Skocz do zawartości

Błąd sitemap w Google.

lkk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jakiś czas temu przeniosłem serwis z home na active24.

Na początku mapa serwisu funkcjonowała bez zarzutu,ale gdzieś od miesiąca zaczęły się błędy.

W międzyczasie w związku ze zmianami na stronie aktualizowałem mapę serwisu kilka krotnie i niestety za każdym razem błędy i ostrzeżenia.

Site spadł już o połowę bez mapy serwisu.

Mapy serwisu dostępne pod adresem :

https://www.pompczak.eu/sitemap.xml

https://www.pompczak.eu/urllist.txt

Parę razy miałem komunikat o nie dostępności mapy ale najczęściej jest to:

Przekroczenie limitu czasu dla adresu URL: Limit czasu żądania HTTP

Napotkaliśmy błąd podczas próby dostępu do tej mapy witryny. Sprawdź, czy mapa witryny jest zgodna z naszymi wymogami i można do niej uzyskać dostęp w podanej lokalizacji, a następnie prześlij ponownie. Błąd HTTP:

Znaleziono: 200 (Sukces) Pomoc 20-05-2008

Sprawdzałem wielokrotnie dostępność i czasy ładowania się strony i sitemap.Czas dostępu do mapy jest zawsze krótszy niż dostępu do strony głównej ,więc myślę że jest ok.

Gdzieś kiedys obiło mi się o uszy że jest to problem zwrotu błędu HTTP 200.Ale teraz nie potrafie znaleść tego tematu i rozwiązania mojego problemu.

Z góry dzięki za pomoc.

Pisałem do active24 ale nie dostałem żadnej pomocy.

Pozdro all.

Mi przycina firefoxa przy ładowaniu się Twojej mapy.

To raczej nie ma znaczenia.

Na home mam Wordpressa z bardzo dużą mapą serwisu(ładuje się tak długo że nie chce mi sie nawet czekać żeby ją zobaczyć) a mimo to nie ma z nią problemu w Google i ładnie się podstrony indeksują.

Zdaje się że to jakiś poważniejszy problem bo w innych miejscach też nikt mi nie odpisał co to może być.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności