Skocz do zawartości

Multi-przekierowanie 301

Rekomendowane odpowiedzi

Na forum szukałem o 301, ale niestety nie znalazłem nic na temat czegoś takiego.

Mam 3 serwisy: A, B, i MAIN

Serwis A i B pozycjonowany na 2 różne frazy, ale strony z których linkuje mogą się powtarza

i teraz:

- redirect z serwisu A->MAIN,

- redirect z serwisu B->MAIN,

Ktoś testował takie coś? :)

Oczywiście domyślam się, że teoretycznie powinien byc 1 redirect :)

;)

dobrze sie domyslasz, ale...

plusy: MAIN bedzie mial wieksza moc, o ile ilosc linkow z tych samych adresow do A i B jest mniejsza niz stron linkujacych tylko do A lub B

minusy:

- prawdopodobny spadek pod katem fraz A i B - zalezy ile tych fraz jest promowanych i jaka bedzie optymalizacja MAIN

- linki do MAIN (czyt. do A i B jednocześnie) mogą się znosić wzajemnie chyba że wejdzie średnia anchora (na to testy mam w toku) więc lepiej dac 1 linka do MAIN lub do A lub do B, chyba ze są te same anchory to mozesz zostawic jak nie bedziesz mial na to czasu

zawsze mozesz dac 2 x 301 np. na MAIN i MAIN/podstrona.html

Wiktor [goryl] Pacocha.pl

Ja mam z 3 domen 301 na jedną domeną i nie widzę żeby coś się krzaczyło. Ale jak widzę moc ie jest 3 razy większe tylko jest wyliczona jakaś średnia dla frazy, średnia dla sumy przekierowań

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

a no to rozumiem, czyli zostanie to odczytane jako

1) wypadek strona pozycjonowana na 2 frazy z 2 linkami (różne anchory) na każdej stronie linkującej

2) gdy strony linkujące są inne, to ogólnie po prostu się to połączy

Czyli jak coś to się "zniosą" linki :) Dzięki wielkie za wytłumaczenie :)

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności