Skocz do zawartości

Zmiany w wynikach Google - kwiecień/maj 08

Aleksi

Rekomendowane odpowiedzi

A ja byłem zupełnym przypadkiem przez jakieś dwa lata top 5 na frazę co miała 918,000,000 wyników.

A próbuję się wbić TOP 10 już od 9 miesięcy na frazę co ma 2,700,000 wyników.

Jeżeli ktoś pisze o tym że jest korelacja ilość wyników ->trudność frazy to pokazuje jakim jest dobrym pozycjonerem, ale teoretykiem.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 150
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ale z was amatorzy.

Ilosc wyników jak najbardziej ma znacznie ale nie jest to jedyny czynnik !

Przy hasłch typowo komercyjnych jak najbardziej jest to znaczacy czynnik.

Przy hasłch nie komercyjnych (ktorych prawie nikt nie pozycjonuje) jak np. "strona główna" "mogę" "będę" ilosc wyników takze ma znacznie ale ZDECYDOWANIE MNIEJSZE.

Oj amatorzy :rolleyes:

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

Zgodnie z tym co piszesz to "projekty domów" są łatwiejsze jak "telefon"

NIE!!! Czytaj ze zrozumieniem, napisalem przeciez ze jest to czesto dosyc znaczacy czynnik a nie JEDYNY !!

Znaczacy (co nie znaczy ze jedyny) przy porównywaniu haseł typowo komercyjnych ktore sie pozycjonuje.

Jest to poprostu jeden z czynników ktory w wielu przypadkach w jakis tam sposob czesto pomaga okreslic poziom trudnosci ale nie nalezy brac go zbyt dosłownie tzn ze np. hasło na któe jest 2 mln wyników nie znaczy ze pozycjonuje sie 10 razy łatwiej niz hasło na ktore jest 20 mln....

Trzeba myslec i wyciagac wnioski - nie nalezy do tego podchodzic szablonowo.

Pozatym co ty porownujesz ?

Porownałes hasło obstawione przez pozycjonerow z hasłem praktycznie niepozycjonowanym a uzywanym w tresci na wiekszosci stron ( ciekawe ile anchorow w eweblinku jest z hasłem telefon a ile z projekty domów ) - podszedłes do tego szablonowo i to twoj bład !

hasło "telefon" to troche podobne hasło jak np. "strona główna"

Mogłes porownac jeszcze z hasłem "adres" albo "tel" (hasła rownie mocno oblegane przez pozycjonerow jak hasło "telefon" :) )

NIE!!! Czytaj ze zrozumieniem, napisalem przeciez ze jest to czesto dosyc znaczacy czynnik a nie JEDYNY !!

[.....]

Pozatym co ty porownujesz ?

hasło "telefon" to troche podobne hasło jak np. "strona główna"

Mogłes porownac jeszcze z hasłem "adres" albo "tel" :)

No właśnie, czyli trzeba patrzeć pod kątem "komercyjności" haseł a nie ilości wyników. Właśnie o to mi chodziło i czytałem ze zrozumieniem.

W tym kontekście ilość wyników nie ma znaczenia.

Dodane:

Żeby nie było że porównuje rzeczy nieadekwatne. Jeżeli w poniedziałek wpisuję frazę w google i zwraca mi to 1 000 0000 wyników a na drugi dzień to samo zapytanie zwraca mi 2 000 000 to znaczy że w pierwszy dzień mam większe szanse wypozycjonować tę frazę?

logosc.png

Jeżeli w poniedziałek wpisuję frazę w google i zwraca mi to 1 000 0000 wyników a na drugi dzień to samo zapytanie zwraca mi 2 000 000 to znaczy że w pierwszy dzień mam większe szanse wypozycjonować tę frazę?

dokładnie, ale musisz to zrobic w 1 dzien :)

Przykro mi to stwierdzić, ale bzdury Pan piszesz bo skoki w ilości wyników mają się nijak do SERPÓW.

Nie ma co wyzywać innych od amatorów, troszkę pokory wobec innych jeszcze nikomu źle nie zrobiło.

logosc.png

Przykro mi to stwierdzić, ale bzdury Pan piszesz bo skoki w ilości wyników mają się nijak do SERPÓW.

Nie ma co wyzywać innych od amatorów, troszkę pokory wobec innych jeszcze nikomu źle nie zrobiło.

o boze przeciez to ostatnie stwierdzenie "dokładnie, ale musisz to zrobic w 1 dzien :)" było zartem

Nie spoodziewałem sie ze ktos je moze wziasc za serio ;)

o boze przeciez to ostatnie stwierdzenie "dokładnie, ale musisz to zrobic w 1 dzien :)" było zartem

Nie spoodziewałem sie ze ktos je moze wziasc za serio :)

pograzasz sie... wczesniej mowiles ze ilosc wynikow ma znaczenie teraz mowisz ze nie ma, zdecyduj sie w koncu

A jak w google jednego dnia sie cos pomiesza w wynikach i jednego dnia przez pomyłke pokaze np na hasło projekty domów zamiast 1 mln wyników tylko 10 stron.

To wg ciebie bedzie łatwiej czy nie ? :):P

Pozatym ty chyba do konca nie wiesz o co chodzi.

Przeczytaj to jeszcze raz - ilosc wyników moze byc jednym (nie jedynym) ze znaczacych czynników ktore swiadcza o trudnosci hasła przy hasłch typowo komercyjnych i pozycjonowanych.

Ale nie gdy porownujesz typowo komercyjne czesto pozycjonowane hasło np projekty domów z hasłem np. "strona główna" czy "tel" czy "www" bo to nie ma sensu !

Czyli nie nalezy tego traktowac szablonowo.

Jezeli nie wiesz dlaczego to juz twoj problem.

Pozatym o czym ta dyskujsa - jak chcesz to oceniaj sobie trudnosc pozycjonowanych haseł wg swojego własnego uznania i sposobu.

Na pewno mozliwosci jest wiele :)

Więc skoro temat jest o zmianach w wynikach więc dorzucę swoje 5gr... Na większości moich stron widzę wachania i to w niektórych przypadkach całkiem spore - jedna strona na najważniejsze i zarazem najtrudniejsze chyba hasło wczoraj wędrowała z 4 pozycji po kolei aż do 9, a dziś z powrotem 4 ale to akurat nie największe wachania - bo i jest sporo takich które latają o kilkanaście / kilkadziesiąt pozycji - więc to co sie obserwuje raczej normalne nie jest, ale ameryki tymi spostrzeżeniami raczej nie odkryłem :)

A co do ilości wyników w serpach, to nie nazwał bym tej wartości jako znaczący czynnik ale raczej jako mniej znaczący i nie ma co o tym wogóle dyskutować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności