Skocz do zawartości

[drupal] Nowe strony

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ;)

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak w drupalu zrobić nową podstrone a w niej np krótki opis artykułu i link do niego? Prędzej nigdy nie korzystałem z drupala, ponieważ tego nie potrzebowałem a teraz niemam pomysłu. Próbowałem na różne sposoby i nic. I o co chodzi z tą ścieżką podczas tworzenia elementu menu?

Chcesz samotny, krótki opis artykułu na jednej podstronie, a cały artykuł na drugiej?

Drupla jest dość ciężka na początku. Wczytaj się dobrze w jakiś manual :)

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

Drupla jest dość ciężka

Drupal - to jest rodzaj męski. Już kilkakrotnie się spotkałem z tym błędem, ciekawe skąd się bierze...?

To nie był błąd tylko celowe określenie. Takie trochę pieszczotliwe :)

Nie mam pojęcia skąd się wzięło. Teoria z kropelką jest prawdopodobna.

Po prostu niektóre osoby mające styczność z Drupalem tak mówią (i się zaraziłem).

Jestem w potrzebie - sprzedaje
cenne domeny regionalne za ułamek wartości
tylko do końca tyg. < link do ogłoszenia >

path + pathauto, możesz sobie stworzyć stronę w views, albo zwykłą page z wybranym adresem url

Dzięki

Chcesz samotny, krótki opis artykułu na jednej podstronie, a cały artykuł na drugiej?

[...]

Chcę zrobić coś takiego, w menu dać link do podstrony artykuły, a w tej podstronie coś takiego:

tytuł artykułu1

krótki opis artykułu

link aby czytać dalej

----------------------

tytuł artykułu2

krótki opis artykułu

link aby czytać dalej

------------------

Taką podstrone :) ze spisem artykułów

Wykorzystaj taksonometrie. Tworzysz słownik, kazdy wpis dodajesz w menu, arty podpinasz pod haslo ze slownika, jak ktos kliknie w menu na link odpowiadajacy hasle ze slownika to wyswietla sie wszystkie wpisy podpietepod haslo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności