Skocz do zawartości

MS jednak chce kupić kawałek yahoo

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam nadzieję, że nie uda im się kupić niczego. To by mogło oznaczać koniec yahoo a niektóre usługi mają dobre (poczta, messenger). Kogo obchodzi dominacja na rynku wyszukiwarek? Nie wydaje mi się, żeby microsoft był zainteresowany dublowaniem swoich własnych usług a byłoby kiepsko gdybym padł ofiarą migracji usług do MSN i był skazany na ich dupiatą pocztę i śmieszny komunikatorek.

• 2 tygodnie później...

Chodziło mi o to, że dla przeciętnej osoby nie ma znaczenia czy yahoo / ms / g ma X / Y / Z procent rynku. Będzie miało znaczenie jak microsoft kupi yahoo i zacznie zastępować dobre usługi swoim gównianym badziewiem.

Ludzie nawet nie zauważą gdzie prowadzi wyszukiwarka yahoo czy z jakiej bazy korzysta. Zdziwią się trochę jak im Yahoo messenger zrobi "apgrejd" na messenger microshitu a strona webmaila przekieruje na msn ;)

Wystarczy zobaczyć jak na siłę wciska się nowym klientom Vistę. Chociaż microsoft nie ma z tego bezpośrednio żadnych korzyści. Windows XP ma taką samą cenę. Jeśli microsoft z taką siłą forsuje produkt który powinien być w fazie testów alpha lub wczesnej becie to zobaczysz co będzie się działo, gdy miliony użytkowników usług yahoo zostaną na łasce microsoftu.

https://www.cnn.com/2008/US/05/18/microsoft.yahoo.ap/

MS nie miał szczęścia i nie kupił całego yahoo to teraz usiłuje kawałek. Chyba to jedyny realistyczny pomysł no to żeby zagrozić dominacji google na rynku wyszukiwarek

Hmm... To nie tak do końca. Teraz M$ chce kupić tylko te lepsze części YAHOO a sam właściciel YAHOO chce to sprzedać. Przykro trochę, bo tym samym robi krzywdę prawdziwemu "ojcu" YAHOO. Na Webhostingu był dość wyczerpujący artykuł na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności