Skocz do zawartości

[domeny] Gdzie najlepiej utrzymywać domeny?

graft

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Możecie coś polecić?

Obecnie mam kilka domen w az.pl, home.pl

Przedłużenie domen pl to 99zł. Zastanawiam się nad przeniesieniem się do ovh i z tego co widzę cena odnowienia = 66zł, co przy kilku domenach pozwoliłoby zredukować koszty.

Jaka jest Wasza opinia?

Pozdrawiam

Domena to domena, płacisz raz na rok i nie ma opcji, że działa lub nie działa - to nie serwer :) Możesz też u nas dość tanio przedłużać, masternet.pl od wczoraj zaprezentował niezłe ceny.

NAJTANIEJ:

Dla domen .pl -> dropped.pl

Dla pozostałych ( .net , .com , regionalne) -> ovh.pl

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

home.pl jest dość giętkie, spróbuj się dogadać, że np. przetransferujesz wszystko do nich, a w zamian niech np. dadzą najtańszy serwer na pół roku, czy coś podobnego, bo myślisz o przeniesieniu się do innej formy bo drogo za odnowienie... im więcej domen, tym więcej można wytargować...

Ja używam dropped.pl ponieważ za odnowienie 70 złotych. Całkowity koszt. A gdy domena kosztuje za odnowienie 65 pln netto to wychodzi 79,3 ...

P.s. co się stało z wyglądem masternet.pl?

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Ja używam dropped.pl ponieważ za odnowienie 70 złotych. Całkowity koszt. A gdy domena kosztuje za odnowienie 65 pln netto to wychodzi 79,3 ...

P.s. co się stało z wyglądem masternet.pl?

A czy koniecznie musi to być domena .pl? Można taniej kupić domenę .com, .org, .eu itp. Konkurencja wśród firm sprzedających domeny jest o wiele większa więc ceny są niższe.

Osobiście używam https://www.domainsnext.com/ do rejestrowania domen. Płacę kartą Inteligo. Ceny chyba od 15$ o ile dobrze pamiętam. Przedłużenie za tą samą cenę więc sytuacja czysta i klarowna. Firma solidna jak do tej pory (5 lat rejestruję domeny u nich).

Heh, to strona, na której możecie obejrzeć materace, poduszki

A tutaj jest mój precel

Na preclu można coś sobie popisać.

Domena to domena, płacisz raz na rok i nie ma opcji, że działa lub nie działa - to nie serwer :)

Taaaaaa Ale jakie korowody są u niektórych rejestratorów przy np. transferze, sprzedaży czy przedłużeniu domeny... A to cesja nie taka... a to authinfo nie chcą dać.... fochy stroją czemu się domenę transferuje do innej firmy... a to przy przedłużeniu "zapomina" się im przedłużać...

Czy to spam czy wizytówka firmy ja tam wolę trzymać wszystko w porządnych firmach....

Domena to domena, płacisz raz na rok i nie ma opcji, że działa lub nie działa - to nie serwer :) Możesz też u nas dość tanio przedłużać, masternet.pl od wczoraj zaprezentował niezłe ceny.

Taaaaaa Ale jakie korowody są u niektórych rejestratorów przy np. transferze, sprzedaży czy przedłużeniu domeny... A to cesja nie taka... a to authinfo nie chcą dać.... fochy stroją czemu się domenę transferuje do innej firmy... a to przy przedłużeniu "zapomina" się im przedłużać...

Czy to spam czy wizytówka firmy ja tam wolę trzymać wszystko w porządnych firmach....

Rozumiem, iż Pańska opinia nie jest skierowana w stronę firmy MasterNET.pl której nazwa jest cytowana?

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności