Skocz do zawartości

Alternatywne wyszukiwanie

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

luman 

Podobne (aczkolwiek napewno mniej inteligentne) narzędzie do sugerowania fraz zawierających wyszukiwane wyrazy można znaleźć w systemie "words&phrases" Np. zapytanie "katalog sklepów" zwróci sugestie ...

Twoje narzędzie jest genialne w swojej prostocie - jest na tyle mądre na ile są użytkownicy, bo to od nich zależy jakie frazy pokrewne wymyślą. Ciekawe czemu akurat ten przykład przyszedł ci do głowy :-) ? (zobacz moją stopkę :-) )

mrtn im szybciej ta podstrona się zindeksuje tym szybciej link do Twojej zacznie być skuteczny. Takie linkowanie do podstron na których znajduje się wpis to sprawdzona metoda i wiem że kilka osób ją stosuje.

Sam wcześniej linkowałem do dmozu, onetu itp (oczywiście do tych kategorii w których była pozycjonowana przeze mnie strona) ale powoduje to też promocję konkurencji dlatego przy budowie moich projektów od samego początku planowałem coś takiego jak "szczegóły wpisu".

Warto zatem dodać wpis do words&phrases i wykorzystywać możliwość tworzenia rozbudowanego opisu (do 1500 znaków). Stworzy się wówczas unikalna strona o zbliżonej tematyce do pozycjonowanej i z linkiem do tej pozycjonowanej. Aby to wszystko zadziałało wystarczy w jakimś zakamarku sieci umieścić w sieci link do podstrony "szczegóły wpisu" words&phrases np. "pinia.pl w katalogu" :) Jest szansa aby to fajnie zadziałało, trzeba tylko unikać crosslinkingu. Sorka, za daleko odbiegłem od tematu wątku :)

Twoje narzędzie jest genialne w swojej prostocie

Dzięki :) nie jest to jednak szczyt moich marzeń. Alternatywne wyszukiwanie oparte o fleksję językową, systemy sugerowania fraz czy słów bliskoznaczynch to moim zdaniem moduły bez których żadna wyszukiwarka nie ma przyszłości.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Chyba tylko Tobie się to pokazuje

To byłoby dziwne. Inne zapytania np. desktop, words czy phrases też działają

Co więcej w niektórych przypadkach tuż nad wynikami pojawia się info z linkiem "Not happy with these results? Try alternate searches"

Widać że budują listę słów bliskoznacznych (words => dictionary, lyrics | desktop => wallpaper | phrases => quotes, sayings), szkoda tylko że nie dla jezyka polskiego :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności