Skocz do zawartości

jakie zarobki na www

GggTttWww

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzmy ze mam forum/stronę odwiedzaną : średnio: 4000 dziennie

Na jakie zarobki mógł bym liczyc z reklam google?

Czy jeśli mam zarejestrowaną reklamę google na jedną stronę to czy mogę te reklamy zamieścić również na innej stronie bez informowania o tym firmy która płąci mi za kliknięcia w reklamy na mojej stronie?

Od 0 do 3000. (gr, zł, $, € ..) Nie da się tego stwierdzić jednoznacznie, każda tematyka inaczej zarabia.

Reklamy możesz umieszczać gdzie chcesz ( tylko zgodnie z regulaminem).

Powiedzmy ze mam forum/stronę odwiedzaną : średnio: 4000 dziennie

Na jakie zarobki mógł bym liczyc z reklam google?

Czy jeśli mam zarejestrowaną reklamę google na jedną stronę to czy mogę te reklamy zamieścić również na innej stronie bez informowania o tym firmy która płąci mi za kliknięcia w reklamy na mojej stronie?

Dokładnie, tak jak napisał poprzednik. Tego nie da się jednoznacznie stwierdzić.

Jednak na moje oko przypuszczam, że przy przyzwoitej tematyce, np. jakiś portal o hi-tech, mógłbyś liczyć na >10$ dziennie. Oczywiście jest to jak wróżenie z fusów, ale sądzę że to realna kwota.

Aha, no i nie porównuj zarobków forum ze stroną. Na stronie zarobisz znacznie więcej.

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

jeżeli to w miarę dobry serwis możesz spróbować np. w adnet itp... możesz dostać z ok 20 zł dziennie za serwowane reklamy, ale prawda jest taka, że adnet lub inne agencje reklamowe mają kilka własnych portali na których zjadają najwięcej kasy - resztki idą na obce serwisy - zobacz sobie np. murator.pl :D i wszystkie podserwisy muratora

reklamy google nie są dobrze dobierane przez odwiedzających jeżeli serwis ma w miarę dobrą renomę. Co zrobisz jak Ci wyskoczy jakieś głupie hasło ? :)

nie mam linku "pozycjonowanie" w stopce... i nie będę miał

głodne dzieci

dlaczego na forum zarabia sie mniej niż na stronie www?

Czy to chodzi o to ze na forum są ciagle te same osoby a na www nie

Czy jest inny powód?

Dokładnie tak. Na forum piszą głównie te same osoby. Gdy użytkownik wchodzi raz, drugi i trzeci na forum po prostu przestaje zwracać uwagę na reklamy.

Oczywiście jest sposób i na to, można ciagle zmieniać położenie i wygląd reklam, tak by te się nie "opatrzyły" naszym użytkownikom.

Można też liczyć na przypadkowe kliknięcia, np. wstawiając reklamy na boku obok paska do przewijania, albo innych miejsc często klikanych. Z tym że a) nie jest to zbyt uczciwe, b ) zmienił się obszar klikalności w reklamach, teraz klikalne są tylko linki, co redukuje możliwość takich przypadkowych kliknięć.

Tak jak mówię najlepiej będzie eksperymentować z formatowaniem i ułożeniem reklam, wypróbować nowe miejsca jak np. reklamy w postach lub między działami tak jak tu:

forum.JPG

Duże znaczenie dla płatności z reklam ma profil forum. 4000 uu na fachowej branżowej stronie, będzie kilka razy więcej warte niż na forum młodzieżowym.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

reklamy google nie są dobrze dobierane przez odwiedzających jeżeli serwis ma w miarę dobrą renomę. Co zrobisz jak Ci wyskoczy jakieś głupie hasło ? :D

noo np. taka gazeta.pl to nie ma dobrej renomy... ;)

przy 4K UU dziennie i ciekawej tematyce strony można spokojnie wyciągnąć z 20-30$ dziennie. Z tym, że im strona lepsza tym zysk może być mniejszy ;) jeżeli 99% userów znajdzie tam szukaną informację to praktycznie nikt nie kliknie.

Z drugiej strony z forum / kiepskiej tematyki możesz mieć dolara dziennie przy takim ruchu.

dymna.jpg

nie ma co szacować zarobków dopóki sam nie zobaczysz przez kilka miesiecy.

ja mialem portal rozrywkowy srednio 20 000 unikalnych dziennie, topowe pozycje w google itp.

Miesiecznie zarabialem na tym portalu od 10-20 $

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

nie ma co szacować zarobków dopóki sam nie zobaczysz przez kilka miesiecy.

ja mialem portal rozrywkowy srednio 20 000 unikalnych dziennie, topowe pozycje w google itp.

COOO? chyba chciałeś napisać dziennie tyle zarabiam, może sprzedaj mi go za $20x 20

ps. 20k wg webalizera czy bardziej renomowanych statystyk !!!

No co ty gadasz? !!! :rotfl: Z samego adsense byś tam wyjechał dziennie tyle, a nie miesiecznie.

Na takim serwisie nie zarabiać conajmniej 10$dziennie to jest istna porażka ...

na adsense to ja dostałem przez tą strone bana !!!.

Bo to nie była czysta erotyka tylko portal rozrywkowy + kategria erotyczna, i cały serwis i inne poleciały.

Ale jak mialem reklamy adsensa to bylo od 50-60 klików dziennie po okolo 0.03 - 0.05 $

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności