Skocz do zawartości

Koniec ery wikipedii ;)?

Mich@ł

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Po co te dywagacje. Nie ma zadnej uchwytnej reguły, żadnego wspónego mianownika (oprócz tego, że wiki). Przecież wiadomo od dawna, że sprawiedliwość jest ślepa. Opaska na oczy i kosa do ręki...

ja tam nie wiem ale ta sprawiedliwosc ubila mi ostatnio 80 wiki i 80 dmozow :) just like that :) jednego dnia bylo, 24h pozniej nie ma :(

:peace:

zeby nie byl watpliwosci kazdy wiki i dmoz na wlasnej skorce :spam:

i trzeba stawiac nowe :pisze:

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Po co te dywagacje. Nie ma zadnej uchwytnej reguły, żadnego wspónego mianownika (oprócz tego, że wiki). Przecież wiadomo od dawna, że sprawiedliwość jest ślepa. Opaska na oczy i kosa do ręki...

ja tam nie wiem ale ta sprawiedliwosc ubila mi ostatnio 80 wiki i 80 dmozow :) just like that :) jednego dnia bylo, 24h pozniej nie ma :(

:peace:

zeby nie byl watpliwosci kazdy wiki i dmoz na wlasnej skorce :spam:

i trzeba stawiac nowe :pisze:

Mi po takim czymś by się odechciało stawiać kolejnych takich spamów, a pomyślałbym bardziej o czymś ambitniejszym

Ja to myślę, że Googlowcy znowu działają głównie psychologicznie. Zamiast banować w równym tempie jak zawsze, wstrzymali się trochę z usuwaniem "znalezisk", żeby zbanować więcej za jednym zamachem. Głównie po to, żeby sami pozycjonerzy, chcąc nie chcąc, zaczęli podsycać atmosferę niepewności. I znowu nieźle to Googlowcom wychodzi.

Zgodzę się z ciocią_helą - pewno taka akcja jest jak przy qlwebach. Pobanowali, wszyscy narzekali, co się dzieję, miało być koniec qlwebów, a później się stawiało nowe i znowu się świetnie indexowały :)

Żal tylko straconego site'u :jezyk1:

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Przestańcie pozycjonować te wasze spamy, stawiać na 100 subdomenach jednej domeny ten sam skrypt, i jak mówił jeż dawać tam adsense z którego i tak żaden pożytek, to nie będziecie mieli takich problemów.

Czy naprawdę tak ciężko dać np 50k eweblinka na 100 fraz a nie na 5 Linkując dodatkowo podstrony ?

99% banów to ręczna moderacja admina google ale żeby zbanować jakiegoś qlweba to musi go najpierw znaleźć, a znajdzie go jeśli przeglądając internet wisi na górze wyników wyszukiwania albo znajdzie go tam jakiś życzliwy ci łepek i zgłosi to na spamlistę :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Przestańcie tez nazywac subdomeny wikipedia, katalog, qlweb, ksiegarnia.

Trza nazywac subdomeny abstrakcyjnie, na przyklad: kredyty, przeprowadzki, domeny, opony, nieruchomosci, tanie-loty i t.d.

(a w notatku zaznaczyc- tanie-loty - to wiki:)

wtedy na tak obsadzone hasla wasza wiki nie zostanie odnaleziona.

Moje wiki się trzymają nadwyraz dobrze :)

Powiem więcej - stawiam ich ostatnio coraz więcej, bo polubiłem ten skrypt za to, że i google go lubi.

Wystarczy lekko zmodyfikować title, desc i parę innych rzeczy - teraz mam szablon gdzie tylko w edytorze zmieniam wszystkie zmienne na inną + jako główne hasło ustalam moje hasło pozycjonowane (albo pokrewne) i to samo w nazwie subdomeny.

Żadna kopia jeszcze nie poleciała ;) - ale ciągnę kopię tylko do jakiś 10.000 site i później olewam - jak jest więcej to jest, ale na tym powyżej już mi nie zależy, bo systemy i tak obcinają - więc gra nie warta świeczki - lepiej linki przeznaczyć na następną kopię ;)

Teraz szykuję się to zbudowania parsera który w textach wiki będzie zmianił określone słowa/linki na linki do moich stron - jestem niemal pewny, że i to google polubi.

Zresztą idę za wskazówkami ze Spam-Factory - i jak dla mnie się to sprawdza.

Czy naprawdę tak ciężko dać np 50k eweblinka na 100 fraz a nie na 5 Linkując dodatkowo podstrony ?
Zgadzam się 100%!

Poza tym: Na SPAM zarabia się w TOP20/30, nie ma być w TOP5, żeby za dużo osób wysyłają spam-reporty.

A ja się cieszę. Zawsze uważałem, że stawianie śmietników przynosi ludzkości więcej szkody niż pożytku, takie mam trochę ekologiczne podejście :) Może ludzie zaczną stawiać na wartościowy, oryginalny content który coś wniesie.

Problem w tym, że gugel pewnie tylko straszy a tak naprawdę nic z tym nie zrobi.

ps. a wiecie że SWL są wg google nielegalne? Starczy, że namierzą u kogoś SWL i leci domenka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności