Skocz do zawartości

Rynek SEO w Polsce.

macwes

Rekomendowane odpowiedzi

mrtn ja z uporem maniaka powiem ze pozycjonowanie jest darmowe i nic nie kosztuje, sorry kosztuje czas. Ci co traktują pozycjonowanie jako źródło dochodu każą sobie za niego płacić, ci co traktują to jak chodzenie na ryby (hobbi) siedzą sobie z przyjemności i preclują.

Ja mam firmę i za wypozycjonowanie bo już nie pozycjonowanie faktycznie wystawiam FV ale też dla brata czy kumpla pracuje gratis czyli non profit.

Pozycjonowanie jest tak specyficznym zawodem ze wystarczy mieć komputer + internet żeby być pozycjonerem. To forum co robi ? Kształci pozycjonerów i naprawdę wystarczy poświecić czas żeby być nawet bardzo dobrym pozycjonerem.

SEO i SEM jest dziedziną gdzie prócz czasu można nie ponosić żadnych kosztów.

Ba mało tego chętnie wezmę klienta w gratis w promocji Pierwsze dwa miesiące gratis

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Xann nadal sie nie zgadzam z Tobą, MRTN ma racje.

Mówisz ciągle czas, będzie sobie preclował, uczył się itp itd.

Odpowiedź jest prosta Tomek CZAS TO PIENIĄDZ.

Ludzie żeby mieć czas np. właściciel firmy pozycjonerskiej zatrudnia innych ludzi by wykonywali prace.

Więc jak widać CZAS kosztuje.

Można robić coś hobbystycznie jednak to zupełnie coś innego niż wskazuje temat wątku.

RemikP oczywiście że tak, dlatego często się coś zleca mimo że potrafi się to zrobić lepiej - zlece się po to by mieć wiecej czasu na odpoczynek albo na rzeczy które przyniosą więcej zysku.

Więc czas jest bardzo cenny. Teraz kwestia czy możemy sobie go kupić i jak znam życie każdy kupuje czas zlecając rzeczy które sam potrafi zrobić jednak nie chce tracić na to czasu.

Nie wiem czy ja zle mysle,ale z waszych wypowiedzi wynika ze pozycjoner ma wieksza stawke od lekarza,prawnika i innych zawodow tego typu.

a tak nie jest? :)

Pozycjonowanie nie jest darmowe, tak jak koledzy sie wypowiadali, generuje czas a nasz czas pracy to koszta zwiazane z prowadzeniem firmy. Dla mnie nawet spotkanie z klientem lub rozmowa z nim przez telefon to juz jest koszt bo w tym czasie mógłbym robic cos pozytecznego lub przyjemniejszego :blink:

Dobra powiem to łopatologicznie bo widze ze nie czytacie miedzy wierszami.

Ile osób może założyć sklep internetowy z blizną bez poniesienia żadnych kosztów? Otóż tak znikomy procent ze powiem prawie zerowy, koszty to wykonawca sklepu internetowego , reklama i promocja sklepu internetowego. Czyli rynek sklepów internetowych z bielizną powiedzmy ze jest ograniczony poprzez koszta które trzeba ponieść.

Rynek SEO nie jest ograniczony przez zacznę koszta bo ich nie ma, pozycjonerem jest firma z 20 pracownikami jak i szalejący pocemon w wieku lat 14 który to robi nie raz z lepszym skutkiem jak owa firma.

Przyszłosc rynku SEO jest taka ze bedzie dochodzic coraz to wiecej firm pozycjonerskich jak i domowych pozycjonerow w wieku lat 16-18 z tym ze tych domowych pozycjonerów bedzie znacznie wiecej jak firm

Dlaczego bo pozycjonowanie jest darmowe.

Marketing internetowy dla firm

Pozycjonowanie nie jest darmowe bo potrzeba ponieść koszt np: na komputer lub abonament za internet. Pozycjonowanie może być tanie ale nigdy darmowe nie będzie.

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Ale czy tak nie jest z większością działalności w internecie? Praktycznie tylko sklepy internetowe to nakład finansowy na początek.

Spójrz chociażby na programowanie, czy aby napisać program albo skrypt potrzebujesz czegoś więcej niż czasu i wiedzy? Nie!

Czy na zrobienie grafiki potrzebujesz czegoś więcej niż czasu i wiedzy? Nie!

Tak więc idąc Twoim tokiem myślenia, pracaw internecie jest darmowa.

A chcesz pisać wiersze? Potrzebne jest Ci coś wiecej niż wiedza i czas? Nie :) Tak więc takie stwierdzenie nie ma sensu, taka praca czy taka kosztuje, moze nie inwestycje a czas. A tylko od zaradności firm zależy czy domowych pozycjonerów bedzie coraz więcej.

Ja również się nie zgodzę z tym, że pozycjonowanie jest darmowe. Po pierwsze trzeba zdobyć klienta, czasami do niego zadzwonić a nawet go odwiedzić osobiście [hotel + transport]. Trudnych fraz nie zrobi się preclami a ktoś kto umie tylko dodawać do katalogów czy precli to moim zdaniem jeszcze nie jest pozycjoner.

Ja już pomijam koszta firmy, ale chyba każdy pozycjoner ma koszta związane z zapleczem czy promocją własnych usług. A to co xann pisze to bardziej mi pasuje do grafika i programisty, oni faktycznie nie muszą ponosić dużych kosztów. Do pracy wystarczy im komputer i odpowiednie oprogramowanie. Więc można powiedzieć, że praca twórcza nie przynosi wielu kosztów.

Ale oczywiście też jestem zdania, że czas to koszt. No chyba, że ktoś pracuje non profit.

czytam i czytam i widzę że dyskusja jest idiotyczna

dla przykładu:

- radca prawny też ma często biuro w swoim pięknym domu i w sumie to jedyne co posiada to wiedzę i nawet jak się uprze to kompa nie potrzebuje - ten to dopiero kroi kasę - jednym słowem porady prawne są darmowe ?

- notariusz, ten to nie musi czytać forum bo tak jak większość z nas skończył jakąś szkołę kupił sobie lub rodzice mu kupili z braku laku jakiś fajny lokal w centrum miasta, zatrudni sekretarkę i ma szmal - on też podpisy stawia za darmo ? przecież jego kosztem jest jedynie czas.

Reasumując - jeśli ktoś zajmuje się biznesem to jego koszty nigdy nie będą zerowe - nawet za to że czytasz to forum płacisz (energia, internet ... czas), gdyby na to patrzyć globalnie to faktycznie jest to pozycjonowanie jest dość tanie w kosztach ale to zależy jakie umowy podpiszesz i w jaki sposób pracujesz.

Wg mnie pozycjonowanie ani nic co jest związane z biznesem nie może być darmowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności