Skocz do zawartości

Zmusić kogoś by właczył JavaScript

Adamkpl

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o to by wkleić kod, który będzie działał w kodzie CSS na blogspot.com , który wymusi włączenie JavaScript tj. bez włączenia JS nie będzie widoczna strona/blog. Po włączeniu wszystko będzie widać.

Szukałem i szukałem i nie mogłem jakoś znaleźć.

Z góry - wielkie dzięki za pomoc ;)

Wystarczy odpowiedni kod w CSS, coś w stylu:

<style>
body .komunikat
{
display: none !important;
}
</style>

<noscript>
<style>
body *
{
display: none !important;
}

body .komunikat
{
display: block !important;
width: 100%;
height: 100%;
}
</style>
</noscript>

Wykrywanie javascript w PHP? Pierwsze słyszę. Jak to zrobić.

Jak ktoś bedzie wiedział jak wyłaczyć JS to pewnie i też bedzie wiedział jak obejść takie zabezpieczenie.

A to nie lepiej zamiast kombinować ze zmuszaniem może po prostu poprosić użytkownika ?

Czy też JS jest potrzebny do wyświetlania SPAMU ?

get_browser wyświetla możliwości przeglądarki a nie to co użytkownik włączył/wyłączył. Jak podeślesz czymkolwiek useragent IE6 to ci napisze, że nawet CURL obsługuje javascript. Informacji o konfiguracji nie ma w nagłówkach wysyłanych do serwera, skąd php miałby je brać?

• 11 miesięcy temu...

Miałem podobny problem, i włąśnie poszukując rozwiązania trafiłem na to forum. Ostatecznie rozwiązalem to tak:

Chodziło mi o ukrycie mojego pieknego menu DHTML a pokazanie menu zastępczego tym użytkownikom, którzy wyłączają JS. Diva z menu zasadniczym ma klasę "menupionowe" a diva z menu zastpępczym "menu_noscript".

Divę z menu zasadniczym najpierw ukrywam:

<style type="text/css">

.menupionowe {

/*jakieś tam parametry...*/

display:none;

}

</style>

a dalej ujawniam ją skryptem JS wstawionym do CSS (mój arkusz nie jest plikiem *.css, lecz *.php wstawianym do strony przez "require"):

<script type="text/javascript">

document.write('<style type="text/css">.menupionowe {display:block;}<\/style>');

</script>

Jeśli nie ma JS, menu zasadnicze nie zostanie ujawnione, i o to chodziło.

To sie waliduje. Natomiast nie walidował sie mój wczesniejszy, głupszy pomysł, czyli styl wewnątrz <noscript></noscript>.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności