Skocz do zawartości

Scuttler - Automatyczna indeksacja stron

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

@Milano - niestety nie ma takiej możliwości.

@Tigras - na PW wysłałem zaproszenie do darmowych testów. Na obu hostingach działa, home jednak ma ograniczenie wykonywania cron co 5 minut i wydajność będzie odpowiednio niższa.

--

Od paru dni moderuje listę scuttle z synchronizacji... mozolne zadanie.

• Odpowiedzi 178
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
chciałbym dodać stronę do wyłącznie zagranicznych (anglojęzycznych) scuttle'i. Da się to zrobić w Scuttlerze?

Jedyne rozwiązanie które mi przychodzi do głowy to ręczne wyrzucenie z bazy wszystkich nieangielskich scuttli.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zauważył ktoś jeszcze spadek skuteczności Scuttlera w indexowaniu?

4 tyg temu dodałem kilka nowych domenek, do tej pory z każdej zaindexowało się około 20-30% (strony z site 50-100). Domenki z tego samego okresu, które dopaliłem SWLem zaindexowały się w 80-100%. Kontent wszędzie podobny (unikalny), sropony o podobnej strukturze i budowie, itp.

Po krótkim sprawdzeniu tematu wydaje mi się, że Scuttle są już po prostu za bardzo zaspamowane linkami do śmieci. Ma ktoś jakieś własne/inne spostrzeżenia na ten temat?

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Scuttle to moim zdaniem trochę nie wypał... zbyt słabo zabezpieczony, a do tego nie jest zbyt SEO,

zbyt dużo linków wychodzących do treści na stronie, w niemodyfikowanym skrypcie można wstawiać strony bez opisów, słów itp.

Przez co ten skrypt ciężko się indeksuje, nie mówiąc o tym, że część z nich nie została nawet podlinkowana,

do tego dochodzą bany, które licznie padły na ten skrypt, co widać tutaj.

Patrząc też na ich stopień indeksacji, poza paroma wyjątkami, site nie jest większy niż 100.

Postawiłem dwie stronki na tym skrypcie, jeden scuttle , ma się dobrze,

bo zabezpieczony i na mocnej domenie, drugi postawiłem na sub domenie, baza pęka w szwach a za indeksowanych stron około 30.

Więc wnioski wyciągnij sam.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

@Mar - dzięki za wyczerpującą odpowiedź, ale ja o tym wszystkim dobrze wiem ;)

Tak czy siak przez jakiś czas Scuttler z powodzeniem indexował mi nowe domeny na bardzo ładnym poziomie i niskim kosztem - więc sądzę, że inwestycja się opłaciła. Pytanie brzmiało czy ktoś ma inne spostrzeżenia niż ja na chwilę obecną.

@Giker - ten temat jest raczej o SCUTTLERZE a nie o scuttlach ;)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

• 1 miesiąc temu...

Ja dzisiaj tak sobie z nudów po statach pochodziłem i patrzyłem i aż w szoku jestem jak te scattle same( prawie, scatllerem puszczone) na niszówki się wbijają. Aż za bardzo :D. A tak sobie puściłem dla jaj jak już był. Chyba się za to wezmą bo aż samemu mi się to nie podoba trochę albo polecą gdzieś dalej za moment, zobaczymy

panowie, scuttler traci moc, bo za duzo z niego korzysta :) taka jest prawda.

mkr swego czasu szykowal niespodzianke, ale chyba ma duzo pracy. pcozekajcie jeszcze troche i scuttler wroci do lask

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

• 2 tygodnie później...

przeczytałem ze zrozumieniem - nic zbytnio nie wynika z postów - raz tak a raz tak - a tak w sumie posty są stare bo z pażdziernika stą moje pytanie. Ale widzę, że tu to się nic nie zmieniło - mało co się można dowiedzieć

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności