Skocz do zawartości

Co robicie jak dostajecie filtr na stronie klienta?

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, bo dopiero teraz dociera do mnie jak niebezpieczna może byc praca pozycjonera - co robicie jak przyjdzie filtr?

Co gdy klient obwinia Was, a nie macie jak udowodnić, że to nie z Waszej winy strona wyleciała z indeksu?

Przykład to nowy biznes, o ktorym wsyzscy z brazny wiedzieli - powstała domena, szła ładnie do gory po czym pojawiło się mnóstwo linkow z SWL... nie naszych. Wypadła i już nie wróciła. Klucz do biznesu leżał w doemenie - i jest problem. gdzyby nie szybka interwwencja to byłby na prawde duzy problem.

Pozatym na taką okazje są zapisy w umowie, ale chodzi o klienta, dobre imie firmy itp.

A jak to wygląda u Was?

Ja mam w umowach info, ze nie biore odpowiedzialnosci za filtry pozycjonowanych świezych domen. Tłumacze to tym, ze firmy czesto widzac konkurencyjne serwisy, wywalaja je w kosmos "swoimi praktykami"

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

przede wswzystkim na wstępnej rozmowie klienta trzeba szczerze uprzedzić o wszystkich "niebezpieczeństwach" zwiazanych z pozycjonowaniem, z filtra da sie wyjść, udowodnić na 100% czyjejś winy niestety nie można to pozostaje w sferze domniemywań.

Jeżeli pojawiło sie duzo linków z SWL, skontaktuj się z właścicielem opisz sytuacje i powienienes dostać info kto "zrobił pod górke".

W umowie warto zastrzec brak odpowiedzialności za działania osób trzecich i obowiązkowo informacje o wszelkich działaniach podejmowanych na własna rękę przez właściciela witryny.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dokladnie tak jak pisze gostek_.

Jesli jest to dobry klient ktory to rozumiem, to placi dalej i robie swoje az stronka wyjdzie z filtru, jak nie, to podpisuje aneks ze placi polowe kwoty zeby go jakos udobruchac :D. Jak to nie pomaga, to zrywamy umowe. Z tym ze zawsze sa jeden dwa miesiace wypowiedzenie, tlumacze to klientowi tym ze stopniowo zdejmuje linki i zeby mial czas na znalezienie kogos innego do tej uslugi.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Nie zawsze da się udobruchać klineta. Co w sutuacji gdy klient żyje z tej strony i po filtrze może zostać bankrutem? Czym go udobruchasz? Połową ceny? Myślę że to zły pomysł.

Sytuacja jest trudna.

Ale tak jak napisał Beerbant, szczerość i dobra umowa na początek to podstawa.

lolki, myslalem ze punkty w umowie ktore opisal Beerbant to oczywista oczywistosc, dlatego tez ich nie opisalem :D

//edit:

To co opisalem to tylko dodatkowe punkty umowy, ktore pomoga zatrzymac klienta.

Zwiedzaj multimedialnie TRÓJMIASTO z AUDIO PRZEWODNIKIEM - bądź indywidualny.

certyfikat energetyczny świadectwo energetyczne charakterystyka energetyczna

Tradycjonalne jak i modernistyczne DONICE doskonale się nadają do urozmaicenia mieszkania, miejsca pracy jak i ogrodowych zaciszy domu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności