Skocz do zawartości

Dedyki w Ovh - najtansze

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

Też się źle wyraziłem... Linuxy generalnie już domyślnie posiadają interfejs graficzny (np Ubuntu) z wyjątkiem wersji serwerowych, do których interfejs graficzny trzeba dograć.

Kiedyś pracowałem na Centosie - dośc przyjemny system, podobnie jak Debian. Niestety działałem na jakiejśfelernej dystrybucji, która wysiadała za każdym razem po instalacji interfejsu graficznego (wcinało niemal cały /dev, nie można było się nawet na ssh zalogować).

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no i wszystko jasne z cpanelem.

dostalem dedyk przed chwila zgodnie z zapowiedzia, i jest napisane tak:

Serwer posiada system operacyjny Centos5.0 / Cpanel

LICENCJA: Jeżeli nie posiadacie Państwo licencji Cpanel: - zalogować się na stronę producenta i skorzystać z procesu

rejestracji: https://www.cpanel.net/purchase/cpwhm_pricing.htm - przetestować Cpanel z darmową 15-dniową licencją: https://www.cpanel.net/store/

czyli dobrze zrobilem ze kupilem licencjE DA.

Jeżeli chodzi o serwery na ovh to mają też pleska z licencją na 30 domen w cenie serwera jak wybierzesz dystrybucję fedora core. Ogólnie jeżeli jest to serwr tylko pod ciebie a nie hosting to webmin, po co płacić za coś co można mieć gratis. Dodatkowo ten webmin od ovh ma moduł do parkowania domen i zakładania maili więc tylko ewentualnie ręcznie bazy dodajesz bo ta opcja w ich module to porażka (można za pomoca niej stworzyć tylko jedną bażę dla domeny i jej subdomen) ale dodanie bazy webminem to minuta roboty.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Calkiem symaptyczna ta pani z ovh, grzecznie zapytali czy nadal jestem zainteresowany i przeprosili za opoznienia, jak dla mnie bardzo fajne podejscie ;)

9ty - > 22gi (wychodzi rowno 13dni opoznienia), zreszta jeszcze maja dzwonic z ovh informujac o postepach prac nad serwerami..

Co do systemu osobiscie wzialem CentOSa.

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

A ktoś wie jak jest z wgraniem wlasnego OS-a? Bo chętnie bym na serwerze ujrzal albo Archa, albo PLD.

edit: zgodnie z zaleceniem Mich@ła napisałem maila do ovh. :-)

edit2: otrzymałem maila o następującej tresci (może jest ktoś zainteresowany):

Witam

Serwer dedykowany to osobna maszyna, która zarzadza sam klient. OVH ze swojej strony instaluje serwer wraz z wybraną przez klienta dystrybucją natomiast zarządzaniem serweram jak i jego konfiguracją zajmuje się sam klient. Może więc Pan odinstalować system OVh i zainstalować inny.

Pozdrawiam

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

gielo virtualmin GPL dorzuc do webmina, sprawuje się lepiej od ovhm

virtualmin jest też ok, ja w sumie to moge i ręcznie z konsoli zakładac domeny, dnsy, bazy ale to czego używam mi tylko przyśpiesza pracę.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

mam do was pytanie :) Nie chce sie bawić na początku z konfiguracją, bo linuxa od dawna nie używałem, więc chciałbym wziąć sobie wersje Release 2. I tu pytanie, czy ktoś testował? Czy może lepiej wziąć Free BSD i ładnie skonfigurować ?

Edit: Oczywiście Free BSD to nie linux, ale może warto się pomęczyć trochę ? Czy może jako linux Debiana?

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności