Skocz do zawartości

Walka z klientem

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

A ja jako jedyny się stawię za klientem.

Skoro jego strona była już przed pozycjonowaniem w top10 to dlaczego ma niby płacić za to?

Umawiałęś się z klientem na top3 i za to musi ci zapłacić a nie jaieś nowe koszty wymyślasz na końcu o których nie było wcześniej mowy.

jestem pewny ze wyleci za top 10 jak wyrzuce swoje linki

Może tak a może nie, pewności 100% nie masz.

hm...twoja wypowiedz pachnie mi jakbys katalogowal strony,albo pozycjonowal kilka lat temu,strona na pewno wyleci....to jest wiecej niz pewne.Ja mu tylko zasugerowalem i dalem konkretna opcje,wyobraz sobie sytuacje ze jestes robotnikiem,ja ci mowie masz robic 10 h jezeli chocby raz nie zrobisz 10 h bo nie wytrzymasz to ja ci wogole nie place,zgadzasz sie na taki uklad?chodzi nawet o to ze on nie ma ochoty zaplacic za to co bylo w top 3 przez polowe miesiaca.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

"hm...twoja wypowiedz pachnie mi jakbys ..."

Nie znam historii tej domeny, ale google nigdy do końca nie przewidzisz, może spaćś tylko o pare oczek, skąd wiesz czy np. przez ten okres dużo osób nie dodało sobie stronę do "ulubionych" ? Wielki Pozycjonerze :)

Chodziło mi tylko o te top10 bo tak napisałeś (trochę chaotycznie) w 1 poście że to oto masz protensje do klienta.

Najlepiej podpisać umowe, uzgodnić wszystko co i jak a nie później narzekać.

:)

jak na razie to googlebot (i inne roboty) chadza po stronach i analizuje anchory, które prowadzą do strony, i nie sądzę, aby posiadał on zakładki w 'swojej przeglądarce' :)

ale może w przyszłości ktoś zaprzęgnie ludzi do tego :P i zakładki/ulubione/inne będą się liczyły,

może nawet linki wklejone w GG, w e-mailach też będą miały wartość ;) musimy tyko poczekać do momentu, gdy Google będzie miało dostęp do większości informacji publikowanych czy przesyłanych przez internet...

mam glupi przypadek,wyjatkowo z jednym gosciem nie mam umowy na pozycjonowanie,strona jest w top 3,wypadla teraz na 4 miejsce ,ogolnie utrzymywala sie w top 3 przez pol miesiaca,wiec wydaje mi sie ze pieniadze za te polowe miesiaca mi sie naleza,jak mu powiedzialem ze chce rowniez dostawac cos za top 10(strona byla juz w top 10)jak zaczynalem prace,ale jestem pewny ze wyleci za top 10 jak wyrzuce swoje linki,dodam ze osoba nie placila nigdy w terminie i o pieniadze nieraz musialem sie prosic,czekam na wasze odpowiedz.

LOK - wina jest po Twojej stronie - brak spisania zapisu na papierze z punktu widzenia klienta może wyglądać to tak:

Miałem stronkę w top10. Umówiłem się z kolesiem, że jak wejdzie na do top3 (oczywiście na stałę a nie kilkanaście dni) to mu płacę. Strona jest na 4tym miejscu a kooleś chce pieniądze !? o co mu chodzi?

Po prostu każda strona może widzieć to inaczej. Nie możesz zmienić warunków w czasie gry. Jeżeli nie brałeś na początku za utrzymanie w top10 z punktu wiedzenia klienta chcesz zmienić umoę.

Mi zdażyło się podpisac kilka "złych" umów, ale trzeba mieć dowagę wtey wypowiedzieć taką umowę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności