Skocz do zawartości

Zmiany w wynikach Google - kwiecień/maj 08

Aleksi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie cały naród (choć chciałbym bardzo) pozycjonuje SWL są tacy co nie korzystają z nich i tez im wyniki skaczą , akurat to nie ma nic tu do rzeczy bo co oni mogą powiedzieć ?

właśnie, SWL nie mają w tej sprawie znaczenia, bo np. ta strona co opisalem nigdy nie byla SWL dotykana i spadl site 2x, znam paru znajomych co maja podobnie z dobrymi stronami.

google zwariowało ostatnio, np. dzis rano wsrod 80mln mialem wynik nr3 (szok bo zawsze 7-8) po 2h byl juz normalny nr8 a teraz jest 3cia strona i pozycja 24.......

google wychodzi z założenia, co cie nie zabije to cie wzmocni, wzieli sie za walkę ze spamem i NA PEWNO mocno teraz grzebią w algorytmie bo takie szerokie wariactwo to nie przypadek.

Myśl i bogać się

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Raczej już pogrzebali i teraz następuje synchronizacja i przeładowanie bazy ;)

Albo coś im nie wyszło i powracają do starej wersji :P

Albo hakierzy im pogrzebali w algorytmie ;)

Albo ten samo uczący się algorytm zgłupiał od naszego spamu :D

Albo poszli do lasu ...

Poczekamy zobaczymy, potestujemy, wyciągniemy wnioski i wprowadzimy zmiany na stronach :D

PS

Ktoś tam zmienił 17 na 19 a na forum powstaje kolejna teoria spiskowa dziejów na temat SWL.

BTW to już po kilka lat mają tematy o wykrywaniu swl rotacyjnych i takie tam :)

nihil fit sine causa

No mam nadzieje, że ten bałagan wreszcie sie skończy. W momencie gdy strona, byla kiepsko podlinkowana, miała mała oglądaklność - miałem PR3 (chodz to malo wazne) i dwa razy wiecej zaindeksowany stron niz teraz -gdy strona ma sporą oglądalność, pod wiele fraz jest w TOP5 oraz TOP10 i ma sporo linkow zewnętrznych. Yhm ...

------------------------

Imprezy klubowe

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

zaraz bedziemy mieli wiecej wejsc z google o 2% :)

Pojawiła się "wczesna" wersja nowej strony głównej portalu Onet.pl. Zmiana wizerunku jest widoczna na pierwszy rzut oka i dotyczy nie tylko warstwy graficznej, ale również kodu, na którym została zbudowana jedynka Onetu. Co ciekawe, z nowej odsłony wynika, że największy portal zrezygnował z własnej wyszukiwarki na rzecz Google, podobnie jak obecnie robi Interia.pl czy AOL.pl

monopol, monopol, monopol... ciekawe kiedy netsprint skapituluje?

Myśl i bogać się

Nie ma czegoś takiego jak filtr jest po prostu słabe linkowanie połączone czasem z przeotymalizowaniem(tak wiem nie ma takiego słowa) i DuCo :)

A te zmiany u mnie się uwidaczniają w ten sposób na trudnych frazach:

08.00 => top5

15.00 => top15

20.00 => top7

08.00 => top3

13.00 => top17

itd.

Oczywiście to tylko przykład.

nihil fit sine causa

IMHO przeczyścili sobie bazę danych z duplicate content - stąd site poleciał o 50%. Taka rzeź da im na pare miesięcy spokój z mocami przerobowymi. A teraz przeliczaja wszystko od początku.

Mnie też skaczą strony - robione tylko rotacyjnymi, tylko stałymi, w sposób mieszany, 301 - nie ma żadnej reguły. Jak dla mnie, jedynie synchronizacja baz danych może to tłumaczyć.

Żeby było obrazowo to dołączę wykresik dla jednej z cięższych fraz w polskojęzycznym internecie:

pozij3.th.jpg

@tomek_25

Ale zrozumiałeś o co mi chodziło? Jak nie to mogę ci wyjaśnić? :)

PS

35,000,000 wyników jak by to kogoś interesowało :)

nihil fit sine causa

Ale zrozumiałeś o co mi chodziło? Jak nie to mogę ci wyjaśnić? wink.gif

Hehe, rzecz jasna zrozumiałem :rolleyes:

Fraza średnio trudna (około 1.5mln wyników) pozycjonuję ja i kolega.

Ja na frazę A mam 2 strony (jedna ładnie się trzyma na 6pozycji) zaś druga moja strona i strona kolegi latają jak "posrane"

W ciągu 10 minut potrafię zaobserwować spadek o 8-9 pozycji. Za kilkanaście minut wraca do normy.

Żadnych rotacyjnych kulturalne linkowanie stałymi (linkme elite mieszane ze slim).

Krótko mówiąc cyrk i zamieszanie. Sporo nerwów można stracić.

Pozdrawiam Tomek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności