Skocz do zawartości

htaccess przekierowanie wszystkich stron na index

Pasja

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem, musze na kilka dni zamknąć portal i chciałbym żeby wszystkie linki nie generowały błędu 404 tylko prowadziły na index.html

od Admina usłyszałem że htaccess załatwi sprawe ale nie pamięta regułkistrony błędu umiem zrobić, tylko nie chce wywalać strony a zrobić by linki były odrazu przekierowane.

MMP, strone błędu umiem zrobić, cos mi sie klawiatura nawala

zgubiłem w tym "strone błędów"

umiem zrobić, tylko nie chce wywalać strony a zrobić by linki były odrazu przekierowane.

chodziło mi właśnie żeby odłączyć wszystkie linki i przeżucić je na index.html chwilowo bez wywalania strony z serwera

Ja mam tak:

ErrorDocument 400 /errordocs/error400.html

ErrorDocument 401 /errordocs/error401.html

ErrorDocument 403 /errordocs/error403.html

ErrorDocument 404 /errordocs/error404.html

ErrorDocument 405 /errordocs/error405.html

ErrorDocument 406 /errordocs/error406.html

ErrorDocument 408 /errordocs/error408.html

ErrorDocument 410 /errordocs/error410.html

ErrorDocument 411 /errordocs/error411.html

ErrorDocument 414 /errordocs/error414.html

ErrorDocument 500 /errordocs/error500.html

ErrorDocument 503 /errordocs/error503.html

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

od Admina usłyszałem że htaccess załatwi sprawe ale nie pamięta

A nie możesz [ nie prościej ] zapytac się właśnie jego...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zmień CHMOD wszystkich plików na 600, prócz index.html i w .htaccess dodaj:

A co maja do tego prawa dostepu do pliku, możesz mi wyjaśnić ?

#-o

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli możesz zrobić 404 na dowolna zdefiniowana przez siebie stronę błędu daj na stronę w php a w niej:

Header("Location: index.html");

exit;

i user nawet nie zauważy tego 404 :D

Zreszta po co takie kombinacje jak napisałem wystarczy samo:

ErrorDocument 404 /index.html 

bez zmienianie praw dostepu do plików. Bo co miało by to na celu to naprawdę nie wiem ;) Sprawdzone - działa.

A co maja do tego prawa dostepu do pliku, możesz mi wyjaśnić ?

Może chodzi o to, że brak dostepu do pliku wygeneruje błąd 403 i przekieruje na stronę główną.

ErrorDocument 403 /index.html

Błąd 403: Zapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu.

Error 403: You don't have permission to access.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Pasja

Jezeli masz jakis plik inkludowany np. header.php to zrob w nim redirect na index.html i wtedy wszystko bedzie sie przenosilo. Tylko zrob to z wylaczeniem index.html bo inaczej sie zapetli.

A jezeli nie, to wydaje mi sie, ze pomysl EDDY jest najlatwiejszy do wykonania.

@All, thx nie spodziewałem się takiej reakcji ;)

@Michał na szczęście mam includowany header.php więc z tego skorzystam dzięki czemu nie będę musiał zmieniać uprawnień dla każdego pliku.

@All, Wielkie dzięki!

czy dowolny inny index można zastąpić samym '/'.

Sprawdzalem ale z 404 a nie 403- nie dziala ani tak ani z nazwa domeny. Musi być odwolanie do konkretnego dokumentu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności