Skocz do zawartości

zachownie przyrostu linkow

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Z doświadczenia wiemy że strony pozycjonowane systemowo po zdjęciu linków, trzymają się jeszcze ok. 2 tygodnie, a potem spadają poniżej pierwotnej pozycji (tej sprzed rozpoczęcia korzystania z systemów).

Kiedyś pod pewnym słowem byłem średnio pod koniec 1. i na drugiej stronie. Dorzuciłem linków z Linkora i od razu wlazłem na 1. miejsce. Zdjąłem Linkora i nie mogę przebić się bliżej niż na 3. stronę. Czyli jest DOKŁADNIE tak jak piszesz. Ach... co to będzie jak Linkor całkiem padnie.

wykonania starannego wykresiku obrazującego domniemany-rzeczywisty przebieg zdarzeń i przypadków (filtry) w czasie. Mogłoby być interesujące. I praktyczne.

Dołączam się do prośby.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Ach... co to będzie jak Linkor całkiem padnie.

Nic nie będzie powstaną inne systemy. Część nowych usprawnień algorytmu odsłoni nowe słabości, które będzie się wykorzystywać. To zabawa bez końca w kotka i myszkę. W filmach zazwyczaj myszce się udaje.

...

ja juz doszedlem do takiego etapu ze mimo ze dodam 10 - 100 a nawet i 500 linków stoje w miejscu z pozycja, albo linki nie maja pelnej mocy albo po prostu majac przyrost mniej-wiecej:

400 % / - 300 % / 200 % / 10 %

przecholowalem i moja strona juz nigdy nie bedzie traktowana jak taka która zdobylaby te linki pseudo - naturalnie czyli ciagle przyrost rzedu zaluzmy 40 %

w sumie chodzilo mi o takie pytanie - ktos ladnie startuje:

10 linków / 14 / 18 / 32 / 40 / 100 / ........... 4600 / 9200 - i wlasnie - co bedzie w momencie kiedy juz nie bedzie mial wystarczajacych zasobów zeby linkowac dalej ?

oczywiscie moj przyklad jest mocno przesadzony ale wiecie o co mi chodzi,

czy jezeli dojde np na 1 pozycje majac ladnie i plynnie zdobyte 7000 linków a nie mam juz wiecej zasobów i zbieram najwyzej 10 nowych linków miesiecznie to oznacza koniec kariery i powolne spadanie strony ?

myslac tak jak algorytm google - skoro strona lmiala ladny i naturalny przyrost linków a pozniej ten przyrost nagle sie skonczyl to znaczy ze jakosc strony spadla - mniej ludzi sie nia interesuje a w efekcie google tez bedzie ja traktowalo jako malo atrakcyjna i strona poleci w dol proporcjonalnie do malejacego przyrostu linkow

ps. chyba ze wlasnie wymyslilem genialny system który zaistnieje w google 2 :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności