Skocz do zawartości

IndexER.pl

abinthenet

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do mojego pierwszego katalogu.

Katalog stron www

Nie wymagam linków zwrotnych (choć są oczywiście mile widziane), proszę jednak o NIE dodawanie stron zaplecza i innego tego typu bałaganu. Dodawane witryny muszą przedstawiać jakąś wartość dla (ewentualnych, he, he) odwiedzających, nie tylko wyszukiwarek i pozycjonerów.

Proszę także o rzeczowe opisy (tak mniej więcej na zasadach DMOZ-U, tyle że oczywiście mogą znacznie bardziej obszerne). Bez przesadnego, pseudo-pozycjonerskiego bełkotu. Brak polskich czcionek, błędy gramatyczne i rażące błędy stylistyczne też dyskwalifikują.

Proszę także jak najbardziej precyzyjnie dobierać kategorie (dostępnych ponad 1300).

Nie chce mi się i nie mam czasu na poprawianie wpisów, więc te które nie będą spełniać w/w kryteriów - wywalam.

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

Nie moge wybrac kategori.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Przy probie wyboru caly czas mam komunikat ze wczytuje kategorie lub cos w tym tonie.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

holee napisał(a):
Przy probie wyboru caly czas mam komunikat ze wczytuje kategorie lub cos w tym tonie.

Nie mam pojęcia dlaczego nie spotkałem się z takim błędem. Spróbuj wybrać pustą kategorię (tę najwyżej) a potem ponownie właściwą.

Mariusz napisał(a):
Wyszukiwarkę przy tłumaczeniu uszkodziłeś.

Po kliknięciu napis szukaj... powinien zniknąć :D

Pozdrawiam,

Dzięki. Poprawione.

Mariusz napisał(a):
Zmień kodowanie RSS bo masz krzaczki.

Jeśli nie wiesz gdzie pisz na PW

Pozdrawiam,

Generalnie to na razie nie będę ich udostępniał, zaplątały sie jeszcze na jednej podstronie.

W każdym razie dzięki.

markes01 napisał(a):
Moim zdaniem to: Wiadomości serwisu Onet.pl :: Kraj ( Świat również ) jest niepotrzebne.

https://indexer.pl/new.php

path

new listings początek oraz new listings koniec zamień na polski albo wywal.

Wiadomości na razie niech sobie będą, bo w katalogu pusto.

https://indexer.pl/new.php - poprawione, zostało po tłumaczeniu.

Otrzymałem maila :

Cytat
Niestety Twoje zg�oszenie do katalogu IndexER zosta�o odrzucone.

Proponowany wpis by� prawdopodobnie niezgodny z regulaminem,

by� �le opisany lub nie spe�nia� innych kryteri�w umieszczenia w katalogu.

Hmmm. Strony zgodne z regulaminem, prawidłowo opisane (zgodnie z wytycznymi surowego DMOZ) i lipa. Wychodzi więc na to, że

Cytat
nie spe�nia� innych kryteri�w umieszczenia w katalogu
Tylko co to są za kryteria???

Prego.pl napisał(a):
Otrzymałem maila :
  Cytat
Niestety Twoje zg�oszenie do katalogu IndexER zosta�o odrzucone.

Proponowany wpis by� prawdopodobnie niezgodny z regulaminem,

by� �le opisany lub nie spe�nia� innych kryteri�w umieszczenia w katalogu.

Hmmm. Strony zgodne z regulaminem, prawidłowo opisane (zgodnie z wytycznymi surowego DMOZ) i lipa. Wychodzi więc na to, że

Cytat
nie spe�nia� innych kryteri�w umieszczenia w katalogu
Tylko co to są za kryteria???

Podaj przykład strony i zamieszczonego opisu to Ci odpowiem. Najczęściej wywalam właśnie niestaranne lub zbyt "pozycjonerskie" opisy. Być może też nie chciało Ci się poszukać właściwych kategorii. I tak na razie większość zgłoszeń poprawiam ale będę to robił coraz rzadziej. Jeżeli strona byłaby opisana "zgodnie z wytycznymi surowego DMOZ" to raczej bym jej nie odrzucił.

• 9 miesięcy temu...

Witam,

od wczoraj w katalogu IndexER.PL zostały wprowadzone zmiany w prezentacji wpisów. Obecnie tytuł wpisu nie spełnia roli frazy kluczowej, nie jest podlinkowany lub ma dodany atrybut "nofollow". Zamiast tego można umieścić 2 słowa (frazy) kluczowe, z których jedna jest odnośnikiem do strony głównej a druga może linkować do dowolnej podstrony, przy czym każda z fraz pojawia się w innym widoku wpisu (jedna linkuje z listingu w kategoriach a druga ze szczegółów wpisu).

Mam nadzieję, że wpłynie to pozytywnie na siłę pozycjonowania z mojego katalogu oraz, co dla mnie istotne spowoduje, że zniknie pokusa dodawania zbyt "pozycjonerskich" tytułów.

Przykład z widokiem umieszczenie fraz kluczowych i tytułu można zobaczyć na tej stronie .

Zdecydowałem się też zmienić katalog na płatny. Wszystkie zgłoszenia wysłane przed 28 stycznia i czekające w kolejce do akceptacji, zostaną rozpatrzone ww dotychczasowym trybie.

Ze względu na zmiany w wyglądzie wpisu zachęcam wszystkich, którzy mają już swoje strony w katalogu IndexER.PL do uzupełnienia ich od wspomniane wyżej frazy kluczowe. Uzupełnienie dotychczasowych wpisów jest darmowe, jednak wymaga każdorazowej akceptacji administratora, więc proszę o cierpliwość. Dane niezbędne do modyfikacji wpisu były każdorazowo wysyłane mailem po zatwierdzeniu strony.

UWAGA! Proszę nie modyfikować zatwierdzonego już tekstu i opisu strony a jedynie uzupełnić wpis o frazy kluczowe i tagi title dla tych fraz. Modyfikacja pozostałych informacji może skutkować usunięciem z katalogu.

P.S. Katalog jest oczywiście regularnie linkowany. Obecnie PR=3.

usuń pole "WYŚLIJ MEIL DO" z pliczku details.html bo zrobią Ci spamowisko.

poza tym troche naćkałeś tego na stronie głównej ale da się połapać :)

jeden z lepiej postawionych IU ;) (jak sądzę)

edit: w detalach strony pozycje Oceń, poleć nie oddzielone troszkę się zlewają - wstaw chociażby potok "|" jako znaczek oddzielajacy.

URL nie jest klikalny a wiem z praktyki że BARDZO WIELE odwiedzających klika w URL a nie w podlinkowany TITLE i przez niewiedze zgłaszają niedziałający link

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zgred napisał(a):
URL nie jest klikalny a wiem z praktyki że BARDZO WIELE odwiedzających klika w URL a nie w podlinkowany TITLE i przez niewiedze zgłaszają niedziałający link

Najważniejsze że jest link w TITLE - to co mnie najbardziej wkurza w INDEXU to właśnie bardzo częsty brak podlinkowanego tytułu - nie wiem czy to po prostu złośliwość właścicieli polskich IU czy bezsensowne standardowe ustawienia poinstalacyjne.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności