Skocz do zawartości

Zmiany w wynikach Google - kwiecień/maj 08

Aleksi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

troche pytanie nt. wyników w kwietniu:

Dlaczego wyniki na te same frazy w tej samej minucie w tym samym silniku wyszukiwania (Google) są BARDZO RÓŻNE ?

dla przykladu sprawdzalem kilka fraz na www.interia.pl / www.aol.pl / www.beta.onet.pl (kazdy z google)

no i na www.google.pl i zawsze mam bardzo różne wyniki na to samo, różnice po 6-10 pozycji w tym te strony partnerskie zawsze gorzej wypadają z wynikami.

Myśl i bogać się

A ja wpomnę znowu o czym pisałem wcześniej, 2 wikipedie + dmoz linkowane tylko swl i większości dynamicznymi ładnie site łapią (pełne duplikaty) sklep internetowy (nie ten z pp) pozycjonowany własnym zapleczem, swl linkami stałymi i swl dynamicznymi - spadek site dość znaczny. Pozycje raczej idą do góry a te wypozycjonowane nie spadaja więc nie w systemach wymiany bym szukał przyczyny. Jeżeli chodzi o wiek linka to ma on od dłuższego czasu znaczenie. Nike śadzę jednak by google np. po 14 dniach np istnienia linka brało go pod uwagę bo eweblink i seonet by nie pozycjonował a pozycjonuje i to wcale nie te najprostrze frazy.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dlaczego wyniki na te same frazy w tej samej minucie w tym samym silniku wyszukiwania (Google) są BARDZO RÓŻNE ?

Różne DC ?? Może co??

no tak myśle tylko ze to juz przegięcie zeby na kazdej stronie "google" miec inne wyniki aż po 10 pozycji i nigdy sie nie zbliżają do stabilnego podobnego poziomu, np. zeby ustabilizowaly se top5 na kazdym :)

Myśl i bogać się

To, że wyniki wyszukiwania w Google fiksują wszyscy już wiemy, jednak dla większości stron które nie były przeze mnie mocno pozycjonowane nie zauważyłem zmian. Obserwując inne strony moich klientów mogę powiedzieć, że powoli wracają na swoje pozycje.

Potwierdzam wcześniejszą teorię o nieznacznym tasowaniu wyników (tylko wysokie pozycje) stron o podobnej wartości dla google.

Ciekawostką jest to, że po moim zalogowaniu do narzędzi dla webasterów wyświetlanie niektórych stron jest inne. Po zalogowaniu sie na konto google jedna z moich stron wyświetlana jest na 1 pozycj. Po wylogowaniu z konta wyświetla się na 2 pozycji. Kilka razy sprawdzałem. Potrafi ktoś to wytłumaczyć?

Po wylogowaniu z konta wyświetla się na 2 pozycji. Kilka razy sprawdzałem. Potrafi ktoś to wytłumaczyć?

Po zalogowaniu dostajesz wyniki spersonalizowane, gdzie guugil zlicza kli w danego linka i odpowiednio przesuwa pozycję.

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

Nie wiem czy ktos juz zauwazyl, ale w panelu Analytics byla/jest informacja ze Google mialo problemy z komputerami:

"Google Analytics experienced a data processing error from April 30th to May 5th. Almost all of the data has been recovered and is currently being reprocessed. The recovered data will be reflected in your reports within a few days. Please note that a small percentage of data, particularly in the area of e-commerce reporting, was not recoverable from those dates."

Moze po prostu Googelek sie posypal? I dlatego to cale zamieszanie...

Estetyczna i trwała reklama - naklejki 3D oraz breloki - producent.

Rowery i narty Kraków - sprzedaż hurtowa i detaliczna.

Polecamy kamery sportowe i kamery ekstremalne Liquid Image.

a u mnie wyglada to tak domena funkcjonuje okolo 2 lat ale strona pozycjonowana jest od okolo 2 miesiecy i praktycznie co dzien szla w gore na latwych frazach mialem 3-5 miejsca na trudniejszych bylem w pierwszej 20. Strona byla pozycjonowana glownie moimi stronami oraz katalogami czesc recznie, a czesc adderem z wlasna baza.

W ciagu jednego dnia spadla o 100-150 miejsc a pod niektorymi slowami kluczowymi jest gdzies poza pierwsza 200 albo wogole jej nie ma...

Co ciekawe ciagle idzie w dol o okolo 5-10 miejsc dziennie.

Ma ktos moze pomysl co zrobic aby przerwac ta zla passe?

skoro "po aferze" to czemu mi spowrotem nie wskoczyla na pozycje tylko ciagle spada?

wyzej mnie sa strony ktore nie zawieraja ani keywords w meta ani title i nawet w tekscie nie zawieraja "moich" slow kluczowych a jedynie w linkach do innych stron...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności