Skocz do zawartości

Tabaka

_kUtek_

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś z PiO ma podobny nałóg? Jest on coraz rzadziej spotykany, jeżeli wierzyć, to swój rozkwit tabaka przeżyła na początku XVIII w. - jak jest teraz, każdy wie.

Niemniej może krótko o tym, czym tabaka jest oraz dlaczego jest taka fajna. ;-)

Tabaka to po prostu sposzkowany tytoń z dodatkowymi aromatami zapachowymi (od mięty po wiśnię), który wciągamy nosem. Nie powoduje raka, nie truje osób w towarzystwie i jest zdecydowanie zdrowsze od papierosów - nie wdychasz śmieci typu bibuła. Tabaka orzeźwia, przeczyszcza nos (problem 'zapchanego nosa' nie istnieje ;-) ). No i dostarcza ciekawych wrażeń zapachowych czy tam smakowych. :D

Zawiera śladowe ilości nikotyny, co w jakimś tam stopniu moze uzależnić. Przedawkowanie może skończyć się nudnościami (wiki twierdzi, że nawet wymiotami, ale nie znam nikogo z tabaczanego środowiska, komu się 'udało').

Ale do rzeczy: jaki jest Wasz ulubiony snuff? Czy w ogóle tabaczycie i co o tym sądzicie? ;-)

Osobiście zacząłem od popularnego Red Bulla, ktory po prostu był jedyną tabaką w sklepie, całkiem niezły, chociaż mocny jak na początek. ;-) Następnie był Apricot, o dość dziwnym zapachu, jednakże w mojej opinii lepsza od Reda. Przetoczylem się przez kilka różnych zapaszków, ale moim faworytem jest chyba ozona cherry. Szkoda, że cholerstwo tak trudno dostać.

Aha, i jeżeli jest ktoś z Łodzi i może podać adresy jakiś mało znanych sklepików z wyrobami tytoniami, ale z szerokim wyborem, to będę wdzięczny. Zamawianie przez Net boli (przykład: pudełko ozona cherry kosztuje 4,80. Przesyłka 8zł ;-) )

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Mam tabake, ktora kupilem jakies 10 lat temu, do dzisiaj lezy u mnie na polce, czasami pociagne ale jakos mnie to specjalnie kreci :D Nazywa sie J.&H. WILSON L Finest menthol Snuff - wlasnia ja odgrzebalem i ogladam :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Przerobiłem już mnóstwo tabak, ale najlepszą wg. mnie jest Packard's Club. Warto wydać te kilkanaście złotych co jakiś czas :)

Oj tak, to prawda. ;-)

Drogie (15zł na 5g jeżeli dobrze pamiętam), ale warte swej ceny. Niedługo przypływ gotówki za zlecenia, więc bardzo możliwe, że zakpię (jeżeli znajdę sklep sensowny w okolicy, bo z zamowieinami to poczekam do bardzo grubego portfela). ;-)

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Szkoda, że te "burżujskie" tabaki kosztujące powyżej 10 zł są praktycznie niedostępne w normalnej sprzedaży. Pozostaje tylko Allegro, a i tam jeszcze do niedawna kupienie Packarda było nie lada wyzwaniem :)

To może od razu powiem o najgorszej tabace: Chapman. Jakikolwiek. Chapman to zło, nie próbujcie tego w domu :)

To może od razu powiem o najgorszej tabace: Chapman. Jakikolwiek. Chapman to zło, nie próbujcie tego w domu :)

Szczerze mówiąc, to tyle złych opinii o Champan, ze nigdy nie spróbowałem. :) I nawet nie mam zamiaru. Kocham firmę Pöschl Tabak (KÖNIGSPRISE) im wybaczymy. ;-)

Swoją drogą, to jeżeli chce ktoś z Apricota uzyskać morelę, to niech wsadzi snuff do lodówki na kilka godzin. ;-)

Chyba jeszcze jakiś stary Red Bull się gdzieś zachował, ale to było dawno.

Jeśli ktoś nie próbował a lubi Hardcore (przez duże H) to polecam pociągnąć kreskę przez banknot (oczywiście cały czas mam na myśli tabakę)..

(ale żeby nie było, że nie ostrzegałem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności