Skocz do zawartości

Ktoś może używa zamiast DirectAdmin Webmin ?

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

ja używam webmina i bardzo lubie ten panel nie tylko przy konfiguracji domen i virtualhostów ale także zarządzania bazami mysql, serwerami pocztowymi, squidem i innych w zależności od przeznaczenia serwera.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

suse 10.2
Oh, w końcu inny pozycjoner z SUSE, już nie jestem jedynem :)

To naucz się dobre i potem mi pomóż :) - używam suse/webmin tylko jako router/proxy/mailserwer (maily mają około 20GB - tyle spam ;)) - ale to już od około 3 lat

Jak 20GB nazbierałeś w 3 lata to znaczy że codziennie masz ponad 10.000 spamów. Nieźle :)

Co do pomocy to zawsze chętnie o ile mam czas :)

Suse to pierwsza dystrybucja która używałem (od wersji 6.0 albo 6.1) w miedzy czasie były różne dystrybucje ale suse trzyma się dzielnie :(.

• 4 tygodnie później...

Webmin jest "Boski" - przynajmniej jeżeli chodzi o BIND-a

Dodanie 100 nowych stref do DNS-a - kilka sekund.

Można używać szablonów :P - Wspaniale :D

Można za jednym zamachem modyfikować rekordy w wielu strefach na raz :), kasować dodawać nowe rekordy itp :)

Lubię jak projekty Open Source spełniają moje oczekiwania a nawet wybiegają w przyszłość.

Co do bezpieczeństwa webmin to się nie wypowiem. Tak na wszelki wypadek łącze się przez tunel SSH :D

jeżeli chodzi o webmina da się w prost sposób uruchomić połaczenie po https.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności