Skocz do zawartości

Wydajny serwer pod duże forum

advokat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  advokat napisał(a):
Wydaje mi się również, że cholerne zmulenie generuje OpenX (czyli dawny Phpads). Niestety nic lepszego do emisji banerów flash nie znalazłem więc muszę się ostać na tym.

Już niedługo już niedługo :)

https://blog.fiedoruk.pl/2008/03/30/google-...anie-reklamami/

404.tf

Bóg Ci zapłać człowieku za dobre wieści! :)

Rozwiązanie może być ekstra - praktycznie w jednym miejscu możliwość sprawdzania jak idzie dochód z reklamy i z adsensa.

W dawnych latach ciekawie zapowiadał się Admentor - ale to było pod ASP, a potem chyba się skomercjalizowało...

Cytat
Swoją drogą taniej cię wyjdzie konwersja forum niż szukanie dedyka, ale to już nie moja broszka.

Proste pytanie: Ile kosztuje choćby kimsufi na rok? :) Myślisz, że za tyle zrobisz konwersję forum? Za sam skrypt zapłacisz pareset PLN a gdzie konfigurowaniu wszystkiego, przenoszenie postów, theme, etc.

Ja bym zainwestował w dobre konto np. w https://iq.pl jak forum się powiększy to dedyk i wtedy konwersja. Jeśli teraz chcesz się przenosić to zły pomysł robić konwersję forum w pośpiechu.

advokat napisał(a):
Bóg Ci zapłać człowieku za dobre wieści! :)

Rozwiązanie może być ekstra - praktycznie w jednym miejscu możliwość sprawdzania jak idzie dochód z reklamy i z adsensa.

Nie ma sprawy :) Poluję na zapa ;)

ilgesu napisał(a):
ps, za niedlugo googiel bedzie miał wszystko w garści ;)

Mi tam to nie przeszkadza ;) To tak jakby mi ktoś dał Mercedesa za free z zaznaczeniem, że będzie sprawdzał ile km przejeżdzam :D

makensis napisał(a):
Było już o tym od zeszłego roku i co, jak nie widać tego dla przeciętnych użytkowników internetu tak tego nie będzie zbyt szybko, tak samo z reklamami na youtube :)

Nie, o tym jest głośno od marca tego roku. Google już uruchomiła otwarte beta testy i na dzień dzisiejszy duże portale / strony mają już ten system.

Jeszcze z dwa, trzy miesiące i google to otworzy dla wszystkich :D

404.tf

slawek22 napisał(a):
Proste pytanie: Ile kosztuje choćby kimsufi na rok? :) Myślisz, że za tyle zrobisz konwersję forum? Za sam skrypt zapłacisz pareset PLN a gdzie konfigurowaniu wszystkiego, przenoszenie postów, theme, etc.

Ymmm, od kiedy phpbb kosztuje pareset pln?

jubi napisał(a):
  slawek22 napisał(a):
Proste pytanie: Ile kosztuje choćby kimsufi na rok? :D Myślisz, że za tyle zrobisz konwersję forum? Za sam skrypt zapłacisz pareset PLN a gdzie konfigurowaniu wszystkiego, przenoszenie postów, theme, etc.

Tymbardziej konwersja do zwyklego phpbb. Całość to około 2h i masz wszystko na cacy, bez problemów z krzakami, a i za darmo :D Więc Pan chyba nie wie o czym mówi.

thojro napisał(a):
A co sądzicie o HEKKONET? Zauważyłem w stopce Fidmy... może ktoś ma jakieś doświadczenie z tą firmą (?), bo ofertę widać - ma bardzo przyzwoitą.

Poczytaj:

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=9802

https://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=11303

:D

404.tf

Cytat

Myślałem, że "robimy konwersję raz a dobrze" a nie pchamy się z deszczu pod rynnę :)

Cytat
Tymbardziej konwersja do zwyklego phpbb. Całość to około 2h i masz wszystko na cacy, bez problemów z krzakami, a i za darmo

Z takimi mega optymistycznymi szacunkami to byłbym ostrożny. Zawsze podczas takich projektów coś niespodziewanego wypada. Na przykład to, że przemo ma dużo bogatszą fukncjonalność od czystego bb. W 2h to można się dogadać wstępnie co do przeprowadzenia takiej konwersji. Z tego co ja obserwuję to pisanie maili to duża część zleceń. Wiem, że Ilgesu ty byś chciał wszystko w dzień albo w godzinę, ale takie rzeczy to tylko w erze ;)

Przykład: Nawet na głupią podmianę DNS-ów możesz czekać cały dzień a jak chcesz przetestować działanie forum bez użytkowników? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności