Skocz do zawartości

Kilka pytań

Mlodyy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kilka pytań.

1. Prowadzę forum vBulletin, mam dosyć mało zaindexowanych podstron (Wyniki 1 - 20 z około 2,250 z domeny.pl) lecz google przegląda moje forum średnio 2500 tysiąca razy dziennie, to dlaczego mam tak mało zaindexowanych podstron?
  2. Przed wczoraj byłem pod jedną frazą (dość ważną dla mnie) w google na 3 i 4 miejscu, a dziś jest już 49 pozycja - dlaczego?
  3. Czy dodanie 5 artykułów (z 4 linkami) do około 50 Presseli znacznie zwiększy moją pozycję w google?
  4. Czy opłaca się dodać na dole (w stopce) linki do poszczególnych działów (np tak jak tutaj, tylko jest po lewej stronie)
  5. Co to są przyjazne linki (taka modyfikacja w phpbb), pod jaką nazwą szukać jej po angielskich forach (vbulletin) no i na czym to polega.
  6. Jak jeszcze mogę zwiększyć pozycje w google (dodaje forum do katalogów i presseli codziennie)
  7. Czy dać artybut no follow na zewnętrzne linki?

Bezczelnie ale najprościej jak się da: zleć sprawdzenie i wypozycjonowanie witryny komuś kto się na tym zna, nie będziesz musiał nic czytać.

Sorki ale Mlodyy dałeś czadu tymi pytaniami i jeszcze bardziej odpowiedziami. Z taką postawą nie spodziewaj się, że wszyscy grzecznie odpowiedzą Ci na Twoje pytania.

Witam, mam kilka pytań.

1. Prowadzę forum vBulletin, mam dosyć mało zaindexowanych podstron (Wyniki 1 - 20 z około 2,250 z domeny.pl) lecz google przegląda moje forum średnio 2500 tysiąca razy dziennie, to dlaczego mam tak mało zaindexowanych podstron?
  2. Przed wczoraj byłem pod jedną frazą (dość ważną dla mnie) w google na 3 i 4 miejscu, a dziś jest już 49 pozycja - dlaczego?
  3. Czy dodanie 5 artykułów (z 4 linkami) do około 50 Presseli znacznie zwiększy moją pozycję w google?
  4. Czy opłaca się dodać na dole (w stopce) linki do poszczególnych działów (np tak jak tutaj, tylko jest po lewej stronie)
  5. Co to są przyjazne linki (taka modyfikacja w phpbb), pod jaką nazwą szukać jej po angielskich forach (vbulletin) no i na czym to polega.
  6. Jak jeszcze mogę zwiększyć pozycje w google (dodaje forum do katalogów i presseli codziennie)
  7. Czy dać artybut no follow na zewnętrzne linki?

1. 2500 tysiaca razy dziennie czyli tyle ile masz zaindeksowanych jak ma Ci wiecej zaindeksowac / przegladac ?

2. Przedwczoraj byles dzis juz nie to akurat nic dziwnego widocznie zmienil sie algorytm googla musisz poczekac na update

3. 5 artykulow tak ale nie z 4 linkami /tylko nieparzyste/

4. oplaca sie im link nizej tym latwiej goglowi przeszperac Ci sakiewke

5. przyjazne linki to takie ktore latwo zapamietac na przyklad latwiej zapamietac www.onet.pl niz www.jakasdziwnastronka24.pl modyfikacje sa i szukasz wlasnie pod "przyjaźń i nazwa skryptu"

6. najlatwiej wykupujac reklame w google adwords ale jak nie masz worka pieniedzy to stosuj sie do algorytmu zwierza czyli jaka pozycja na dana fraze tyle dziennie nowych linkow

7. no follow? a co to?

pozdrawiam

Paweł

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

3. 5 artykulow tak ale nie z 4 linkami /tylko nieparzyste/

Prosiłbym o wyjaśnienie o co chodzi z nieparzystą liczbą linków, bo szczerze mówiąc nie spotkałem się z tym ograniczeniem.

GIMP Fajna grafika i to za darmo: gimp typography effect, gimp snow effect, glass org gimp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności