Skocz do zawartości

Rynek SEO w Polsce.

macwes

Rekomendowane odpowiedzi

Czytanie ze zrozumieniem się kłania

Skoro pozycjonowanie nic nie kosztue to pewnie system Xanna też i każdy może tam walić linków ile popadnie gratis i nie musi nawet wiedzieć jak go używać skoro wiedza też nie jest wymagana :)

Ostatnio zapłaciłem sporo za wymianę uszczelki w samochodzie. Chociaż pewnie mógłbym to dać dzieciakowi który sam naprawia swoją hulajnogę bo jest mechanikiem, szkoda, że hulajnogowym ;) Co do kształtu rynku to czy to kogoś dziwi, że frazę "hodowla kór" można "wypozycjonować" za 5 pln a "hosting" już nie? Chyba tylko tą panią na goldenline, ale to nic dziwnego jak się naczytała głupot w stylu "każdy w tydzień zostanie pozycjonerem a 2PLN zapłacone pozycjonerowi to 2 PLN czystego zysku"... na forum o pozycjonowaniu ;)

Z resztą to dziwny temat, chociaż może ktoś się jeszcze łapie na "praca 1000PLN dziennie, umiejętności niewymagane" :D

Pojedynczy pozycjoner prowadzący firmę ma wiele kosztów, w firmie się one rozkładają na większą liczbę klientów.

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

slawek22 to ze pozycjonowanie jest darmowe to nie znaczy ze Xann za darmo to robi ;) Nie wręcz przeciwnie.

SWL z tego co wiem wszystkie oprócz eweblinka są darmowe tylko w e-weblinku za konto PRO pobiera symboliczną opłatę, i co myślisz ze wszyscy pozycjonerzy czerpiący zyski z pozycjnowania wykupili konta PRO ? bardzo grubo się mylisz :D bo im w zupełniosci standard wystarczają ba nawet mają po 5 czy 8 kont standard

Marketing internetowy dla firm

Z tego co ja wiem wszystkie SWL nie są darmowe, nie wszystkie są płatne. To, że nie "płacisz" w ogólnie rozumianym sensie pieniędzmi to insza inszość. Gdyby były darmowe tak jak mówisz, to każdy by tylko walił swoje linki a nie dawał nic "w zamian". Żeby zdobyć punkty musisz poświęcić czas (a to kosztuje) albo pieniądze. Widzisz sens w tym, że OS to nie "darmowe" ale "wolne" oprogramowanie?

Dalej twierdzisz, że SWL są darmowe? Wobec tego czy w systemie Xanna mogę sobie wrzucić 50 linków ustawić wyświetlanie na 200 stronach a jak będę miał mało to sobie następne 200 dołożę? :P Jeśli tak, to faktycznie gratuluję stworzenia systemu darmowego pozycjonowania i zaraz się lecę zapisać ;)

slawek22 to ze pozycjonowanie jest darmowe to nie znaczy ze Xann za darmo to robi Nie wręcz przeciwnie.

Skoro masz za darmo, to wypozycjonujesz mi dajmy na to 50 fraz za złotówkę w top1? Tzn. 50PLN. Zawsze to 50PLN do przodu czystego zysku a ja mogę dostarczyć praktycznie nieskończoną ilość fraz po złotówce.

Wskaż chociaż jedną osobę która mi wypozycjonuje wskazane frazy za darmo. Czyli bez kosztów poniesionych z _mojej_ strony: czasowych, pieniężnych, jakichkolwiek.

Co do "darmowego pozycjonowania" to chyba Xann płaci za serwery, czy też korzysta, "z darmowych serwerów, których nikt nie sprzedaje za darmo" :D

Skoro pozycjonowanie nie wymaga wiedzy ani pieniędy to wymaga czego? Zielonych skarpetek :D Jeśli pozycjoner _pozycjonuje_ stronę a ta czynność nie wymaga niczego, to chyba jasno dajesz do zrozumienia, że każdy pozycjoner obojętnie czy pokemon z allegro za 2 zł czy Xann za 500 zł może to zrobić tak samo dobrze. Tylko Xannowi się już nie chce z ludźmi gadać i pytać jakie chcą frazy a pokemon to zrobi bo potrzebuje na piwo. Potem pstryknie palcami i fraza w top1 :)

A w ogóle to ja już się pogubiłem w całym tym temacie... o co chodzi :D

...Gdyby były darmowe tak jak mówisz, to każdy by tylko walił swoje linki a nie dawał nic "w zamian". Żeby zdobyć punkty musisz poświęcić czas (a to kosztuje) albo pieniądze. Widzisz sens w tym, że OS to nie "darmowe" ale "wolne" oprogramowanie?.

Tak nadal twerdze ze są darmowe np linkor.pl bardzo ładnie działa tam do dnia dzisiejszego cloaking wiec nic nie daje a mam punkty i mogę pozycjonować.

Darmowe są rownież hostingi ktore na kórych możesz instlowac darmowe śmieciarki czy inne precle jeżeli juz chcesz na siłe korzystać z SWL ale naprawde nie trzeba korzystać z SWL zeby wypozycjonowac stronę wszystko co jest potrzebne już jest w necie i to darmowe.

Skoro masz za darmo, to wypozycjonujesz mi dajmy na to 50 fraz za złotówkę w top1? Tzn. 50PLN. Zawsze to 50PLN do przodu czystego zysku a ja mogę dostarczyć praktycznie nieskończoną ilość fraz po złotówce.

Czytaj uważniej powidzialem ze mimo jest darmowe to ja za darmo tego nie robie, choc fakt zdarza mi sie niejednokrotnie pomóc znajomym.

Wskaż chociaż jedną osobę która mi wypozycjonuje wskazane frazy za darmo. Czyli bez kosztów poniesionych z _mojej_ strony: czasowych, pieniężnych, jakichkolwiek.

To że Tobie nikt tego nie che zrobić świadczyć może że nie masz przyjaciół ja np poproszę noone , czache czy aqqury lub też innego kumpla wierz mi zrobią to gratis.

Co do "darmowego pozycjonowania" to chyba Xann płaci za serwery, czy też korzysta, "z darmowych serwerów, których nikt nie sprzedaje za darmo" ;).

Xann ma taki dziwny układ ze serwery ma faktycznie za darmo parę osób na PIO to może potwierdzić.

Na darmowych hostingach masz ryzyko, że cię wywalą. Więc tracisz czas. Onet pewnie też mógłby stać na darmowym hostingu a przynajmniej można by się upierać. Z resztą to po prostu prawo popytu / podaży. Zasad ekonomii nie zmienisz :D

Tak nadal twerdze ze są darmowe np linkor.pl bardzo ładnie działa tam do dnia dzisiejszego cloaking

Więc po prostu masz linki na stronach niskiej jakości, ale możesz mieć "darmowe" punkty ;) Coś za coś.

Chyba ciągle wierzysz w takie socjalistyczne brednie jak darmowa służba zdrowia, darmowa oświata, etc. więc nie będę się dłużej upierał. Nic nie jest darmowe, za każdą usługę płacisz a kasa to po prostu jeszcze jeden środek płatności. Równie dobrze możesz zapłacić w gruszkach albo w minutach.

To że Tobie nikt tego nie che zrobić świadczyć może że nie masz przyjaciół ja np poproszę noone , czache czy aqqury lub też innego kumpla wierz mi zrobią to gratis.

Może też świadczyć o tym, że mi by do głowy nie wpadło, żeby kumpli wykorzystywać do odwalania za mnie roboty :D Ja to z kumplami mogę wyjść na imprezę albo napić się piwa, ale zależy co kto lubi :D

slawek22 idziesz zbytnio w zaparte i coraz bardziej kończą Ci się argumenty. Mimo że bardziej popieram Twoje zdanie to nie potrafisz go wyrazić.

Z drugiej strony rozumując tak jak to mówi xann, to fakt iż można POZYCJONOWAĆ strone za darmo. (Nie mowie o serwerze i domenie, to naturalne koszty prowadzenia strony) jeśli jakiś hobbysta posiada taka tylko stronkę, przeczyta na tym forum że precle, katalogi, swl, zrobi jakiegos spama na subdomenie i sobie powoli będzie szedł do góry w serpach i są na to duże szanse że wyprzedzi te 'renomowane' firmy, ponieważ robi tylko to. Więc w takim wypadku robi to darmowo, a poświęca czas nie na pozycjonowanie a na szeroko rozumiany rozwój swojego serwisu i traktuje to jako przyjemność.

Jednak pozycjonowanie zarobkowe niestety na zaden sposob nie nazwalbym darmowym. Tutaj koszty wdzierają się ponad koszty prowadzenia serwisu. Warto mieć jakies nowe ip na innych serwerach, jakieś inne domeny, skądś też trzeba mieć pkty na swl. Więc koszty rosną. Zresztą jeśli będą trudne frazy to i to nie wystarczy i zacznie sie kupowanie linków, skryptów itp i tak sie zaczyna inwestowanie ;)

Więc obie strony mają troche racji i jakoś nei widze sensu sprzeczania.

Dobrze to powiedzcie mi gdzie indziej można za darmo nic nie inwestując zarabiać powiedzmy na początek 1k na mc. Przypominam nie wkładając złotówki nie kupując towaru i innych bajerów.

Tak pozycjonowanie jest za darmo ;)

- edit -

nie dość ze za darmo to jeszcze można na tym nieźle zarbiać :D

ilgesu jest dokładnie tak jak mówisz bardzo ładnie to podsumowałeś, można pozycjonować za darmo ale też pozcjonuje sie zarobkowo i to za bardzo ładna kasę.

Przez całą tą dyskusję usiłuje wam pokazać ze jest możliwość pozycjonowania gratis co robi bardzo dużo osób i też jeszcze więcej z tego żyje czy też opiera główną działalnością swojej firmy na tym.

Podsumowując ten temat tak zawsze bedzie wyglądał ten rynek on się nie zmieni.

PS. slawek22 nie chce kumpli od piwa wole takich na których można liczyć .

czytam i czytam i widzę że dyskusja jest idiotyczna

dla przykładu:

- radca prawny też ma często biuro w swoim pięknym domu i w sumie to jedyne co posiada to wiedzę i nawet jak się uprze to kompa nie potrzebuje - ten to dopiero kroi kasę - jednym słowem porady prawne są darmowe ?

- notariusz, ten to nie musi czytać forum bo tak jak większość z nas skończył jakąś szkołę kupił sobie lub rodzice mu kupili z braku laku jakiś fajny lokal w centrum miasta, zatrudni sekretarkę i ma szmal - on też podpisy stawia za darmo ? przecież jego kosztem jest jedynie czas.

Reasumując - jeśli ktoś zajmuje się biznesem to jego koszty nigdy nie będą zerowe - nawet za to że czytasz to forum płacisz (energia, internet ... czas), gdyby na to patrzyć globalnie to faktycznie jest to pozycjonowanie jest dość tanie w kosztach ale to zależy jakie umowy podpiszesz i w jaki sposób pracujesz.

Wg mnie pozycjonowanie ani nic co jest związane z biznesem nie może być darmowe.

Idiotyczna to jest troche twoja wypowiedz - notariusz w przeciwienstwie do pozycjonera musi ostro zakuowac zeby nim byc,same plecy mu nie wystarcza,a nawet jest ma poparcie innych osob to musi kilka lat spedzic nad ksiazkami,moje zdanie jest takie,pozycjonowanie nie generuje obecnie duzych kosztow,narazie,dopoki google toleruje swl...unikalne zaplecze jak rozlozysz na kilku klientow to i tak twoj dochod to jakies 80%,no chyba ze ktos przygotowuje 20 domen dla jednego klienta na wypas owiec w bieszczadach.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

@Czacha, pytasz:

za darmo nic nie inwestując zarabiać powiedzmy na początek 1k na mc

więc odpowiadam: etat

zatrudniając się na etacie u Ciebie nie muszę nic inwestować, cały sprzęt Ty opłacasz, ja nie wydaje na to nawet pół grosza, a dostaję na początek 1k/mc,

to, że to Ciebie kosztuje to inna sprawa, ale analogiczna do np. darmowych hostingów, dla odbiorcy są darmowe, dla udostępniającego już nie...

Zmieni się, zmieni ...

1)Pozycjonerzy, webmasterzy itd na razie nie odchodzą na emerytury a cały czas ich przybywa niemiarodajnie do rozwoju rynku.

2) Taniejące usługi hostingowe a zwłaszcza serwery dedykowane zmuszą google do stanowczych działań prędzej czy później.

Wystruganie figurki też nic nie kosztuje :D Możemy się cofnąć parę wieków wcześniej i działać na zasadzie "ja tobie daje chleb ty mi mięso" :D

Albo możemy cofnąć się jeszcze bardziej i wrócić do lasu ;)

Wszystko ma jakąś cenę, robiąc coś za darmo nie robimy w tym czasie czegoś za pieniądze więc tracimy.

Czas to pieniądz, pieniądz to czas :D

nihil fit sine causa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności