Skocz do zawartości

[strona] http://replays.pl

CyklOP

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do krytyki strony Replays.PL Warcraft III. Wiem, że określenie 'dobra i wiarygodna strona' trochę dziwnie brzmi do strony tej kategorii, ale chciałbym abyście ocenili ją także pod tym kątem :-)

Co zrobiłem aby umilić życie użytkownikom:

:arrow: Strona działa w alternatywnych przeglądarkach (validujący kod XHTML i CSS2, działa w Mozilli, Firefoxie i Operze)

:arrow: Strona działa szybko dzięki temu że jej zawartość jest spakowana (o ile przeglądarka obsługuje metodę gzip), a większość styli upchnięta w plikach .css

:arrow: Myślę, że strona posiada dosyć przyjazny design i trudno się na niej zgubić

:arrow: Strona jest w pełni dynamiczna i często aktualizowana

:arrow: Strona jest bezpieczna, hasła i dane użytkowników są kodowane i na serwerze i w trakcie transmisji (SSL)

:arrow: Ewentualne uwagi, skargi są bardzo szybko rozpatrywane, na każdy list odpowiadamy i chętnie udzielamy pomocy.

:arrow: Strona wykorzystuje nowoczesne technologie (np. RSS) i promuje przeglądarki je obsługujące.

Naprawdę jestem ciekaw czego serwisowi brakuje i jakie będą wasze opinie :-)

Replays.PL Warcraft III - dla wszystkich fanów Warcrafta ;-]

Nie brakuje niczego... ale pewne rzeczy moim zdaniem mogly by byc porawione.

m.in.:

:arrow: wielkość czcionek 10px czy 9px serio nie jest optimum (ja wiem, ze wszyscy tak robia, ale przy duzej ilosci tekstu oraz stosunkowo wysokim kontrastem tła i czcionki nie wychodzi na plus),

:arrow: marginesy - kazdy tekst osadzony w jakims ukladzie musi miec odpowiednie marinesu (10-15% długości wiersza) - sprobuj tak to ustawic i zobaczysz ze bedzie czytelniej,

:arrow: justowanie tekstu - nie powinno sie tego robic na www - poniewaz powstaja rozne odleglosci pomiedzy wyrazami, co daje paskudny w obdiorze komunikat,

:arrow: wyroznienie menu - ja na poczatku odruchowo klikalem na te trzy emblematy ( :?: ) i nic sie nie dzialo - dopiero pozniej zobaczylem ze menu jest nizej,

:arrow: ostatnia rzecz bardzo subiektywna - moim zdaniem za duzo jest wszystkiego na gorze... osobiscie uproscilbym sprawe.

tyle ode mnie

W kliamatach walk polecam:

https://www.saintsandsoldiers.com

Zgadzam sie z Webfly, ze te 3 elementy na gorze myla. Jezeli to maja byc linki dalej to nalezy to zlinkowac. W przypadku gdy to jest ozdobnikiem to warto pomyslec o przerobieniu tego tak by nie robilo zamieszana.

Troche zbyt duzo informacji jest w tej lewej kolumnie. Te wszystkie statystyki lekko mnie przytlaczaja. Przyznam sie, ze ich nie czytalem bo jest ich zbyt duzo. Wiem, ze statystyki nakrecaja ruch na stronie i warto miec takie rankingi na glownej stronie. Jednak zbyt duzo rankingow powoduje, ze wszystko sie zaciemnia i spada ich rola. Dlatego pomysl nad dodaniem oddzielnego dzialu z rankingami albo zmien to co jest na glownej aby bylo czytelniej.

Mysli rowniez mapa z tekstem zmiana jezyka. Rozumiem, ze to jednak bedzie poprawione i zlinkowane.

Naglowek strony akurat mi sie podoba - pomijam te 3 elementy o ktorych pisalem wczesniej.

Dzięki za uwagi. Zaraz poprawię błędy które mi wytknęliście, a co do emblematów i mapy - tak, oczywiście będą zlinkowane. Moja wina, że o tym nie wspomniałem, ale po prostu narazie nie mają do czego linkować ;-)

Replays.PL Warcraft III - dla wszystkich fanów Warcrafta ;-]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności