Skocz do zawartości

Wydajny serwer pod duże forum

advokat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bóg Ci zapłać człowieku za dobre wieści! :)

Rozwiązanie może być ekstra - praktycznie w jednym miejscu możliwość sprawdzania jak idzie dochód z reklamy i z adsensa.

W dawnych latach ciekawie zapowiadał się Admentor - ale to było pod ASP, a potem chyba się skomercjalizowało...

Swoją drogą taniej cię wyjdzie konwersja forum niż szukanie dedyka, ale to już nie moja broszka.

Proste pytanie: Ile kosztuje choćby kimsufi na rok? :) Myślisz, że za tyle zrobisz konwersję forum? Za sam skrypt zapłacisz pareset PLN a gdzie konfigurowaniu wszystkiego, przenoszenie postów, theme, etc.

Ja bym zainwestował w dobre konto np. w https://iq.pl jak forum się powiększy to dedyk i wtedy konwersja. Jeśli teraz chcesz się przenosić to zły pomysł robić konwersję forum w pośpiechu.

Bóg Ci zapłać człowieku za dobre wieści! :)

Rozwiązanie może być ekstra - praktycznie w jednym miejscu możliwość sprawdzania jak idzie dochód z reklamy i z adsensa.

Nie ma sprawy :) Poluję na zapa ;)

ps, za niedlugo googiel bedzie miał wszystko w garści ;)

Mi tam to nie przeszkadza ;) To tak jakby mi ktoś dał Mercedesa za free z zaznaczeniem, że będzie sprawdzał ile km przejeżdzam :D

Było już o tym od zeszłego roku i co, jak nie widać tego dla przeciętnych użytkowników internetu tak tego nie będzie zbyt szybko, tak samo z reklamami na youtube :)

Nie, o tym jest głośno od marca tego roku. Google już uruchomiła otwarte beta testy i na dzień dzisiejszy duże portale / strony mają już ten system.

Jeszcze z dwa, trzy miesiące i google to otworzy dla wszystkich :D

404.tf

Proste pytanie: Ile kosztuje choćby kimsufi na rok? :D Myślisz, że za tyle zrobisz konwersję forum? Za sam skrypt zapłacisz pareset PLN a gdzie konfigurowaniu wszystkiego, przenoszenie postów, theme, etc.

Ymmm, od kiedy phpbb kosztuje pareset pln?

Tymbardziej konwersja do zwyklego phpbb. Całość to około 2h i masz wszystko na cacy, bez problemów z krzakami, a i za darmo :D Więc Pan chyba nie wie o czym mówi.

Ymmm, od kiedy phpbb kosztuje pareset pln?

Myślałem, że "robimy konwersję raz a dobrze" a nie pchamy się z deszczu pod rynnę :)

Tymbardziej konwersja do zwyklego phpbb. Całość to około 2h i masz wszystko na cacy, bez problemów z krzakami, a i za darmo

Z takimi mega optymistycznymi szacunkami to byłbym ostrożny. Zawsze podczas takich projektów coś niespodziewanego wypada. Na przykład to, że przemo ma dużo bogatszą fukncjonalność od czystego bb. W 2h to można się dogadać wstępnie co do przeprowadzenia takiej konwersji. Z tego co ja obserwuję to pisanie maili to duża część zleceń. Wiem, że Ilgesu ty byś chciał wszystko w dzień albo w godzinę, ale takie rzeczy to tylko w erze ;)

Przykład: Nawet na głupią podmianę DNS-ów możesz czekać cały dzień a jak chcesz przetestować działanie forum bez użytkowników? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności