Skocz do zawartości

Częste skoki pozycji na google od paru dni

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie to samo część stron skacze, właściwie na wszystkie frazy.

Strona kumpla przyliczyła filtr na kilka fraz, jedna się ostała.

U mnie znowu wyszła z filtra.

Na wielu niszówkach do top3 wchodzą strony, które wydawało by się po sprawdzeniu BL, i innych znaków na ziemi i niebie, że nie powinny się tam znajdować.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Na wielu niszówkach do top3 wchodzą strony, które wydawało by się po sprawdzeniu BL, i innych znaków na ziemi i niebie, że nie powinny się tam znajdować.

Z ust mi to wyjąłeś. Na średnio trudnej frazie wyprzedziło mnie moje własne zaplecze. Wpadło na 2 dni do top5, a teraz nie ma juz wogole w wynikach ;)

Witam

Dzięki na miłe powitania w "Przedstaw się" natomiast wracając do skoków - to moje spostrzeżenia i przemyślenia. Jako że pozycjonuję dopiero od około roku, mogę na tym przedziale czasowym bazować jeśli chodzi o wyniki w google. Zaczynając pozycjonowanie na określone frazy był jakiś tam stan początkowy - piąłem się piąłem i ostatnio od około miesiąca na kilka fraz osiągnąłem TOP1. To co widzę na mojej jednej z ważniejszych fraz to drastyczny powrót (może nie całkowicie) do tego co było około października-listopada 2007. Wszystkie domeny które wtedy były w top5, top10 a z biegiem czasu potraciły pozycje zaczynają powracać, a ja spadam pomimo dalszego zawijania w sreberka.

To co piszecie o tym, że stabilne mocne linki (być może już wiekowe) utrzymują wasze hardcory na swoich miejscach, być może oznacza to wzmocnienie w algorytmie wieku linków i domen.

Próba w jakimś tam stopniu ograniczenia znaczenia spamu poprzez zmniejszenie wartości linków ze spamu miałoby w tym przypadku sens. Strony o charakterze spamu to raczej młode strony - świeżyny i może właśnie o to tu chodzi.

Wartość linka uzależniona od jego wieku i parametrów (np. ruchu, odwiedzin) ma sens. Jeżeli strona jest młoda ale będzie miała naturalną wartość dla użytkowników, linki z niej będą miały wartość, natomiast jeżeli strona jest młoda a jest spamem to się nie obroni.

Nie wiem czy dobrze to ująłem, ale zdroworozsądkowo z punktu widzenia google ma to sens i będzie zmierzało w dobrym kierunku. Zaplecze posiadające wartość dla użytkowników obroni się dzięki ich "lojalności" i w dłuższej perspektywie będzie mocniej linkować.

Konkluzja nie koniecznie "link to link" chyba jednak " dobry link to mocny link"

Wybierając się po prezenty, zawsze natrafiasz na dylemat co kupić na prezenty dla znajomych i bliskich. Ekskluzywne prezenty z branży dom i wnętrze to najbardziej lubiane prezenty ślubne. A jak wiemy prezent ślubny sprawia zazwyczaj nam najwięcej problemów. Najczęstsze z nich to pościel, ręczniki, ale często decydujemy się na narzuty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności