Skocz do zawartości

Jakbyście wycenilu i ocenili frazy z tematyki opon

Rekomendowane odpowiedzi

Nie tanio a proporcjonalnie do trudności. Potem ludzi wysyłają mi zapytanie i zdziwieni są, że suma za mocne frazy na szczycie top10 mają 4 cyfry.

No i takie ceny powinny być, bo i koszty i roboty przy trudniejszych słowach sporo.

Tylko większość ludzi niezbyt zdaje sobie sprawę, ile więcej kasy mogą mieć z klientów internetowych niż mają.

reklama - ulotki, plakaty, wizytówki

Tanie kredyty przez internet - kredyty mieszkaniowe, kredyty gotówkowe oraz samochodowe

Nie tanio a proporcjonalnie do trudności. Potem ludzi wysyłają mi zapytanie i zdziwieni są, że suma za mocne frazy na szczycie top10 mają 4 cyfry.

No i takie ceny powinny być, bo i koszty i roboty przy trudniejszych słowach sporo.

Tylko większość ludzi niezbyt zdaje sobie sprawę, ile więcej kasy mogą mieć z klientów internetowych niż mają.

Zgadza sie pod warunkiem, ze to ktos kto bedzie pozycjonowal wybierze odpowiednie frazy a nie osoba ktora zleca takie zadanie. Jesli jednak do takiej sytuacji by doszlo, wowczas bedzie efekt odwrotny do zamierzonego a klienteli nie przybedzie.

Przykład z tego tematu 3. sklep internetowy opon :)

Blog Technologii WWW: DailyWeb.pl

Mylisz się :). Nie tanio a proporcjonalnie do trudności. Potem ludzi wysyłają mi zapytanie i zdziwieni są, że suma za mocne frazy na szczycie top10 mają 4 cyfry.

A jak klient zobaczy różnicę 8-10 krotną między 9-10 miejscem a 1-2 i powie: to ja wybieram "opcję 9" (czyli płacę tylko za 9) i to mi wystarczy?;)

A jak klient zobaczy różnicę 8-10 krotną między 9-10 miejscem a 1-2 i powie: to ja wybieram "opcję 9" (czyli płacę tylko za 9) i to mi wystarczy?;)

Hehe to już bym wolał 11 zawsze to pierwsze miejsce na 2 stronie... :)

reklama - ulotki, plakaty, wizytówki

Tanie kredyty przez internet - kredyty mieszkaniowe, kredyty gotówkowe oraz samochodowe

Co do sklep internetowy opon już się wypowiadaliśmy, iż jest to fraza do bani :)

Moze byc do bani, byle by ruch generowala. :-)

Wydaje mi sie, ze klient wybral frazy bez duzej

wiedzy o pozycjonowaniu. Taka sama wiedze ma

99,99999999% ludzi wpisujacych w okienko Googla

miliony fraz kazdego dnia.

Doradztwo przy woborzy fraz to podstawowa usluga,

ale ja bym nie wykluczal wszystkich fraz na zasadzie

"tego ludzie nie beda wpisywali". Bo beda.

Pytanie tylko ile. To ryzyko, ktore klient ma prawo

wziac na siebie. Musi byc oczywiscie swiadomy tego ryzyka.

MG

Żart ? TANIE !?!?!?- za te frazy te ceny to ZDZIERSTWO :).

Wiadomo, że OPONY to TYSIĘCE zł, ale 100 zł za 10ta pozycję na "sklep internetowy opon" to bardzo dużo jak na jeden średni link, który w zupełności wystarczy.

Jako dowód spróbuję ten wątek zrobić na tą frazę jednym linkiem :D

Na razie nie ma tego wątku nawet w top50...

Żart ? TANIE !?!?!?- za te frazy te ceny to ZDZIERSTWO ;).

Wiadomo, że OPONY to TYSIĘCE zł, ale 100 zł za 10ta pozycję na "sklep internetowy opon" to bardzo dużo jak na jeden średni link, który w zupełności wystarczy.

Jako dowód spróbuję ten wątek zrobić na tą frazę jednym linkiem ;)

Jednym linkiem czy linkiem na jednej stronie?

Masz rację, że zdzierstwo. Jak to jakiś sklep internetowy to lepszy był by fajny ryczałt albo fajna płatność za UU albo coś w tym stylu. Ale 100 zeta za TAKĄ frazę to lekka przesada... i później się ludziska dziwią, że pozycjonerzy mają opinię naciągaczy i nierobów :D

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Masz rację, że zdzierstwo. Jak to jakiś sklep internetowy to lepszy był by fajny ryczałt albo fajna płatność za UU albo coś w tym stylu. Ale 100 zeta za TAKĄ frazę to lekka przesada... i później się ludziska dziwią, że pozycjonerzy mają opinię naciągaczy i nierobów :lol:

za uu to mozna liczyc bonus do platnosci :] a napewno nie seo. W zaleznosci od calosci projektu najlepiej ustalac ceny za frazy.Im mniej fraz tym wyzsza cena ;) A przy ilosci podaej przez autora to 100zl to po prostu minimum za ta fraze

Jako dowód spróbuję ten wątek zrobić na tą frazę jednym linkiem :soczek:

to nie był dobry pomysł z mojej strony liczy się bowiem fraza sklep internetowy opon bez cudzysłowia a wtedy mamy dużo serwisów wychodzących na pojedyncze frazy (sklep, opon, internetowy) i to tło zabija wyniki, więc może aż tak ta fraza tania nie jest :)

z cudzysłowiem oczywiście fraza wyszła: https://www.google.pl/search?hl=pl&sugg...=Szukaj&lr=

w normalnych wynikach potrzeba y jednak kilka linków, żeby wrzucik wątek, albo jeden w przypadku mocnego sklepu z tej branży, no cóż w pośpiechu nie uwzględniłem tematyki. Co jednak nadal nie uzsadania wysokich kosztów sczególnie przy wpsólnym pozycjonowaniu na składowe frazy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności