Skocz do zawartości

Serwerek na katalog i wordpress jaki ?

kris_one

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
bo worpress - to pewnie autoblog

jak zaczną po tym chodzić roboty, ściągać rss i tworzyć posty w WP to bój się boga

no właśnie... ostatnio zacząłem sie bawić autoblogami, czego efektem było zablokowanie konta na serwerze hostgator.com. Mogę wiedzieć na jakich serwerach trzymacie autoblogi (zaplecze)?

Mam rowno po 10 autosow (podstawowe, bez zadnych bajerow z cache) na small w neteasy.pl i architect w cjc.pl i na razie (od miesiaca) zadnych maili od obu hostingow :). niebawem postawie jeszcze pare :).

pozdrowienia.

googlerulz.

bo worpress - to pewnie autoblog

jak zaczną po tym chodzić roboty, ściągać rss i tworzyć posty w WP to bój się boga

no właśnie... ostatnio zacząłem sie bawić autoblogami, czego efektem było zablokowanie konta na serwerze hostgator.com. Mogę wiedzieć na jakich serwerach trzymacie autoblogi (zaplecze)?

a ile miales tych autoblogów że Cie na hostgator zbanowali? aktualizowaly sie na cronach czy live ?

Myśl i bogać się

Na Hostgator.com miałem 3 tematyczne autoblogi na WP + pięć normalnych witryn. Każdy WP ściągał po kilka kanałów rss (wp-o-matic)- bez crona. Mam wrażenie że problemy zaczęły się gdy zainstalowałem wtyczkę wp-cache oraz translator (po 5 języków). Odwiedzalność tych autoblogów była praktycznie zerowa a chwilami server load był na poziomie 25%. Przynajmniej nauczyłem się aby nie stawiać zaplecza na tym samym serwerze co wartościowe strony.

Mam wrażenie że problemy zaczęły się gdy zainstalowałem wtyczkę wp-cache oraz translator (po 5 języków). Odwiedzalność tych autoblogów była praktycznie zerowa a chwilami server load był na poziomie 25%.

też tak mi sie wydaje, bo kumpel od prawie 3 miechów ma u nich 100% czystych autoblogów zajmujących pod limit (50.000 inodes) konto też z wp-omatic i póki co go nie zbanowali, a ma autoblogów łącznie kolo 60.

Myśl i bogać się

nad rps'em już myślałem ale płacić ponad 1 tyś zł/rok + admin dla tych kilku Wordpressów to trochę dużo. Na razie spróbuję je upchać na 1-2 kontach shared hostingu. W razie ponownych problemów to będę musiał przejść na jakiegoś VPS/RPS'a - na pewno w OVH bo mam u nich dedyka i jest rewelacyjny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności