Skocz do zawartości

[prywata] Cichy chłodny laptop

rbrt

Rekomendowane odpowiedzi

Dołącze się do tematu, jestem w trakcie poszukiwania nowego laptopa.

Napotkałem się na laptopy marki COMPAL, która jest światowym producentem kadłubków do HP, Toshiby, Acer czy Fujitsu-Siemens i wypuszcza ona swoje laptopy. Ceny bardzo atrakcyjne, konfiguracje całkiem przyjemne, wykonanie również.

Chciałbym poznać opinie tych którzy mieli do czynienia z Tą firmą i ich laptopami :D

Pozdrawiam !

Jeśli chodzi o ciszę, design i użyteczność to Sony Vaio nie mają sobie równych

Ja raczej VAIO odradzam, SONY VAIO z dobrą grafą np 8600 na pokładzie nie jest zbyt cichy a obudowy sprawiają raczej wrażenie łatwych do popsucia ponadto rozmiar jest niestandardowy a o braku użyteczności świadczy choćby brak zamknięcia (przynajmniej w modelach z którymi miałem styczność). SONY VAIO to laptopy do zabawy nie do pracy. Przede wszystkim jednak nigdy bym tego lapka nie nazwał CHŁODNYM!!!

...

obudowy sprawiają raczej wrażenie łatwych do popsucia

Sprawiają wrażenie - dobrze powiedziane. Ale aby je zepsuć trzeba się natrudzić.

rozmiar jest niestandardowy a o braku użyteczności świadczy choćby brak zamknięcia (przynajmniej w modelach z którymi miałem styczność). SONY VAIO to laptopy do zabawy nie do pracy. Przede wszystkim jednak nigdy bym tego lapka nie nazwał CHŁODNYM!!!

Co kraj to obyczaj. Wg. mnie: Rozmiary są niemal standardowe (może są nieco mniejsze), bateria po 3 latach używania trzyma 4 godziny, są za********e lekkie a klawiatury mają niemal pełnowymiarowe. Brak zamknięcia rozwiązano w inny sposób - mnie on pasuje. Do zabawy się nadają bo są mocne sprzętowo, do pracy tym bardziej. Może chłodne nie są ale ciche na pewno tak. Jeśli będę zmieniał lapka to na pewno będzie to VAIO albo Panasonic (choć u nas ciężko je dostać).

Co do Compala i ogólnie platformy VBI to możesz brać je w ciemno. Kumpel kupił niedawno najmocniejszy dostępny model "asusa" za coś koło 4k. Pudełko, płyty, instrukcje i wszystko inne jest sygnowane logiem asusa, naklejki na obudowę za 10zł na allegro. Co ciekawe zarejestrował go telefonicznie bez problemów u asusa i w sumie ma lapka za ponad 7 koła. Chodzi bez problemów.

• 4 tygodnie później...

W końcu znalazłem idealnie cichego laptopa https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Dell-...531.7065.0.html !

W recenzji piszą, że matryca jest nierównomiernie podświetlona, jednak ja nie mam z nią żadnych problemów. Klawiatura jest idealna, tak cicha i miękka, że można pisać arty do precli godzinami :D

Polecam wszystkim

@Fidma: bardzo dziękuję za adres strony notebookcheck.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności