Skocz do zawartości

Koniec ery wikipedii ;)?

Mich@ł

Rekomendowane odpowiedzi

1. Jesli pracownicy google by chcieli odsiac mase syfu ze swojego indeksu to by to bardzo szybko zrobili.

2. Nawet jesli poleci kilka wiki to na ich miejsce pojawia sie nowe.

3. Jesli nawet ludzie zdecyduja, ze wystarczy juz tych wiki, to beda dmozy i inne syfy, przeciez to proste.

4. Jest niestety przyzwolenie na stawianie syfu. Gdyby ktos w miare doswiadczony dostal propozycje pracy w G. polegajaca jedynie na wyszukiwaniu zapleczowego spamu to dopiero by sie zaczely placze.

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

google nigdy nie zablokuje całkowicie pozycjonowania, bo pozycjonowanie jest pożyteczne - odzwierciedla niejako to, ile wysiłku autor włożył w wybicie witryny na pozycje. Gdyby nie ono, w wynikach byłby kompletny śmietnik. Ważne, aby pozycjonowanie nie było zbyt łatwe, bo dzieciaki zasypałyby wyniki śmieciami i spammem.

A niektórzy chyba nie załapali o co chodzi z SWL - miałem na myśli to, że mając jeden adres SWL, można spokojnie prostym skryptem wykryć wszystkie spammy do których prowadzą linki z danego SWL. I być może o to się rozchodzi - może ktoś doszedł do wniosku, że spammy jechane z SWL to zbyt prosta sprawa i trzeba to ukrócić?

Akcji ciag dalszy :)

Z indeksu wypadly dzis kolejne domeny i nadal wyglada mi to na reczna robote i sprawdzanie kolejnych subdomen. O dziwo leca takze "mocne linki", "scuttle" i tego typu wynalazki.

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

4. Jest niestety przyzwolenie na stawianie syfu. Gdyby ktos w miare doswiadczony dostal propozycje pracy w G. polegajaca jedynie na wyszukiwaniu zapleczowego spamu to dopiero by sie zaczely placze.

No dostal dostal na pewno. Tylko zatrudnic takiego to jedno. A wprowadzic to wszystko do algorytmu i nie zabic dobrych stronek to drugie.

polish suicide flew 48 successful missions

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności