Skocz do zawartości

Dedyki w Ovh - najtansze

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba już za 19,99 się skończyły :( bo link przenosi na stronę za 79.99.

Pomysł zaś używania serwera z 256 M ramu wydaje mi się trochę szalony, po chwili już będzie swap w użyciu, więc rakieta to to nie będzie.

A to nie lepiej zamiast kupować DA albo cPanela zainstalować za darmo Webmin ?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=51385

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pomysł zaś używania serwera z 256 M ramu wydaje mi się trochę szalony, po chwili już będzie swap w użyciu, więc rakieta to to nie będzie.
No jasne że szalone :( W dzisiejszych czasach to 512-1GB to minimum :)

Ja tam chciałem go pod serwer do backupów ;P Byłby tylko zainstalowany ftp i tyle ew. jakiś program do torrentów :)

Ja sobie zamówie KIMSUFI 2008 XXL zobaczymy ile czas trzeba będzie na niego czekać :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

sylverand, czyli coś sie polepszyło :rolleyes:? Bo nie którzy to i po tydzień czekali ;P

Mi za około 9 dni kończy się okres w innej firmie więc jezeli 2-3 dni i dedyk jest to może i bym się wyrobił z przenoszeniem danych ;)

[Edit]

Napisałem im dzisiaj maila z pytaniem o ten serwer:

https://www.ovh.pl/produkty/kimsufi.xml

i już jak widze poprawili oferte :)

Michał Kryński

na kimsufi XL czekalem od soboty do poniedziałku rano

a na kimsufi XXL czekalem od niedzieli do poniedzialku wieczorem :rolleyes:

Przy czym trzeba zaznaczyc ze cały czas powiększają o 2x tempo pracy i coś tam ma być jeszcze szybciej, teraz juz jest praktycznie 48h a ma byc cos 24h

Myśl i bogać się

Proszę mi napisać. Czy taka osoba jak ja, czyli która nie miała nigdy styczności z serwerem dedykowanym i linuxem. Poradzi sobie??

Pozdrawiam

Nie. Twoja wiedza o środowisku GNU/Linux musi być conajmniej na poziomie średnio-zaawansowanym. Tj. opanowana braca bez X.org (podstawowe polecenia takie jak cd, mv, ls etc., etc., etc.), iptables oraz bardzo często ręczna kompilacja pakietów. Tyle raczej na początek Ci wystarczy.

No i zarządzanie serwerem jakimś Direct Adminem czy innym cpanelem.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

A ja myślę że warto spróbować :) Ja gdy miałem pierwszego dedyka to nic nie potrafiłem zrobic z konsoli ;) A teraz przy 4 już co nie co rozumiem ;) CFakt sam nic nie mam zamiaru konfigurować z uwagi na to że było by z tego więcej szkody niż pożytku no ale jako takie rozeznanie mam ;)

Instalacja jakiś programów to loteria ;) z 20-25% działa po zainstalowaniu :D (instalowane przeze mnie oczywiście)

sylverand, a jak zamaiwałeś kimsufi XXL to był on dostepny w "24h" czy "72h" (wskaznik dostepnosci ovh) ;)?

W takim wypadku dzisiaj zamówie chyba tak aby dostać go w weekend ;) I akurat się wyrobie chyba ;)

Michał Kryński

a ja myślę że sobie poradzisz jako laik w tych sprawach. Polecam dystrybucje relase2 (gentoo) i przeczytanie ich poradnika. Instalacja jakiegoś dodatkowego softu w gentoo to najczęściej wydanie jednego polecenia. Instalacja ze źródeł także idzie bez problemów (większość potrzebnych zazwyczaj bibliotek jest w systemie) . Większość doczytasz w ich manualu a reszte czego nie doczytasz znajdziesz na necie.

Jeżeli chcesz wybrać natomiast którąś z dytrybucji jak np slackware czy debian to niestety musisz posiadać większą wiedzę w konfiguracji i uruchamianiu usług serwerowych i oprogramowania, a także administracji serwerem na linuksie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

na luzie sobie poradzisz jak wybierzesz dystrybucje z gotowymi MySQL, PHP, apache + do tego mozna u nich dobrac jakis prosty panel zarządzania serwerem + prosty phpMyAdmin dla baz i nawet laik bez problemu obsłuży takiego dedyka.

Mich@ł: miałem wtedy 0 dla 24h i 7 dla 72h a i tak było wcześniej niz te 72h :) Te ich dostępności nie są zbyt miarodajne.

Póki co 100% niezawodności, świetne łącza i pingi 40-45ms no i zero limitu na transfer :) Nawet RadioZet.pl u nich sie hostuje lol

jedyny problem to wolna obsługa email, no ale jest TELEFON 0-801

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności