Skocz do zawartości

Częste skoki pozycji na google od paru dni

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Xann nie pozycjonuje sie pod pozycjonowanie :) tylko pod system wymiany linków ;)

Już nie bądź taki skromny. A gdyby ktoś wątpił w system i jego siłę to proszę:

https://www.google.pl/search?hl=pl&sugg...=Szukaj&lr=

W tym drugim 24,7 mln wyników - ile by wzięło home za drugą pozycję? :D

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie od tygodnia nagłe wzrosty pozycji dla kilku stron i w przypadku jednej strony chyba zapowiada się wyjście z filtra, bo w końcu kilka fraz wskoczyło.

Zaobserwowałem znaczące zmiany w pozycjach w google niby nic ale zmiany pozycji odbywają sie parę razy dziennie i są znaczące zarówno w frazach hard core jak i niszowych czy widzicie coś podobnego u siebie ?

Ciekawe czy ma to coś wspólnego z spadającym SITE ?

Ten temat jest tu cały czas poruszany na forum. Od dobrych dwóch miesięcy pozycje skaczą co parę dni, by wrócić potem na miejsce. Bardzo dziwne to jest i niestety nadal to trwa.

U mnie od tygodnia nagłe wzrosty pozycji dla kilku stron i w przypadku jednej strony chyba zapowiada się wyjście z filtra, bo w końcu kilka fraz wskoczyło.

serio ?? a nie dalej jak tydzień temu pisałem, że googlowi zdrowo się mieli , to odpowiedziałeś, że to ludziom, którzy się nie znają mieli się w głowach....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

pozycje skaczą jak głupie ale tylko w przypadku stron które jadą w bardzo dużym stopniu na SWL i nie mają silnej bazy ilościowej stałych linków. Do tego wygląda to na przetasowania wyników kilku różnych DC - zmieniają się te same "zestawy" tzn:

1 sprawdzanie

fraza A 1 miejsce

fraza B 9 miejsce

fraza C 10 miejsce

fraza D 2 miejsce

fraza E 1 miejsce

2 sprawdzanie

fraza A 10 miejsce

fraza B 1 miejsce

fraza C 10 miejsce

fraza D 2 miejsce

fraza E 1 miejsce

3 sprawdzanie

fraza A 10 miejsce

fraza B 10 miejsce

fraza C 1 miejsce

fraza D 5 miejsce

fraza E 5 miejsce

4 sprawdzanie

fraza A 1 miejsce

fraza B 9 miejsce

fraza C 1 miejsce

fraza D 2 miejsce

fraza E 1 miejsce

I tak dalej - sprawdzane na różnych DC - w tym samym czasie różne DC - te same miejsca.

Tak jakby było kilka wygenerowanych pozycji dla różnych haseł / zestawów haseł i losowo czy też nie - zmieniały się. Np. pewne hasła występują w tej samej konfiguracji: A na 1 pozycji, B na 10 lub niższej i odwrotnie ale nie ma sytuacji A i B na 1 miejscu.

dymna.jpg

Może ja jestem jakiś dziwny, ale mi pozycje zazwyczaj na jakie 40 % zmienia sie przez cały rok. Kiedyś sie tym bardzo przejmowałem i tak jak wy panika, a teraz jeden sposób mam na to:

Olać to co g pokazuje i linkować dalej :)

że to ludziom, którzy się nie znają mieli się w głowach....

Nie przypominam sobie takiego stwierdzenia. Być może pomyliłeś osoby, dlatego na przyszłość radziłabym wyjaśniać wyimaginowane problemy na PW.

BTW, wychodzenie z filtra, różnice w site i inne sprawy, o których tu piszemy, nie mają związku z tym, że jakieś narzędzie SEO chwilowo nie działa. Poza tym, nagłe skoki pozycji zauważam co jakiś czas - dużo częściej niż update PR. Nie występują one jednak w tym samym czasie na wszystkich stronach. Teraz widzę to powiedzmy na 3-4 stronach, kilka tygodni temu na innych. Różnic w site na razie nie widzę, ale też nie obserwuję zmian w różnicy podstron zbyt często.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności