Skocz do zawartości

Jaki transfer na phpBB

nowyuzytkownik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
dla mnie phpbb by przemo to w ogole porazka...

Jak sie wylaczy 99% modyfikacji to jest calkiem przyjemne. ;)

Wiesz, zalezy tez jakie kto ma potrzeby. Niektorzy lubia wodotryski i nie potrafia sami zainstalowac modow. Ogolnie projekt przemo jest bardzo dobry i widac, ze autor sie przy tym napracowal, ale dla duzych serwisow to niestety nie dziala...

1. Jaka wersja skryptu phpBB

Jeśli 2.0.14 to radze kupić jakies 6giga i ustawić by dla robotów grafika i inne bajery nie była ładowane, najlepiej zrobic IPB'owski 'lifeversion' dla robotów.

Taki wygląd jest przyjemny dla użytkownika jak i dla robota

Takim sposobem zaoszczedzimy sporo transferu.

Jeśli będzie to CSV najnowszej wersji phpBB, to równierz polecam taką 'akcje'. Radze równierz by własnie zainstalować CSV phpBB, jest ona dużo szybsza, a także napisana 'nowym kodem' php

2. Jeśli jest możliwość kupna skryptu forum to polecam IPB lub VB, ew komuś zlecic lecz cena zlecenia będzie dość duża.

IPB jak i VB ładują sie dużo szybciej od nieudolnego już phpBB 2.0.14

3. Przy phpBB lepiej kupić mocniejsyz serwer, bo sewery za 5groszy mogą nie wytrzymać i konto zostanie zablokowane...

4. Jeżeli na Twoim forum nie będzie potrzebna wysuzkiwrka, to lepiej wyłączyć z obiego tabele search_*. Gdyż one zajmują ponad połowe miejsca na serwerze.

5. Jeżeli musi to już być phpBB 2.0.14 radze zainstalować modyfikacje Ptirhiik'a,lecz nie jest ona spolszczona :)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

One sie zmieniaja, jakby sie nie zmieniały.

Wg. jest coś typu na pokaz, bo nie widze nic nowego. CHodź można aktualizować np. co miesiąc.

Ja zamierzam przenies moje forum własnie na phpBB CVS bo niestety normalne jest dośc wolne :/

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

To faktycznie bardzo malo. jednak z tego co wiem 26 zapytan to nie jest duzo i nie powinno byc z tym problemow.

Na pewno stanowi. Zwłaszcza jak jest sytuacja, że na jednym serwerze jest klika serwisów-forum o "zwiększonej" oglądalności. Wtedy z tych 26 robi się XXX.... i więcej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

tojan, wiesz, póki nie ma problemów to "jedziesz". ale ja już "zjarałem" kilka serwerów więc przesiadłem się na IPB a resztę przerzuciłem na smarty z "keszowaniem" 30-60 minut, a nawet 6 godzin. Na prawdę łatwo jest zrobić killera serwera :) a ja mam juz dosyć ciągłych przeprowadzek i zmian hostingowców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności