Skocz do zawartości

Cal.pl i Adder

Lomat

Rekomendowane odpowiedzi

Firma Cal.pl od pewnego czasu oferuje usługę katalogowania narzędziem Adder (strona oferty https://www.addguru.pl/). Z tego co zdążyłem przeczytać, to np. 2 punkty pozwalające na dodanie do tysięcy katalogów 2 stron to wydatek rzędu 20zł, co nie jest jakąś wygórowaną kwotą... Czy ktoś zetknął się z tą ofertą? Korzystał z niej? Jakie miał efekty takiego katalogowania?

Od razu uprzedzę uwagi: Tak wiem, że Adderem nie da się w znaczący sposób wypozycjonować strony, za to można ją solidnie wywalić z indeksu wyszukiwarki, jeśli się przesadzi.

Na forum nie znalazłem także żadnego tematu poświęconego adderowi cal.pl, aż dziwne...

https://hosting05.imagecross.com/image-host...065Untitled.png

Załóżmy, że masz rację, ale przecież nie każdy oferuje katalogowanie tym samym adderem? Zresztą z usługą katalogowania świadczoną przez firmę generalnie zajmującą się hostingiem, a nie pozycjonowaniem spotkałem się po raz pierwszy - stąd moje pytania.

ale przecież nie każdy oferuje katalogowanie tym samym adderem?

A jest jakiś inny adder ? :)

Zresztą z usługą katalogowania świadczoną przez firmę generalnie zajmującą się hostingiem, a nie pozycjonowaniem spotkałem się po raz pierwszy - stąd moje pytania.

Hmm to jeszcze mało widziałeś ;)

Adder działa sam.. Twórca umożliwił sprzedaż punktów to i cal.pl udostępnia takową usługę dodatkowo. Czasami niektórzy wolą zapłacić jednej firmie, szczególnie jeśli chodzi o klientów hostingu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności