Skocz do zawartości

Zaplecze - skrypt aukcji

apache

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Autor tematu już nie jest zainteresowany sprzedażą - tak myślę. Nie odpowiada w wątku, nie odpowiada także na PW pomimo, że je czyta. Czyżby kolejny dzieciak próbujący zrobić ludzi w jajo ?:>

ech..

@mela, ExPloiT i Obexus:Allegro zezwala na pobieranie danych, ale jedynie w autoryzowany sposób, a więc IMO nijak ma się zarzut kradzieży. Swoją drogą na moje oko skrypt autora tematu to parser www, a więc nie jest to autoryzowany sposób pobierania danych i tym samym jest to kradzież - z tym się zgodzę

BIMAS = BioInformatics and Molecular Analysis Section

Odpowiedziałem, jeżeli ktoś chętny do zakupu to pisać na PW.
Nie mam żadnej wiadomości PW, ani odpowiedzi w temacie na pytanie, które napisałem 2 posty wcześniej.. dla przypomnienia:
@apache: Twój skrypt to parser stron Allegro czy aplikacja pobierająca dane z bazy danych Allegro jak ww przeze mnie ?

Proszę Cię chociaż abyś nie okłamywał mnie i czytających ten temat.. z całą resztą rób jak chcesz, ale wiedz że na kłamstwie daleko nie zajedziesz.

@bimas - konkurencja :-)

Tylko że całkowicie za darmo :)

Nic nie mam do konkurencji [choć jak każdy chciałbym, aby jej nie było (; ], ale niech chociaż będzie na poziomie.
tak swoją drogą "nInfo" ciągle papuguje po mnie.. dziwne, że nie mają swoich pomysłów..

Raczej wątpie w to ;-)

działasz nie tylko w Polsce.. a jednak kopiujesz tylko to co wystawiam na Allegro.. :) dziwna sprawa :) wszystko to co sprzedaję w zagranicznym Internecie jest dla Ciebie że tak powiem "nieznane".. dlatego też tego nie kopiujesz..

wniosek: chyba będę musiał zrezygnować z polskiego rynku ;) skoro wszystko będziesz miał za darmo..

tak swoją drogą - co za zysk z takiej pracy? marketing tu prawie żaden.. zdobędziesz zaufanych userów [95% nieletnich].. a jak tylko wstawisz coś na sprzedaż to będą "jęczeć" żebyś dał za darmo ;) w końcu odejdą bo ciągle będziesz mówił: "tego niestety nie mogę udostępnić za darmo" - tak się marki nie buduje :)

P.S. Jestem pełen podziwu Twojej pracy - za to Cię szanuję konkurencie ;)

To ja mam pytanie Bimas. Twierdzisz, że Twój skrypt korzysta z SOAP a nie jest zwykłym parserem. Jedyne znane mi rozwiązanie to Allegro WebAPI. Tyle, że WebAPI jest płatne. Jedynie pakiet podstawowy jest bezpłatny ale zgodnie z regulaminem: "Za udostępnienie Użytkownikom pakietu Podstawowego, zapewniającego wyłącznie dostęp do funkcjonalności związanej z wystawianiem, nie są pobierane opłaty.".

Tak więc z czego Ty tak naprawdę korzystasz?

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

Tak więc z czego Ty tak naprawdę korzystasz?
Gdybym miał podać całą strukturę i ogólnie rzecz biorąc wszystko co związane z komunikacją [bo tylko to wykonuje skrypt] to musiałbym zakończyć sprzedaż i rozdawać skrypt za darmo - tak więc wybacz, ale nie odpowiem Ci na to pytanie.

Faktem jest, że nie jest to parser www i pobieranie informacji o aukcjach odbywa się poprzez SOAP [jak już wcześniej podałem].

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności