Skocz do zawartości

Rynek SEO w Polsce.

macwes

Rekomendowane odpowiedzi

Ile osób może założyć sklep internetowy z blizną bez poniesienia żadnych kosztów? Otóż tak znikomy procent ze powiem prawie zerowy, koszty to wykonawca sklepu internetowego , reklama i promocja sklepu internetowego. Czyli rynek sklepów internetowych z bielizną powiedzmy ze jest ograniczony poprzez koszta które trzeba ponieść.

Wg. Twojego rozumowania, ze czas jest darmowy - biorę programistę, który poświeci TYLKO czas i to zrobi silnik sklepu, potem wezmę grafika który poświeci TYLKO czas i zrobi grafikę do tego... potem tylko poskładać...a co tam wezmę webmastera bo on TYLKO czas poswięci i gotowę no i znajdę sponsora na serwer, albo po co ja - znajdę kogoś kto poświęci TYLKO ten darmowy czas....

:)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to panowie nie znacie powiedzenia ze czas to pieniadz?

Zawsze jest jakis koszt

Używaj Cuilla i Hakii

Ok to prosze policzcie mi kosz wypozycjonowania strony https://www.e-kroscienko.net/ na hasło "noclegi w jaworkach"

Bardzo mnie Ciekawi kto się podejmie wyceny tej frazy. I ją uzasadni ? (nie wliczamy kosztów czasu)

Zeby zostac pozycjonerem nie jest potrzebny komputer oraz internet, też są w urzedzie miasta darmowe stanowiska.

Niebawem rozpoczną się mistrzostwa w pozycjonowaniu stron chcecie mi powiedziec ze każdego kto bedzie w nich startował bedą kosztowały jakieś pieniądze ?

Całośc mi przypomina rozmowe na innym forum ze stanowisko graficzne jest bardzo drogie bo komuter + oprogramowanie = ok 10 tys zł i nagle wpada z boku młody gniewny i mówi, komputer dostałem na komunie , mam linuxa i gimpa robie grafikę robie po 9,99

Nie wiem daczego mi staracie się wmowic ze wypozycjonowanie strony https://www.e-kroscienko.net/ na hasło "noclegi w jaworkach" coś kosztuje :)

Marketing internetowy dla firm

Xann to czemu jeśli pozycjonowanie jest darmowe nie jesteś chociaż w TOP10?

Konkurencja banalna, tylko podlinkować i czekać...

Ja bym wziął z 50pln...

EDIT ///

A jeszcze jedno, czemu klient sam sobie tego nie wypozycjonuje jeśli to jest darmowe ?

Bo nie potrafi? Niech się nauczy, po co płacić komuś. Ale on na to pewnie czasu nie ma...

rkaszta.png

Wg. Twojego rozumowania, ze czas jest darmowy - biorę programistę, który poświeci TYLKO czas i to zrobi silnik sklepu, potem wezmę grafika który poświeci TYLKO czas i zrobi grafikę do tego... potem tylko poskładać...a co tam wezmę webmastera bo on TYLKO czas poswięci i gotowę no i znajdę sponsora na serwer, albo po co ja - znajdę kogoś kto poświęci TYLKO ten darmowy czas....

Ale jeżeli prace wykonujesz dla siebie to nie ważne czy te dajmy na to 8h godzin czasu wycenisz sobie na 50, 100 czy 500 zł bo i tak cały zysk ze zlecenia idzie do ciebie.

Nie chodzi o to że czas jest darmowy, ale nie sprzedajesz swojego czasu, tylko usługę, gdzie jednym z elementów jest twój poświęcony na jej wykonanie czas.

Wziąłeś zlecenie i okazało się że łączny "koszt" czasu jaki mu poświęciłeś jest równy wynagrodzeniu. Jeżeli ponosiłbyś rzeczywiste koszty to twoje zyski byłyby równe 0. Ale wykonując prace samemu mamy w kieszeni całe wynagrodzenie ze zlecenia, no więc jaki będzie rzeczywisty koszt takiego zlecenia? Jeśli chodzi o pieniądze - 0 zł, jeśli chodzi o czas - konkretna ilość wyrażona w godzinach.

Czyli dochodzimy do wniosku - nie czas to pieniądz, ale czas to czas, a pieniądz to pieniądz.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Trzeba rozróżnić prace od czasu wolnego :D

Czas wolny mamy koszem możliwości zarobbienia w tym czasie pieniędzy.

Ale czas poświęcony pracy która nie przynosi pieniędzy to praca charytatywna, ale na dłuższą metę raczej się z niej nie wyżyje ;)

I o ile jakiś pokemon 14 lat znajdzie się do pozycjonowania czegoś - i nawet uda mu się to - to... na jak długo ? Nie będzie tego przecież utrzymywać wiecznie za free/prawie free, dwa ile takich zleceń złapie ? 2-3, na więcej nie starczy mu czasu mając to robić łopatologicznie po szkole miedzy obiadem a kolacją z przerwą na naukę. Dał bym takiemu może z 2-3 miesiące i zrezygnuje z klienta z którego ma na batony - poświęcając całe popołudnia.

A za frazę ile ? Jeżeli to by byłą sztuk - jedna. 80-100zł netto. Dla mniejszych kwot szkoda bawić się z fakturami. Przy zamówieniu większej ilości mogło by być taniej. Wiem, że pokemon zrobi to taniej - ale o ile klient jest tego świadomy firma (taka bardziej obeznana z pozycjonowaniem) raczej ma mniejsze szanse trafić w filtr. Klient ma pewność, że się zawsze służy mu odpowiedzią, a nie że support teraz siedzi na języku polskim i piszę klasówkę. No i przede wszystkim firma nie 'przestanie działać' itd.

To jest tak jak z hostingiem - można kupić te same parametry za 9,99zł za rok, a można 39,99zł/m-c. Ale w tym drugim płaci się CZAS jaki ludzie poświęcają do obsługi klienta i sprzętu.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Niebawem rozpoczną się mistrzostwa w pozycjonowaniu stron chcecie mi powiedziec ze każdego kto bedzie w nich startował bedą kosztowały jakieś pieniądze ?

Xann, koszty pewnie umiesz dobrze liczyć, moje pytanie więc brzmi : po co ta podpucha? :D

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Dobra powim to jeszcze prościej bo dalej nie kumacie :D

Ja (klient) żęby pomalowac pokój musze kupic farbę , pendzel, folie na podłogę i sam sobie pomalowac lub zawołac malaża który przyjdzie i pomaluje znacznie lepiej i szybciej ale jego to nic nie kosztuje bo on dostał odemnie wszysko co potrzebował gratis.

My robimy usługe w której można nie ponosic zadnych kosztów totalnie żadnych czyli pozycjonowanie (już nie wliczając czasu) jest darmowe.

Mówiłem to juz raz ale powtórzę.

Przyszłosc SEO / SEM bedzie identyczna jak jest obecnie bedą firmy co obsłują X klientow i bedą domowi pozycjonerzy co obsługują X klientow i zarabiają 10 razy wiecej od ów firm bo nie ponoszą zadnych kosztów ;)

Marketing internetowy dla firm

wydaje Ci się Tomek że domowe firmy będa przynosiły większe zyski.

Zapominasz o podstawowych działaniach firmy - marketingu i kosztach związanych z pozyskaniem i utrzymaniem klienta.

Pisząc tak odnosi się Tomek wrażenie że tego nie doświadczyłeś co mnie akurat dziwi.

Koszt pozyskania klienta to jeden zwiększych kosztów - większa firma ma możliwości obnizenia kosztow na 1 klienta.

Nie bez powodu tworzy się programy lojalnościowe w firmach - powodem jest właśnie wysoki koszt pozyskania kllienta.

Czy to osobnik w domu czy firma - koszty pozyskania klienta będą zawsze.

Jak Ty tak biznes widzisz to nie dziwie się że tak piszesz.

Co do malarza - malarz musi poniesc koszty na ubranie robocze, pranie, wiecej jedzenia bo sie zmeczy bardziej, dojazd.

Dodając:

Rozsądny zlecający owszem wynajmie malarza żeby nie marnować czasu - ale napewno nie będzie dawał mu materiałów.

Ja już widziałem malarzy którzy wykonywali zlecenia z materiałów klienta.

Ty chyba się Tomek z kosmosu urwałeś co do prowadzenia biznesu :D

Faktycznie pozycjowaniem mozna sie zajmowac nic nie inwestujac. Jednak jakosc uslug bedzie na ograniczonym poziomie. Podejrzewam ze ciezkich fraz nie da sie wypozyjonowac bez solidnego zaplecza (ktore kosztuje). No ale zawsze (bez kasy) mozna chociaz trche polepszyc sytujacje :D

Czy czas to pieniadz? Czas, ktory nie jest wykorzystywany na zarabianie (posrednio czy bezposrednio) z pewnoscia nie jest "pieniadzem". Jednak gdyby pracowac w tym czasie to bylby pieniadzem. To zalezy co sie robi w tym czasie ;)

xs oczywiscie nie kazdy czas to pieniadz choć zawsze mozna pracować :D jak sie tylko chce, a czasem jak się chce miec czas to sie musi placić. Wiec wychodzi ze czas to pieniadz bo na dobra sprawe czlowiek nie miałby czasu spać czy nawet napisac posta na pio gdyby nie to ze za czas w ktorym pisze tego posta płaci albo traci ;) kase.

Czas jest bezcenny - a to co w nim robimy to juz kwestia wyboru.

Jeżeli poświecamy go pracy i zarabiamy 10 zł na godzine, 100 na godzine, 1 mln na godzine to kwestia wyborow w zyciu i tego jak ono sie ulozylo.

Czas sam w sobie niema okreslonej ceny - kosztuje tyle ile jestesmy gotowi zaplacic badz ile mozemy w tym czasie zarobic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności