Skocz do zawartości

Presell Page - Skarbnica linków w treści, Duża moc Page-Rank ;)

adsensowicz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Link do WP tak, a do skórki tez? Tak tylko pytam...

Do themsa nie była dołączona żadna licencja czy coś w tym stylu :P Jak to powiedział pewien człowiek w swoim artykule "Link do wordpress.org można zgodnie z licencją potraktować rel="nofollow". Sposób linkowania do autora skórki zostawiam Twojemu sumieniu…" Myślę , że wystarczy. I nie róbmy Off Topicu :P

Na początek polecam TO

Mała aktualizacja Precelka :

- Nowy Design

- Zablokowałem możliwość komentowania, bo to tylko niepotrzebny spam

- Zmiana odnośników do artykułów na "https://zajebioza.com/2008/05/sample-post/"

- Ostatnie posty

+ Proszę umieszczać tylko unikalne wpisy. Bo odrzucam dziennie po kilka wpisów które żywcem wrzuciliście wcześniej do innego Precelka . :(

Czekam na Wasze opinie i dalsze propozycje... :)

Na początek polecam TO

Bezapelacyjnie polecam tego Precelka, zostawiłem tam 2 wpisy które zostały zaindeksowane w przeciągu kilku minut jeszcze do tego miałem 35 uniklanych wejść z linków. Przez co zarejestrowałem się nawet na waszym forum :( Myślę, że to nie moje ostanie Arty :)

A prawda jest taka, że PR głównej, to nic, zwłaszcza jeżeli prcel jest moderowany.

Jeśli dodam moje unikaty do 20-30 starych precli niemoderowanych to wnioskuje że:

1) nie odrzuci ich moderator

2) Google zaindeksuje 80% z nich po 2-3 tygodniach

Więc wytłumaczcie mi logicznie jaki sens jest dodawać arty do precli moderowanych ??

Obecnie dodaje kilka tysięcy wpisów unikalnych miesięcznie

A więc mam ryzykować "humor" moderatora ??

Poświęcić czas na pisanie unikatów z palca po to żeby moderator za miesiąc zapomniał o preclu ?

Przecież wiadomo że wpisy wali się do kilkudziesięciu-kilkuset precli miesięcznie.

Lepiej uzyskać 10 % indeksacji za pomocą moderowanych, czy

co najmniej kilkadziesiąt za pomocą niemoderowanych ??

Tu na PiO już różni się ogłaszali jak to oni nie będą moderować, i co ? tymi preclami to sobie można d**e podetrzeć.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

A prawda jest taka, że PR głównej, to nic, zwłaszcza jeżeli prcel jest moderowany

Na jakiej podstawie tak twierdzisz ?

Więc wytłumaczcie mi logicznie jaki sens jest dodawać arty do precli moderowanych ??

Ponieważ jeżeli precle przestanie się moderować to podzielą los qlWeb-ów czyż nie prawda. Po drugie znając życie niedługo powstaną auto-spamiarki do precli.

Obecnie dodaje kilka tysięcy wpisów unikalnych miesięcznie

Unikalnych ? Chyba pomyliły Ci się liczby ...

Tu na PiO już różni się ogłaszali jak to oni nie będą moderować, i co ? tymi preclami to sobie można d**e podetrzeć.

W tym temacie wypowiadamy się na temat tego Presla ...

Reszta Twojej wypowiedzi jest napisana tak chaotycznie, że nie idzie jej zrozumieć ... :D

Na początek polecam TO

Wrzuciłem art. napisany własnie przed chwilą "z palca" czyli z głowy :D

Jeśli zostanie zakceptowany, podlinkuję na swoim precelku co by się ładnie indeksowało.

Pozdrawiam.

EDIT:

No i błyskawiczna akceptacja.

W zamian daję trackback z jednego ze swoich blogasów i linki do arta i całego precla, pozdrawiam.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Reszta Twojej wypowiedzi jest napisana tak chaotycznie, że nie idzie jej zrozumieć ... :D

Chodziło mi o to że załóżmy jeżeli dodam wpisy do 10 niemoderowanych precli, to pojawią się naturalnie od razu. Z czego załóżmy w ciągu miesiąca zaindeksuje się 80%, czyli dostaje 8 sztuk zaindeksowanych wpisów.

Kiedy dodam do 10 moderowanych, to zazwyczaj 2 są zapomniane, w 2 moderatororzy odrzucą z różnych powodów, w 1 moderator doda po miesiącu. Więc dostane w ciągu miesiąca 5 wpisów, i dalej zakładając indeksację na poziomie 80 %, otrzymuje 4 sztuki zaindeksowanych wpisów.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Dodając do niemoderowanych masz przeważnie 8 gównianych nic nie wartych linków na spamie.

Dodając do moderowanego masz te twoje 4 linki, jednak mają swoją moc i są naturalne i nijak tego pod spam nie podepniesz.

Nie wiem gerdi kiedy ty masz czas na wymyslanie tych pierdół, ale jeśli masz taki swój "fajny" sposób zostaw go dla siebie i pozwól nie robić kolejnego dobrego pomysłu jakim są precle, spamem qlwebowskim.

Jaki z tego morał? Myśl!

Dodając do niemoderowanych masz przeważnie 8 gównianych nic nie wartych linków na spamie.

Dodając do moderowanego masz te twoje 4 linki, jednak mają swoją moc i są naturalne i nijak tego pod spam nie podepniesz.

Widać, że czytasz forum niestety nie wszystko co piszą na forum jest zgodne z prawdą.

Zrób kilka testów na preclach, sam się przekonasz, i wtedy się wypowiedz.

Widać, że czytasz forum niestety nie wszystko co piszą na forum jest zgodne z prawdą.

Zrób kilka testów na preclach, sam się przekonasz, i wtedy się wypowiedz.

Nie mówie faktów nie popartych dowodami, tym co pisze na forum ostatnimi czasy wogóle się nie sugeruję :) Bo od niedawno są tutaj same brednie, domysły i powtarzane porady po innych :) nie wiele osob ma tutaj swoje zdanie.

Jednak doceniam Twoje, jeśli w twoim przypadku spamowanie dało lepsze efekty, to byc moze trafiles na lepsze. Test z preclami wykonuje od 3tygodni, więc narazie moje dane są w takim zakresie czasu. Może za miesiąc Twoje słowa będą lepsze :) Zobaczymy.

ps to samo dotyczy katalogów. :) Ostatnio wp, onetem, pf, ww, 2stronami tematycznymi i kilkoma platnymi katalogami wjechalem strone firmową na calkiem konkurecnyjna fraze, gdzie stronki za mną mają tysiące bl. Budzet takze posiadają bo w kilka dni po wpadnieciu w topa uruchomili kampanie adwords :) Wiec jednak katalogi jakąś tam moc posiadają, no chyba zemi powiecie ze takie zaplecze mocne robie.

ps po poł roku fraza weszła ;) (to takze byl test)

Moim zdaniem (jak widać ktoś tu jeszcze ma swoje zdanie), spór jest do rozstrzygnięcia tylko przez testy porównawcze.

I nie do końca bym się zgadzał, że moderowane precle gorzej wypadają. To zależy od tego jak agresywnie je moderujesz. Tu nie ma ostrej granicy, bo moderacja jest nadawaniem kształtu czemuś według czegoś (widzimisię, regulaminu, zrzędzenia żony...), zatem uważam że poprzez odpowiednią moderację można wyciągnąć z precla o wiele wiele więcej niż ze spamu którym będzie po pewnym czasie precelek bez moderacji.

Druga strona medalu jest taka, że jeden z moich precli, na którym linkuję artykuły w innych preclach w celach wiadomych dostał po ostatnim update pr=2 a są na nim totalne bzdury wycięte żywcem z wikipedii i posklejane w całość (byle by długo i nie "kali zabić lwa"), natomiast precelek nad którym pracuję równorzędnie dostaje pr=1 a tam jest tylko unikalny content, staranne linki z tekstu max 3 na art i inne seobajery. Nadmieniam że oba linkowałem po równo. Zaczynam się zastanawiać czy nie postawię 1000 autoblogów na 20 domenach + subdomeny, przejade jakimś weblinkiem, wrzucę AS z jakiegoś lewego konta i zobaczymy :)

Tak czy siak jak na moją wiedzę z dziedziny SEO/SEM która jest nikła to zdążyłem się już niejednego "naoglądać".

Pozdrawiam.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności