Skocz do zawartości

Linkme Slim czy Livelink?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego w takim razie tak drogo sprzedajesz punkty LiveLinka? biggrin.gif

@ Yeden

No niestety tak to oficjalnie zostało ustalone przez wlascicieli livelink :P

https://www.livelink.pl/forum/viewtopic.php?t=236

iż. Minimalna cena za którą można wynajmować punkty w systemie LiveLink.pl to: 20zł za 1000 punktów/miesięcznie
Poza tym, puste punkty w systemach rotacyjnych linków oznaczają, że twoje linki będą rzadziej losowane. W systemach linków stałych puste punkty maja wpływ na to, że dostaniesz wiecej linków na swoje strony linkujace. Na przydział twoich linków na innych stronach to nie ma wpływu.

Zbyt zamieszałeś, ja wiem - że 100 linków umieszczając (pomijając już zróżnicowanie mocy) - 70 ja dostane, a 30 mój polecający, pomijając już polecających niższego szczebla.

więc nic się nie sypie PTAQ!

@ allCreative

No czy nic to nie wiem, ale na pewno jeszcze nie dawno nie było tak różowo z systemem:

https://www.livelink.pl/forum/viewtopic.php?t=255 z tego co wiem już coś zostało zrobione, no ale wrażenie pozostało :P

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

linkme slim to taki sam sheet jak i livelink. Dobre do podlinkowania zaplecza i nic po za tym. No może do pozycjonowania jakichś niszówek ale do trudniejszych fraz obydwa systemy się nie nadają.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

linkme slim to taki sam sheet jak i livelink. Dobre do podlinkowania zaplecza i nic po za tym. No może do pozycjonowania jakichś niszówek ale do trudniejszych fraz obydwa systemy się nie nadają.

Ja mówiłem cały czas o zapleczu (LinkMe Slim). A do trudniejszych fraz LinkMe Elite nada się (z tymże nie samo).

Poza tym, puste punkty w systemach rotacyjnych linków oznaczają, że twoje linki będą rzadziej losowane. W systemach linków stałych puste punkty maja wpływ na to, że dostaniesz wiecej linków na swoje strony linkujace. Na przydział twoich linków na innych stronach to nie ma wpływu.

Zbyt zamieszałeś, ja wiem - że 100 linków umieszczając (pomijając już zróżnicowanie mocy) - 70 ja dostane, a 30 mój polecający, pomijając już polecających niższego szczebla.

Nie namieszałem, tylko zdania są być może zbyt zawiłe. Może prościej:

Za swoja strone dostajesz jakies punkty w SWL rotacyjnych i stałych, za które możesz cos dostać.

- w SWL rotacyjnym nie ma przelicznika: 1 link = x punktów, tylko losowanie zależne od ilosci punktow w systemie i punktów przydzielonych dla danego linka (w uproszczeniu). Dodajnie pustych punktów powoduje rzadsze losowanie linka do wyświetlenia (upraszczam oczywiście), czyli stratę dla użytkownika.

- w SWL stałych 1 link = x punktów. Ile punktów dostałeś tyle masz, ile zadysponujesz linków tyle dostajesz. Dodanie pustych linków nie wpływa na to ile linków dostaniesz, tylko ewentualnie ile bedziesz wyświetlał na swoich stronach dodanych do SWL.

A to

100 linków umieszczając (pomijając już zróżnicowanie mocy) - 70 ja dostane, a 30 mój polecający, pomijając już polecających niższego szczebla
to nie wiem w jakim SWL działa. Przeciez w takim ukladzie polecający nie ma wpływu na to jakie linki promuje.

Eksperyment Discover.pl

Linkme jest systemem bardzo drogim, za tą samą stronę zaoferuje nam o wiele mniej potencjalnych linków niż Livelink, ten natomiast charakteryzuje się niską skutecznością emitowanych linków, trzeba przyłożyć o wiele większy przyrost niż w Linkme aby uzyskać ten sam efekt

Więc powiem tak, anchory z Linkme są odnajdywane przez boty wyszukiwarek częściej ale Livelink wyemituje ich więcej i ostatecznie tym wygrywa

Takie jest moje zdanie poparte wynikami obserwacji ale mam wrażenie że to jak grochem o ścianę, SnU bredzi a rację mają ludki zwane "podgrzewaczami systemu", wszak system z największą ilością postów jest najlepszym ;)

respect.gifgoogle.gif

To o czym piszesz wiąże sie ze sposobem przydzielania linków przez limkme. On ich po prostu przydziela za duzo na jednej stronie.

Wycena strony przez systemy nie uwzględnia jednego istotnego parametru - stopnia zaindeksowania strony, czyli jaki procent podstron możliwych do zaindeksowania w danym serwisie jest zaindeksowanych. Nie wiem czy to się da dokladnie zmierzyć, ale ta wiedza byłaby przydatna nie tylko do oceny strony, ale rowniez do tego ile linków z jednym anchorem dać na stronę, zeby była prawie pewność, ze google to łyknie.

A tak co mamy? Kopie dmoz, które mają 50k zaindeksowanych podstron, a systemy sieją linki na 10 razy większej ilości.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności