytanie jak zostaje ustawiony monitorung uptime'a, przerabiałem temat na superhoscie) zadnych dodatkow w postaci statystyk itp.

A powiedz mi w jakiej firmie masz każdą usługę na osobnym serwerze ? Bzdury piszesz.. Jeśli już to osobno stoi mysql i/lub poczta. A co sie dzieje jak padnie jeden z takich serwerów? No pół firmy pada bo przecież 3/4 strona na mysqlu stoi... Albo pada serwer ze stronami i po co wtedy ten z sqlem.. Ech widać w ogóle nie masz pojęcia o tym co piszesz.. ;)

mozliwe.. generalnie sugerowalem sie IPkami ale ze nawet do jednego interfejsu mozna podpiac wiele adresow to moze nie byc tak kolorowo. No nie wazne, w kazdym badz razie swoja subiektywna opinie mozna miec jak spotkam sie z pozytywnymi opiniami to zmienie ja ;)

co do znaczka uptime to raz sobie testowalem pare stron na superhosie tym samym narzedziem i o ile strona glowna miala z 99,99% uptime tak stronki hostowane juz nie mogly sie pochwalic takim uptime'm. Pad mialem codziennie na jakies 2h nawet. A to tylko SQL padał( sprawdzanie uptime po meta tagach a nie po pingu )...bo polowa firmy pewno na jednej maszynie leciala ktora juz nie wyrabiała wiec sie wyniosłem. Ale hostingu dlugo szukalem i jakos 9 -10 lat narynku to przekonujaca liczba tymbardziej ze oe prawie roku mam uptime niemalze 100% jak monituje ;]

aktualnie mam 5 rodzaji mysql'a dostepnych pewno na 3 maszynach i czegos takiego napewno oczekuje od dodatkowego hostingodawcy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności