Skocz do zawartości

Wielka prośba o dobór najlepszych anchorów...

marynistyka.org

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy, Wielcy Koledzy :o

Mam do Was olbrzymią prośbę...

Zakupiłem sobie możliwość umieszczenia linku do mojej Strony Głównej oraz Sklepu Internetowego na kilku wartościowych serwisach o pr=3 i pr=2 i z dużym sitem...

i nie wiem jakiego anchoru użyć aby wykorzystać te 2 miesiące jak najlepiej dla mojej strony?

Korzystam od 4 kwietnia ze statystyk web-tools.pl w nim mam takie wyniki na następujące frazy:

webtoolsbz2.jpg

Statystki Google w Narzędziach dla webmasterów w zapytaniach najczęściej powodujących wyszukanie pokazują takie wyniki:

statystykigooglebr6.jpg

Od kilkunastu dni korzystam również z programu reklamowego Google AdWords, skąd otrzymuję następujące dane:

adwordstc6.jpg

Ponadto Stronę Główną mam ustawioną na następujące metatagi:

"marynistyka, żeglarstwo, busola, kompas, morze, teleskop, mosiężne, prezent, sekstant, model żaglowca, replika statku, antyki, hełm nurka, upominek, koło sterowe, pamiątki, brelok żeglarski, zegar słoneczny, lupa, luneta, sklep żeglarski Warszawa, globus, przechyłomierz, drewno i mosiądz, czartery jachtów, motorówek, prezenty dla żeglarzy, morskie upominki, styl morski, styl żeglarski, zakupy on-line, żeglarskie prezenty, dzwon okrętowy, lampy okrętowe, barometr, morskie zegary, żeglarskie antyki, wystrój morski, dawne żeglarskie przyrządy, morskie pamiątki, historia morza, morskie antyki"

Natomiast w Sklepie mam ustawione metatagi oddzielne na każdy przedmiot i kategorię oraz ustawienia główne:

Domyślny tytuł:

MARYNISTYKA.ORG - Sklep żeglarski z morskimi, nautycznymi antykami z mosiądzu i drewna.

Domyślny opis:

Przedmioty marynistyczne, nautyczne, żeglarskie, związane z morzem, wakacjami - lornetki, kompasy, lupy, busole, repliki żaglowców, eleganckie, stylowe, klasyczne, w stylu antycznym, ręcznie wykonane z mosiądzu, miedzi, prezenty, podarunki, upominki.

Domyślne słowa kluczowe:

marynistyka, żeglarstwo, busola, kompas, morze, teleskop, mosiężne, prezent, sekstant, antyki, hełm nurka, upominek, koło sterowe, stylizowane, pamiątki, brelok, zegar słoneczny, replika żaglowca, lupa, luneta, morze, żeglarstwo, sklep żeglarski, globus

Czy na podstawie tych danych mógłbym Was gorąco poprosić o pomoc w doborze anchorów jakich powinienem użyć na to 2-miesięczne podlinkowanie aby było to jak najlepsze i najskuteczniejsze dla moich stron:

www.marynistyka.org

i

www.sklep.marynistyka.org ?

Byłbym Wam bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi i rady ponieważ na podstawie powyższych danych, a głównie za sprawą małego doświadczania nie potrafię samodzielnie się zdecydować jakie anchory podać :rolleyes:

Bardzo Wam serdecznie dziękuję i pozdrawiam :)

Marek

... jestem laikiem i... pewnie często nie wiem o czym piszę... ale umiem czytać ze zrozumieniem

:)

zaglowieczu9.gif

;

przełożenie pozycjonowania na sprzedaż w sklepie zwykle nie jest takie proste,

tak na szybko i doraźnie to sprawdź sobie po prostu co w tej chwili (jakie frazy) generuje Ci sprzedaż w sklepie, sprawdź na jakich jesteś pozycjach na te frazy, i niech będą to takie anchory, prawdopodobnie wraz ze wzrostem pozycji na te frazy powinieneś mieć większą sprzedaż,

a tak nie na szybko i długofalowo to należałoby dokładniej przyjrzeć się ruchowi w sklepie i sprzedaży, przede wszystkim zweryfikować w tej chwili pozycjonowane frazy, szukać nowych, na koniec może okazać się, że np. lepiej sprzedawać na allegro, albo reklamować się w stopce pisząc wartościowe posty na forach o tej tematyce !!!

ps. te parę linków, przez dwa miesiące może nie dać żadnego efektu...

tak na szybko i doraźnie to sprawdź sobie po prostu co w tej chwili (jakie frazy) generuje Ci sprzedaż w sklepie, sprawdź na jakich jesteś pozycjach na te frazy, i niech będą to takie anchory, prawdopodobnie wraz ze wzrostem pozycji na te frazy powinieneś mieć większą sprzedaż,

Witam Cię serdecznie

Odnośnie sprzedaży w sklepie, to jest to cząstka tego co sprzedaję na Allegro i firmom, które kupują np. 5 kół sterowych lub 5 sekstantów jako prezenty dla swoich gości.

Trochę to dziwnie wygląda, ale sklep tworzy mi raczej reklamę i generuje oglądalność produktów, ale sprzedaż faktyczna i ilość klientów, którzy w nim kupują jest marginalna - w sklepie od początku istnienia miałem tyle zakupów co na Allegro w 1 tydzień... dziwne prawda?

Jednakże często zdarza się, że dzwoni miła Pani z agencji reklamowej i mówi, "że jest w moim sklepie" i chciałaby kupić...

Tak więc pełni on w sumie funkcję głownie informacyjną ?

A co do oglądalności produktów w sklepie (sprzedaży w ogóle nie ma co brać pod uwagę :crazy: ) :

46106961il8.jpg

Tak to wygląda.

Ale jakie frazy do anchorów będą słuszne z tych wszystkich informacji nadal nie potrafię wywnioskować... :tease:

Pozdrawiam serdecznie

Marek

... jestem laikiem i... pewnie często nie wiem o czym piszę... ale umiem czytać ze zrozumieniem

zaglowieczu9.gif

;

bierz co chcesz - jak śpiewała Shazza... kilka linków na dwa miesiące w praktyce może nie mieć żadnego przełożenia, tj. takiego aby warto było nad nimi tak rozmyślać, niech będzie np. 'antyki morskie', czy 'modele żaglowców'...

ps. dobrze, że analizujesz sobie te informacja, w ogóle się zastanawiasz nad tym, tylko w takiej mikroskali to za bardzo sensu nie ma, dodatkowo, że w sumie chyba nie ma zdefiniowanego celu pozycjonowania.. nie jest nim wzrost sprzedaży w sklepie, nie zarabiasz też z pp, więc to już sztuka dla sztuki :crazy: więc obojętnie jaki anchor, może być i domena.. podejrzewam, że zdecydowanie większy, naturalny ruch będziesz miał jak na stronę wstawisz kilkanaście-dziesiąt artykułów na temat marynistyki, niż z tego całego anchoro-linkowania :tease:

Bardzo Ci dziękuję za porady :jezyk1:

I wiesz co muszę się z Tobą w 100% zgodzić, bo myślałem właśnie o tym od jakiegoś czasu myślę ;) - naprawdę...

Tzn.

1. Wykupiłem linkowanie - ok. przecież nie zaszkodzi, a może tylko pomóc...

ale głównie od jakiegoś czasu (gdy THI zaczął mi tworzyć nową stronę - taką do ludzi, a nie taką jak sam sobie zrobiłem :sciana: ) mam dwa następne plany:

- podstrony tematyczne w moim nowym, pięknym serwisie, np. artykuł o historii nurkowania, opis prawdziwej historii modeli żaglowców, które sprzedaję, artykuł o historii kompasów i busoli, itd - wszystkie przedmioty po trochu - napiszę to łatwo, bo będę pisał o tym co lubię, a nie co muszę :)

- a drugi złoty pomysł (ale czytam o tym już sporo i czuję, że samo stworzenie/postawienie/zainstalowanie znowu nie wiem czy na moje siły :( i umiejętności) - Gallery 2, ale taką z full wypasem - zdjęcia moich przedmiotów z opisami - oczywiście też (reklama), ale również działy morze, plaża, żagle, mazury, nad morzem, itd - ja mam takich zdjęć bez liku a może inni też będą chcieli wstawiać, opisywać, oceniać, itd - może coś się będzie działo? Jak myślisz?

Tylko ciekawe, kogo będę musiał znowu poprosić o pomoc w samym zainstalowaniu Gallery 2, bo THI, to już pewnie mnie przeklnie :), a boję się, że instalując wedle instrukcji więcej napsuję niż zrobię...

Ale myślę o tym na razie coraz intensywniej...

Bardzo dziękuję za rady - anchory wybrałem (jeśli dobrze pamiętam: kompas, modele żaglowców na główną i luneta, sklep żeglarski do sklepu (chyba).

A przy okazji najbardziej mnie martwi wiele opinii, które dzisiaj słyszałem, że mój sklep to makabra i nie zachęca do zakupów... :( dlaczego?

Pozdrawiam serdecznie

Marek

zaglowieczu9.gif

;

Poczytaj trochę o web usability. Możesz też poprosić znajomych aby wykonali jakieś akcje na stronie sklepu (znaleźli coś, złożyli zamówienie, itd.). W trakcie tego obserwuj ich co robią, możesz też ich poprosić aby na bieżąco komentowali co robią. No i ważna rzecz - nie pomagaj im mówiąc jak coś się robi czy gdzie się znajduje, tylko niech sami to próbują znaleźć. W ten sposób powinieneś dowiedzieć się co sprawia najwięcej problemów.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

:sciana: Bardzo fajny pomysł ! :jezyk1:

Tak właśnie również zrobię...

Serdecznie Ci dziękuję

Pozdrawiam

Marek

zaglowieczu9.gif

;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności