Skocz do zawartości

Wypadek i wojo

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Dzwoniłem do wku, powiedzieli mi że mam się stawić 7 maja w Przasnyszu

Ja byłem na szkółce w Pszasnyszu, tam się robi specjalistę radioelektroniki. Przed wejściem na jednostkę poszliśmy pić, i jak wchodziliśmy na jednostkę 2 od razu wzieli na wytrzeźwiałke na Dzień Dobry, ja jeszcze stałem na nogach :)

W WKU siedzi banda imbecyli, zresztą żołnierzami zostają ludzie ze wsi zabitych dechami gdzie nie ma perspektyw na nic oprócz pryty pod sklepem. Do nich nie dociera, że masz problem ze zdrowiem, oni mają jakieś papiery że masz iść i tyle.

Wyślij kogoś żeby poszedł i ich tam porządnie opi****lił !!

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Żartowałem :) I życzę szybkiego powrotu do zdro... chodu.

Dzięki, mam nadzieję że szybko wyzdrowieje ponieważ nie mam zamiaru leżeć miesiącami na izbie.

a gdybys 'wskoczyl' na jakies studia? :)

Za późno już mam bilet wraz z terminem.

gerdi a jak Tobie przebiegała służba w Przasnyszu? Ja na samo wejście wyląduje na izbie.

hehe protus sądzisz że zemną aż tak źle, żeby nogę w imadło wsadzać :)

hmmm, znajomego sciagali od dawna, dzwonili przychodzili - mieszkal nie tam, gdzie byl zameldowany, mama mowila, ze wyjechal do Irlandii do pracy i tyle go widziala, dzwoni raz na rok, nie ma z nim kontaktu, czepiaja sie, dzwonia co jakis czas ale nie wzieli go - bo nie mieli jak.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

hmmm, znajomego sciagali od dawna, dzwonili przychodzili - mieszkal nie tam, gdzie byl zameldowany, mama mowila, ze wyjechal do Irlandii do pracy i tyle go widziala, dzwoni raz na rok, nie ma z nim kontaktu, czepiaja sie, dzwonia co jakis czas ale nie wzieli go - bo nie mieli jak.

to chyba najczesciej uzywana metoda :)

masa moich znajomych tym sposobem wymigala sie od wojska

gdy ja bylem na komisji, bylem swiecie przekonany ze "D" mam na bank, ze wzgledu na swoj daltonizm, ktory poswiadczony byl dokumentami lekarskimi i co? i piekne A ;]

to nic ze jak cos nie bede wiedzial do ktorych strzelac :)

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

hmmm... na dzien dziejszy - strzelac do tych w chustach - arafatkach, z brodami :) Swoja droga - z czystej ciekawosci - z tego co rozumiem daltonizm - przynajmniej zaawansowany - polega na tym, ze sie wszystko widzisz na czarno-bialo ? swoja droga jezeli masz daltonizm to nie wiesz jak wygladaja poszczegolne kolory, bo nigdy ich nie widziales, dla mnie kosmos :) ale w sumie to w niczym nie przeszkadza bo ja np. nie wiem jak wyglada biegun polnocny bo nigdy tam nie bylem i mimo, zebym chcial nie czuje ze to jest jakas ogromna strata dla mnie. Slyszalem o jednym takim, ktory dowiedzial sie, ze jest daltonista w wieku 25 lat jak robil prawo jazdy, nigdy w zyciu pojecia nie mial :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

no z wku nie ma żartów sam wracam za 2tyg do polski póki co jestem odroczony na czas pobytu w UK to jedyne co mi sie udalo zalatwic

niby mozna zółte papiery zalatwic ale prawko mi zabiora wiec odpada niby bez zameldowania cie nie znajda ale jak zyc bez meldunku? tez zyc niemozna.

nic tylko do szkoly :D

podobno za mundurem panny sznurem :D hy hy...

ja teoretycznie mogę dostać wezwanie jeszcze do listopada, więc powstrzymam się z komentarzem :]

ale to mało prawdopodobne, ominęła mnie krytyczna marcowa 'sesja' poborowa, będą jeszcze dwie, ale nie powinni się już upominać...

[...] nic tylko do szkoly :D

hehe ale i tak Ciebie zwiną :D

podobno za mundurem panny sznurem :) hy hy...

ja teoretycznie mogę dostać wezwanie jeszcze do listopada, więc powstrzymam się z komentarzem :]

ale to mało prawdopodobne, ominęła mnie krytyczna marcowa 'sesja' poborowa, będą jeszcze dwie, ale nie powinni się już upominać...

Mnie omijał pobór przez 2 lata, mimo tego że się nie uczyłem i mogłem iść w każdej chwili do woja, a przypomnieli sobie o mnie wtedy, kiedy najmniej się tego spodziewałem. Znalazłem dobrze płatną pracę, a tutaj lipa armia wzywa.

Napisałeś:

Znacie jakieś studia ew. szkoły policealne, które są nastawione tylko na przetrzymywanie ludzi aby nie szli do woja? biggrin.gif

A więc Ci napisałem, że na jakiekolwiek pójdziesz to Ciebie nie wezmą na 9 miechów jedynie na 6 tyg przeszkolenie. Poza tym nie patrz na wiek w profilu bo dużo osób ma podaną datę urodzenia byle jaką, byleby zarejestrowało poprawnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności