Skocz do zawartości

Skrypt do lapania botów odwiedzających strone.

jamesisko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale myliłeś się mówiąc że całe IPB chodzi na pliku index.php bo jest jeszcze coś takiego jak wersja Lo-Fi (ścieżka: /lofiversion/index.php) i zauważyłem że mi tego nie wyłapuje.. i teraz pytanie.. jak includować z tego /lofiversion/index.php do roboty.php?

Tak.. includowac w kadym pliku, z ktorego chcesz miec statystyki. Trzeba to tylko zrobic rozsadnie (chodzi o zachowanie odpowiednich sciezek dostepu do includowanych plikow).

Co do kompresji... to przenies ją na sam pozatek skryptu roboty.php pisalem o tym - jesli po przeniesieniu nie zadziala, to ją wyłącz...

Pozdrawiam.

ale myliłeś się mówiąc że całe IPB chodzi na pliku index.php

chyba sie nie mylilem...

Chcesz mi powiedziec, ze masz 2 pliki index.php !? Ty prawdopodobnie forum masz postawione w katalogu a nie na subdomenie (domenie)...

... i teraz pytanie.. jak includować z tego /lofiversion/index.php do roboty.php?

Hmmm... autor chyba napisal, ze nalezy includowac 'lap_roboty.php'

...czyli w przypadku o którym pisałem wyżej jaka powinna być ścieżka??

Niewiele napisales, by jednoznacznie okreslic jak to Ty masz zrobic. Wroc do podstaw zwiazanych z katalogami (folderami) nie bede przecie Tobie całego streszczenia pisał...

chyba sie nie mylilem...  

Chcesz mi powiedziec, ze masz 2 pliki index.php !? Ty prawdopodobnie forum masz postawione w katalogu a nie na subdomenie (domenie)...

tak, dwa.. jeden główny a drugi lofiversion/index.php - tak jak pisałem - i co w tym dziwnego?

faktycznie, forum mam w katalogu ale głównym czyli na domenie.. chyba wiem co pisze

Hmmm... autor chyba napisal, ze nalezy includowac 'lap_roboty.php'

racja.. pomyliłem

Niewiele napisales, by jednoznacznie okreslic jak to Ty masz zrobic.

jak to nie wiele?? przecież napisałem ścieżkę do pliku z którego chcę includować (/lofiversion/index.php).. napisałem również że forum mam w głównym katalogu (czyli na domenie) gdzie znajdują się pliki skryptu i index.php o którym była mowa wcześniej.. więc chyba można "jednoznacznie określić" :]

Wroc do podstaw zwiazanych z katalogami (folderami) nie bede przecie Tobie całego streszczenia pisał...

dzięki.. tylko nie wiem po co mi "całe strzeszczenie"

W kodzie do lap_roboty.php masz blad wlasciwie w wiekszosci przypadkow nie ma on znaczenia, ale jak ktos zmieni nazwe tabeli to juz sa problemy ;)

robisz tam 2 inserty jeden z nich wyglada tak:

$sql_roboty = "insert into roboty 

a powinien:

$sql_roboty = "insert into $tabela_botow

• 2 tygodnie później...

a ja mam zapytanko - w twoim skrypcie widac superowy panel adminka :)

czy moglbys udostepnic ten panelek rowniez w tym skrypcie - podejzewam ze jest przydatny bardzo skoro go stworzyles.

Taka moja mocna prosba

kruzyk

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

admin jeszcze w budowie. Ostatni malo czasu mam na te skrypty. I tak jak pisalem juz wczesniej. Ten kod - gdy tylko bedzie skonczony - bedzie dla tych co sie zglosza do mnie na PW.

Tak czy inaczej - jest to zupelnie inny (nowy) kod i ... trzeba bedzie albo recznie baze zmienic, albo do nowa zainstalowac.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=6359

forumowicz Pasja próbował już walczyć z tym samym gościem.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności