Skocz do zawartości

Serwis do pozyskiwania linkow - projekt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pomysl na zalozenie serwisu, który umożliwiałby szybkie zdobywanie linkow statycznych. Jego głównym celem byloby promowanie tych mniejszych stron internetowych, mających niski PageRank i niewiele zaindeksowanych stron.

Bardzo prosiłbym o szczere komentarze, czy takie cos mialoby szanse na sukces, czy byloby przydatne w Polskim Internecie ?

Proszę wszystkich wszystkich pobranie informacji o projekcie w formacie Word ze strony:

https://www.ankietapracy.republika.pl/wymia...ana/wymiana.doc

W praktyce to miałoby wygladać tak. Przykładowo jedna strona A poleca do systemu tylko 5 userów - czyli innych stron. Dajmy że te 5 stron poleca tylko po 5 kolejnych userów, czyli strona A posiada już 5*5+5=30 linków statycznych. Idziemy dalej, te 25 stron poleca tylko po 5 innych. Co daje nam w sumie 25*5+5=130 linków statycznych. I tu kończy sie algorytm polecania dla strony A.

Duże serwisy to oczywiście duża liczba osób odwiedzajacych=duża liczba poleconych. Strony byłyby tak dobierane żeby ich linki były zamieszczane TYLKO na stronach o równoważnym lub wiekszym PageRank.

Wiec wielkie serwisy tylko za zamieszczenie na swojej stronie 3 linków, zyskałyby mnóstwo linków na stronach o wysokim PageRank. Co z tego że te 3 linki byłyby ze stron o niskim PG, jeżeli dobrze sie orientuje zamieszczenie takich nie jest stratne dla danego serwisu.

Pomyślałem jeszcze nad czymś co byłoby motywacja dla stron do pozyskiwania nowych userów, bo w końcu nie jest to automatyczna wymiana. I tu przychodzi mi do głowy pomysł wprowadzenia symbolicznych opłat za przystapienie do systemu i dzieki temu uruchomienie Programu Partnerskiego umożliwiajacego userom zarabianie pieniędzy. Ta opłata zwróciłaby sie już po poleceniu zaledwie 2 userów.

Podsumowując webmasterzy mieliby możliwość zdobywania linków i jednoczesnego zarabiania pieniędzy, co byłoby machina napędzającą cały system. Możnaby też wprowadzić usługe dla osób nie posiadających stron www, a chcących tylko zarobić na znajdowaniu i polecaniu nowych stron do systemu, ze względu na konieczność doboru stron według PG (wspomniałem wcześniej), byłoby to bardzo przydatne.

Niektóre strony byłyby odpowiednio przygotowywane przed przystąpieniem do systemu. Chodzi mi o przygotowanie meta tagów, title, sprawdzenie poprawności strony, itp. Tym zająłby sie mój kolega, który siedzi w pozycjonowaniu już od dawna. Mógłby poświęcić temu nawet większą część dnia, a przecież ilość dziennie zapisujących sie userów nie będzie aż tak duża żeby sie nie wyrobić.

Nie jestem sam z tym projektem, mam wsparcie pewnej firmy, która mogłaby sie podjąć zbudowania czegoś takiego. Mógłbym również zainwestować w to troche pieniędzy. Tylko najpierw chciałem zasięgnąć opinii innych, czy takie coś ma sens. Czy nie zabardzo idealizuje swój projekt, bo przecież w praktyce może sie okazać inaczej i będzie on kompletna klapą. Więc prosze o obiektywna ocene.

Nie jestem sam z tym projektem, mam wsparcie pewnej firmy, która mogłaby sie podjąć zbudowania czegoś takiego. Mógłbym również zainwestować w to troche pieniędzy. 

Nie wiem jak bardzo profesionalna jest ta firma, ale skoro robi to za darmo lub za pare zlotych to chyba ma swoje siedziby w afryce ;)

Czy ktos sobie wyobraza WP ktora naklania osoby do umieszczania linkow na stronie itp...

AAA. zarabianie na tym, no tak. A obsluge tego jak zrobisz? Pieniadze ty bedziesz wyplacac? Ty bedziesz ponosil za to odpowiedzialnosc?

Czy to ma byc wielki kit jakim sa sprzedawanie raportow.

Wytlumacz mi jedna rzecz, mam strone i umieszcze na niej 5 likow. Te piec umieszcza nastepnych 10 linkow. Czyli ja mam 50 linkow? A strony ktore umiescily po 10 linkow beda mialy nada? Czy jak to jest?

www.governo.it

w praktyce może sie okazać inaczej

Po prostu zróbcie to i przekonajcie się. Pomysł nie jest nowatorski, stanowi kolejna mutację istniejących systemów wymiany. Dobre opakowanie, intensywna promocja i znajdziesz zainteresowanych, ale przy ogólnym zmęczeniu systemami nie licz na nadzwyczajne efekty.

Wiem że narobiłem błędów  :) , ale pisałem na szybko w innym systemie. Tam zrobił mi sie jakiś błąd i mam polskich liter.

Jeśli komuś to będzie przeszkadzało to moge poprawić

Wychodząc z poważna propozycja poświęć bracie te 2 minuty więcej i opracuj swoje wypowiedzi pod względem stylistycznym.... Trochę to jednak razi ten twój brak dbałości o formę przekazu.... :?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności